Burgosko Itzulia

Burgosko Itzulia Cycling (road) pictogram.svg
Iban Mayo 2006.JPG
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1946
Ekitaldi kopurua43 (urtea: 2021)
Aldizkotasunaurterokoa (Abu)
MotaEtapakako lasterketa
HerrialdeaESP Espainia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
ZirkuituaUCI ProSeries
Palmaresa
Azken garaileaESP Mikel Landa
Garaipen gehien lortu duenaESP Marino Lejarreta
(4 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Burgosko Itzulia (gaztelaniaz eta ofizialki: Vuelta a Burgos) urtero abuztuan Burgosko probintzian egiten duten txirrindularitza lasterketa da.

1946an sortua, gehienetan garailea Neilako aintziretako mendatea igotzean agertzen da. Ekitaldi gehien lortu dituen txirrindularia Marino Lejarreta berriztarra da.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1946   Bernardo Capó   Senen Mesa   Víctor Ruiz
1947   Bernardo Ruiz   Manuel Rodriguez   Bernardo Capó
1948-1980 Ez zuten egin
1981   Faustino Rupérez   Eulalio García   Enrique Cima
1982   José Luis Laguía   Ángel Ocaña   José Luis Navarro
1983   Ángel de las Heras   Felipe Yañez   Eduardo Chozas
1984   Federico Etxabe   Faustino Ruperez   Celestino Prieto
1985   José Recio   Reimund Dietzen   Celestino Prieto
1986   Marino Lejarreta   Iñaki Gastón   Anselmo Fuerte
1987   Marino Lejarreta   Angel Arroyo   Francisco Antequera
1988   Marino Lejarreta   Enrique Aja   Laudelino Cubino
1989   Francisco Antequera   Pedro Muñoz   Peio Ruiz Cabestany
1990   Marino Lejarreta   Miguel Ángel Martínez   Miguel Indurain
1991   Pedro Delgado   Gianni Bugno   Martin Farfan
1992   Alex Zülle   Raúl Alcalá   Federico Etxabe
1993   Laudelino Cubino   Raúl Alcalá   Laurent Dufaux
1994   Armand de las Cuevas   Laudelino Cubino   Jim Van De Laer
1995   Laurent Dufaux   Stefano Della Santa   Gabriele Colombo
1996   Tony Rominger   Miguel Indurain   Iñigo Cuesta
1997   Laurent Jalabert   Abraham Olano   Fernando Escartín
1998   Abraham Olano   Leonardo Piepoli   Ángel Luis Casero
1999   Abraham Olano   Dario Frigo   Laurent Dufaux
2000   Leonardo Piepoli   Óscar Sevilla   Pascal Hervé
2001   Juan Miguel Mercado   José Luis Rubiera   Eladio Jimenez
2002   Francisco Mancebo   José Luis Rubiera   Mikel Zarrabeitia
2003   Pablo Lastras   Óscar Pereiro   Carlos García Quesada
2004   Alejandro Valverde   Denis Menxov   Leonardo Piepoli
2005   Juan Carlos Domínguez   Joaquim Rodriguez   Carlos Castaño
2006   Iban Mayo   José Antonio Pecharroman   Daniel Moreno
2007   Mauricio Soler   Alejandro Valverde   Carlos Castaño
2008   Xabier Zandio   Iñigo Landaluze   Walter Pedraza
2009   Alejandro Valverde   Xavier Tondo   Tom Danielson
2010   Samuel Sánchez   Ezequiel Mosquera   Vincenzo Nibali
2011   Joaquim Rodríguez   Daniel Moreno   Juan José Cobo
2012   Daniel Moreno   Sergio Henao   Esteban Chaves
2013   Nairo Quintana   David Arroyo   Vincenzo Nibali
2014   Nairo Quintana   Daniel Moreno   Janez Brajkovič
2015   Rein Taaramäe   Michele Scarponi   Daniel Moreno
2016   Alberto Contador   Ben Hermans   Sergio Pardilla
2017   Mikel Landa   Enric Mas   David de la Cruz
2018   Iván Ramiro Sosa   Miguel Ángel López   David de la Cruz
2019   Iván Ramiro Sosa   Óscar Rodríguez Garaikoetxea   Richard Carapaz
2020   Remco Evenepoel   Mikel Landa   João Almeida
2021   Mikel Landa   Fabio Aru   Mark Padun

Kanpo estekakAldatu