Alpeetako Klasikoa

Alpeetako Klasikoa Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1991
Ekitaldi kopurua14 (urtea: 2004)
Aldizkotasunaurterokoa (Eka)
MotaGertaera errepikakor
HerrialdeaFRA Frantzia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaESP Óscar Pereiro
Garaipen gehien lortu duenaFRA Laurent Jalabert
(2 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Alpeetako Klasikoa (frantsesez: Classique des Alpes) Frantziako Savoia departamenduan, Alpeetan, egiten zuten egun bakarreko txirrindularitza lasterketa bat zen.

Bakarra zen bere espezialitatean, mendi garaietan korritzen zen bakarra baitzen, eta non mendate garaiak igaro behar ziren. 1991n korritu zen lehen edizioa, eta etenik gabe ospatu zen 2004 arte, urte horretan desagertu zelarik. Ohiko ibilbidea Chambéry eta Aix-les-Bainsen artekoa zen. Klasiko honetan garaipen gehien lortu dituen txirrindularia Laurent Jalabert da, bi alditan irabazi zuena.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1991  Charly Mottet  Robert Millar  Luc Leblanc
1992  Gilles Delion  Luc Leblanc  Dante Rezze
1993  Eddy Bouwmans  Thierry Claveyrolat  Jean-Cyril Robin
1994  Oliverio Rincón  Laurent Roux  Ronan Pensec
1995  Ramón González Arrieta  Gérard Rué  Richard Virenque
1996  Laurent Jalabert  Luc Leblanc  Íñigo Cuesta
1997  Laurent Roux  Laurent Madouas  José María Jiménez
1998  Laurent Jalabert  Francesco Casagrande  Benoît Salmon
1999  Unai Osa  Benoît Salmon  David Etxebarria
2000  José María Jiménez  Fernando Escartín  Lance Armstrong
2001  Iban Mayo  Lance Armstrong  Pavel Tonkov
2002  Santiago Botero  Óscar Sevilla  Jørgen Bo Petersen
2003  Francisco Mancebo  Benoît Salmon  David Millar
2004  Óscar Pereiro  Iban Mayo  José Enrique Gutiérrez

Kanpo estekakAldatu