Meatze Haranetako Itzulia

Meatze Haranetako Itzulia Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1965
Ekitaldi kopurua0 (urtea: 2022)
Aldizkotasunaurterokoa (Eka)
HerrialdeaESP Espainia
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Meatze Haranetako Itzulia (gaztelaniaz: Vuelta a los Valles Mineros) Asturiasen ospatzen zen etapazko txirrindularitza lehiaketa profesional bat izan zen. Itzuli honen lehen edizioa 1965ean ospatu zen, eta arazo ekonomiko batzuk zirela medio, bere azken edizioa 1997an ospatu zen. Itzuli honen irabazleen artean, Frantziako Tourra irabazi zuten hiru daude: Lucien Van Impe, Pedro Delgado eta Miguel Indurain. Itzuli hau aldi gehienetan irabazi dutenak, horietako bakoitzak bi aldiz, honako hauek dira: Vicente López Carril, Jose Nazabal, Alberto Fernandez Blanco eta Fernando Escartín.

PalmaresaAldatu

Año Vencedor Segundo Tercero
1965   ESP Joaquim Galera   ESP Agustín Tamames   ESP Luis Ocaña
1966   ESP Mariano Díaz   ESP Manuel Martín Piñera   ESP Esteban Martín
1967   ESP Ginés García Perán   EH Luis Pedro Santamarina   EH Valentín Uriona
1968   ESP Eduardo Castelló   ESP Domingo Fernández   ESP Manuel Galera
1969   EH Santiago Lazkano   ESP Vicente López Carril   ESP José Luis Abilleira
1970   ESP Ventura Díaz   EH Miguel María Lasa   ESP José Manuel Fuente
1971   ESP Vicente López Carril   ESP Agustín Tamames   ESP Eduardo Castelló
1972   EH Luis Pedro Santamarina   ESP Enrique Sahagún   ESP Andrés Oliva
1973   ESP Vicente López Carril   ESP Dámaso Torres   ESP José Luis Abilleira
1974   ESP José Grande   ESP José Casas   ESP Ventura Díaz
1975   POR José Martins   ESP Agustín Tamames   ESP Luis Ocaña
1976   EH José Luis Uribezubia   ESP Luis Balagué   ESP José Casas
1977   EH Jose Nazabal   POR Fernando Mendes   ESP Jorge Fortià
1978   EH Jose Nazabal   ESP Alberto Fernández Blanco   ESP José Enrique Cima
1979   ESP Ángel Arroyo   ESP Sebastián Pozo   ESP Julián Andiano
1980   ESP Alberto Fernández Blanco   ESP José Luis Laguía   ESP Antonio Gonzales
1981   ESP Alberto Fernández Blanco   ESP Jorge Fortià   ESP Antonio Coll
1982   EH Luis Vicente Otin   EH Ismael Lejarreta   ESP Ángel Arroyo
1983   ESP Felipe Yáñez   ESP Ángel Arroyo   FRG Reimund Dietzen
1984   EH Julián Gorospe   EH Iñaki Gastón   ESP Jesús Blanco Villar
1985   ESP José Ángel Sarrapio   ESP Francisco Caro   FRG Peter Hilse
1986   BEL Lucien Van Impe   EH Juan Tomás Martínez   ESP Felipe Yáñez
1987   EH Miguel Indurain   ESP Roberto Torres   ESP Roque de la Cruz
1988   EH Federico Etxabe   POR Manuel Cunha   ESP Roque de la Cruz
1989   ESP Laudelino Cubino   EH Javier Murgialdai   EH Federico Etxabe
1990   ESP Jesús Montoya   EH Federico Etxabe   CHE Fabian Fuchs
1991   NLD Gert-Jan Theunisse   FRA Ronan Pensec   EH Federico Etxabe
1992   COL Alberto Camargo   COL William Palacio   POR Acácio da Silva
1993   COL Fabio Hernán Rodríguez   GBR Robert Millar   DNK Bo Hamburger
1994   ITA Massimo Ghirotto   ITA Francesco Casagrande   ITA Michele Bartoli
1995   ESP Fernando Escartín   EH Federico Etxabe   EH Miguel Indurain
1996 ez zuten egin
1997   ESP José Manuel Uría   ESP David Cañada   ESP Marino Alonso

Kanpo estekakAldatu