Aragoiko Itzulia
Lekua Aragoi Aragoi
 Espainia
Data Apirila
Mota Aste bateko lasterketa
Antolatzailea Club Ciclista Iberia (antolatzailea)
Aragoiko Gobernua (babeslea)
Historia
Lehenengo edizioa 1939
Edizio kopurua 42 (2005)

Aragoiko Itzulia (aragoieraz eta gaztelaniaz Vuelta a Aragón) bere ibilbidea Espainiako Aragoi erkidego autonomoan zehar burutzen duen txirrindularitza lehiaketa edo bira bat da. Apirilan zehar aste batez ospatu eta eguneroko etapez osatzen da.

Lehenbiziko ekitaldia 1939an burutu zen, irabazlea Antonio Andrés Sancho espainiar txirrindularia izan zelarik, azken ekitaldia berriz 2005an ospatu zen, irabazlea Rubén Plaza espainiar izan zelarik.

Urte gehien irabazi dituen txirrindularia Leonardo Piepoli italiarra izan da, hiru aldiz irabazi dituelarik (2000, 2002 eta 2003).

Aldiz, urte gehienetan irabazi duten euskal txirrindulariak Javier Elorriaga (1974 eta 1976) eta Aitor Garmendia (1997 eta 1998) izan dira, bakoitzak bina garaipenekin.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
1939   Antonio Andrés Sancho   Fermín Trueba   Antoni Escuriet
1940-1953. Ez zen ospatu
1954   Francesc Alomar   Jesus Loroño   Miquel Poblet
1955-1964. Ez zen ospatu
1965   Josep Pujol   Bernard Labourdette   Ramon Pagès
1966   Salvador Canet   José Gómez Lucas   Vicente López Carril
1967   Jose Luis Uribezubia   Alain Perrot   José María Beltrán
1968   José Manuel Abellán   Enrique Sanchidrian   Enrique Sahagún
1969   Jesús Manzaneque   José Martínez Esterlich   Antoni Cerdà
1970   Luis Pedro Santamarina   Jesús Manzaneque   José Antonio González Linares
1971   Ramón Sáez   Juan Silloniz   Antonio Gómez del Moral
1972. Ez zen ospatu
1973   Jesús Manzaneque   Vicente López Carril   Javier Elorriaga
1974   Javier Elorriaga   Carlos Melero   Antonio Jiménez Luján
1975   Agustín Tamames   José Martins   Pedro Torres
1976   Javier Elorriaga   Jesús Manzaneque   Roger Rosiers
1977   Jose Nazabal   Félix Suárez   Meinrad Vogele
1978   Jesús Suárez Cuevas   Andrés Oliva   Felipe Yáñez
1979   Roque Moyá   Jesús Hiniesto   Francisco Javier Cedena
1980   Faustino Fernández Ovies   Isidro Juárez   Ángel López del Álamo
1981   Antoni Coll Pontanilla   Juan Fernández Martín   Francisco Albelda
1982   Carlos Hernández Bailo   Eddy Vanhaerens   Jan Jonkers
1983   Pedro Delgado   Josep Recio   Julian Gorospe
1984   Josep Recio   Ángel Arroyo   Pello Ruiz Cabestany
1985   Josep Recio   Carlos Hernández Bailo   Jørgen-Vagn Pedersen
1986   Stefan Joho   Mathieu Hermans   Jörg Müller
1987   Anselmo Fuerte   Ángel Arroyo   Raimund Dietzen
1988   Francisco Javier Mauleón   Mathieu Hermans   Janusz Kuum
1989   Iñaki Gaston   Roberto Torres   Carlos Hernández Bailo
1990   Niko Emonds   Iñaki Gaston   Benny van Brabant
1991   Edgard Corredor   Giuseppe Petito   Andrea Chiurato
1992   Luis Herrera   Piotr Ugrumov   Laurent Bezault
1993   Alfonso Gutiérrez   Peter de Clercq   Melcior Mauri
1994   Marino Alonso   Melcior Mauri   José Luis Rodríguez
1995   Fernando Escartín   Aitor Garmendia   Laudelino Cubino
1996   Melcior Mauri   Aitor Garmendia   Juan Carlos Domínguez
1997   Aitor Garmendia   Mikel Zarrabeitia   Abraham Olano
1998   Aitor Garmendia   Daniel Clavero   Íñigo Cuesta
1999   Juan Carlos Domínguez   José María Jiménez   Leonardo Piepoli
2000   Leonardo Piepoli   Aitor Garmendia   Bingen Fernández
2001   Juan Carlos Domínguez   Roberto Heras   Aleksandr Shefer
2002   Leonardo Piepoli   Aleksandr Shefer   Aitor Osa
2003   Leonardo Piepoli   Gilberto Simoni   Manuel Beltrán
2004   Stefano Garzelli   Denis Menxov   Leonardo Piepoli
2005   Rubén Plaza   Luis Pérez   Charles Wegelius

Kanpo estekakAldatu