Aragoiko Itzulia

Aragoiko Itzulia Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1939
Ekitaldi kopurua44 (urtea: 2019)
Aldizkotasunaurterokoa (Mai)
MotaTxirrindularitza-lasterketa
HerrialdeaESP Espainia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaESP Eduard Prades
Garaipen gehien lortu duenaITA Leonardo Piepoli
(3 garaipen)
Documentazioa Wikidata-logo S.svg

Aragoiko Itzulia (aragoieraz eta gaztelaniaz Vuelta a Aragón) bere ibilbidea Espainiako Aragoi erkidego autonomoan zehar burutzen duen txirrindularitza lehiaketa edo bira bat da. Apirilan zehar aste batez ospatu eta eguneroko etapez osatzen da.

Lehenbiziko ekitaldia 1939an burutu zen, irabazlea Antonio Andrés Sancho espainiar txirrindularia izan zelarik, azken ekitaldia berriz 2005an ospatu zen, irabazlea Rubén Plaza espainiar izan zelarik.

Urte gehien irabazi dituen txirrindularia Leonardo Piepoli italiarra izan da, hiru aldiz irabazi dituelarik (2000, 2002 eta 2003).

Aldiz, urte gehienetan irabazi duten euskal txirrindulariak Javier Elorriaga (1974 eta 1976) eta Aitor Garmendia (1997 eta 1998) izan dira, bakoitzak bina garaipenekin.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1939  Francisco Antonio Andrés  Fermín Trueba  Antonio Escuriet
1954  Francesc Alomar Florit  Jesús Loroño  Miguel Poblet
1965  José Pujol  Bernard Labourdette  Ramón Pages
1966  Salvador Canet García  José Gómez Lucas  Vicente López Carril
1967  Jose Luis Uribezubia  Alain Perrot  José María Beltrán
1968  José Manuel Abellán  Enrique Sanchidrián  Enrique Sahagún
1969  Jesús Manzaneque  José Martínez Esterlich  Antoni Cerdà Tarongí
1970  Luis Pedro Santamarina  Jesús Manzaneque  José Antonio González Linares
1971  Ramón Sáez Marzo  Juan Silloniz  Antonio Gómez del Moral
1973  Jesús Manzaneque  Vicente López Carril  Javier Elorriaga
1974  Javier Elorriaga  Carlos Melero  Antonio Jiménez Luján
1975  Agustín Tamames  José Martins Freitas  Pedro Torres
1976  Javier Elorriaga  Jesús Manzaneque  Roger Rosiers
1977  Jose Nazabal  Félix Suárez Colomo  Meinrad Vögele
1978  Jesús Suárez Cueva  Andrés Oliva  Felipe Yáñez
1979  Roque Moya  Jesús Hiniesto  Francisco Javier Cedena
1980  Faustino Fernández Ovies  Isidro Juárez del Moral  Ángel López del Álamo
1981  Antonio Coll  Juan Fernández Martín  Francisco Albelda
1982  Carlos Hernández Bailo  Eddy Vanhaerens  Jan Jonkers
1983  Pedro Delgado  José Recio  Julian Gorospe
1984  José Recio  Ángel Arroyo  Peio Ruiz Cabestany
1985  José Recio  Carlos Hernández Bailo  Jørgen V. Pedersen
1986  Stephan Joho  Mathieu Hermans  Jörg Müller
1987  Anselmo Fuerte  Ángel Arroyo  Reimund Dietzen
1988  Francisco Javier Mauleon  Mathieu Hermans  Jaanus Kuum
1989  Iñaki Gastón  Roberto Torres  Carlos Hernández Bailo
1990  Nico Emonds  Iñaki Gastón  Benny Van Brabant
1991  Edgar Corredor  Giuseppe Petito  Andrea Chiurato
1992  Lucho Herrera  Piotr Ugrumov  Laurent Bezault
1993  Alfonso Gutiérrez  Peter De Clercq  Melcior Mauri
1994  Marino Alonso  Melcior Mauri  José Rodríguez García
1995  Fernando Escartín  Aitor Garmendia  Laudelino Cubino
1996  Melcior Mauri  Aitor Garmendia  Juan Carlos Domínguez
1997  Aitor Garmendia  Mikel Zarrabeitia  Abraham Olano
1998  Aitor Garmendia  Daniel Clavero  Íñigo Cuesta
1999  Juan Carlos Domínguez  José María Jiménez  Leonardo Piepoli
2000  Leonardo Piepoli  Aitor Garmendia  Bingen Fernández
2001  Juan Carlos Domínguez  Roberto Heras  Alexandr Shefer
2002  Leonardo Piepoli  Alexandr Shefer  Aitor Osa
2003  Leonardo Piepoli  Gilberto Simoni  Manuel Beltrán Martínez
2004  Stefano Garzelli  Denis Menxov  Leonardo Piepoli
2005  Rubén Plaza  Luis Pérez Rodríguez  Charles Wegelius
2018  Javier Moreno  Mikel Bizkarra  Rein Taaramäe
2019  Eduard Prades  Evgeny Shalunov  Rein Taaramäe

Kanpo estekakAldatu