Burgosko Itzulia (gaztelaniaz eta ofizialki: Vuelta a Burgos) urtero abuztuan Burgosko probintzian egiten duten txirrindularitza lasterketa da.

Burgosko Itzulia
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1946
Ekitaldi kopurua45 (urtea: 2023)
Aldizkotasunaurterokoa (Abu)
MotaEtapakako lasterketa
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundESP Espainia
AntolatzaileaUCI
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Mailak2.HC (2005-2019)
2.Pro (2020-)
ZirkuituaUCI ProSeries
Palmaresa
Azken garaileaSLO Primož Roglič
Garaipen gehien lortu duenaEU Marino Lejarreta
(4 garaipen)
Egungo ekitaldia
azken ekitaldia ikusteko:
2023ko Burgosko Itzulia
Dokumentazioa

1946an sortua, gehienetan garailea Neilako aintziretako mendatea igotzean agertzen da. Ekitaldi gehien lortu dituen txirrindularia Marino Lejarreta berriztarra da.

Palmaresa

aldatu
 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1946  Bernat Capó  Senén Mesa Fernández  Victorio Ruiz García
1947  Bernardo Ruiz  Manuel Rodríguez  Bernat Capó
1948-1980
ez zen jokatu
1981  Faustino Rupérez  Eulalio García  José Enrique Cima
1982  José Luis Laguía  Ángel Ocaña  José Luis Navarro
1983  Ángel de las Heras Díaz  Felipe Yáñez  Eduardo Chozas
1984  Federico Etxabe  Faustino Rupérez  Celestino Prieto
1985  José Recio  Reimund Dietzen  Celestino Prieto
1986  Marino Lejarreta  Iñaki Gastón  Anselmo Fuerte
1987  Marino Lejarreta  Ángel Arroyo  Francisco Antequera
1988  Marino Lejarreta  Enrique Aja  Laudelino Cubino
1989  Francisco Antequera  Pedro Muñoz  Peio Ruiz Cabestany
1990  Marino Lejarreta  Miguel Ángel Martínez Torres  Miguel Indurain
1991  Pedro Delgado  Gianni Bugno  José Martín Farfán
1992  Alex Zülle  Raúl Alcalá  Federico Etxabe
1993  Laudelino Cubino  Raúl Alcalá  Laurent Dufaux
1994  Armand de las Cuevas  Laudelino Cubino  Jim Van De Laer
1995  Laurent Dufaux  Stefano Della Santa  Gabriele Colombo
1996  Tony Rominger  Miguel Indurain  Íñigo Cuesta
1997  Laurent Jalabert  Abraham Olano  Fernando Escartín
1998  Abraham Olano  Leonardo Piepoli  Ángel Casero
1999  Abraham Olano  Dario Frigo  Laurent Dufaux
2000  Leonardo Piepoli  Óscar Sevilla  Pascal Hervé
2001  Juan Miguel Mercado  José Luis Rubiera  Eladio Jiménez
2002  Francisco Mancebo  José Luis Rubiera  Mikel Zarrabeitia
2003  Pablo Lastras  Óscar Pereiro  Carlos García Quesada
2004  Alejandro Valverde  Denis Menxov  Leonardo Piepoli
2005  Juan Carlos Domínguez  Joaquim Rodríguez  Carlos Castaño Panadero
2006  Iban Mayo  José Antonio Pecharromán  Daniel Moreno
2007  Mauricio Soler  Alejandro Valverde  Carlos Castaño Panadero
2008  Xabier Zandio  Iñigo Landaluze  Walter Pedraza
2009  Alejandro Valverde  Xavier Tondo  Tom Danielson
2010  Samuel Sánchez  Ezequiel Mosquera  Vincenzo Nibali
2011  Joaquim Rodríguez  Daniel Moreno  Juan José Cobo
2012  Daniel Moreno  Sergio Henao  Esteban Chaves
2013  Nairo Quintana  David Arroyo  Vincenzo Nibali
2014  Nairo Quintana  Daniel Moreno  Janez Brajkovič
2015  Rein Taaramäe  Michele Scarponi  Daniel Moreno
2016  Alberto Contador  Ben Hermans  Sergio Pardilla
2017  Mikel Landa  Enric Mas  David de la Cruz
2018  Iván Sosa  Miguel Ángel López  David de la Cruz
2019  Iván Sosa  Óscar Rodríguez Garaikoetxea  Richard Carapaz
2020  Remco Evenepoel  Mikel Landa  João Almeida
2021  Mikel Landa  Fabio Aru  Mark Padun
2022  Pavel Sivakov  João Almeida  Miguel Ángel López
2023  Primož Roglič  Aleksandr Vlasov  Adam Yates
2024

Ikus, gainera

aldatu

Kanpo estekak

aldatu