Ireki menu nagusia

Alemaniako errepide txirrindularitzako txapelketa

MaillotAlemania.PNG
Danilo Hondo Txapelduna 2002an
Erik Zabel Txapelduna 2003an.
Andreas Klöden Alemaniako txapeldunaren maillotarekin.
Fabian Wegmann Alemaniako txapeldunaren maillotarekin.
Martin Reimer 2009an, Alemaniako txapeldunaren maillotarekin.

Alemaniako errepide txirrindularitzako txapelketa urtero ospatzen da 1910etik urteroko Alemaniako txapelduna erabakitzeko. Titulua lasterketa bakar baten garaileari ematen zaio. Garaileak, urte betez, alemaniako banderako koloreak dituen maillota janzteko eskubidea du hurrengo urteko Alemaniako txapelketaraino.

Txapelketa ez zen ospatu 1911n, 1912an, 1914tik 1918rarte, 1926an, 1929tik 1933rarte eta 1942tik 1945 arte arazo politikoengatik.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1910 Karl Wittig Arno Ritter G. Schonweiss
1913 Ernst Franz Erich Aberger Fritz Bauer
1919 Richard Golle Paul Koch Wilhelm Franke
1920 Paul Koch Adolf Huschke Felix Manthey
1921 Adolf Huschke Paul Kohl Fritz Fischer
1922 Richard Huschke Adolf Huschke Jean Steingass
1923 Richard Golle Erich Aberger Paul Kohl
1924 Paul Kohl Karl Pfister Gustav Nagel
1925 Richard Huschke Paul Kroll Paul Kohl
1928 Felix Manthey Herbert Nebe Bruno Wolke
1934 Kurt Stoepel Ludwig Geyer Anton Hodey
1935 Bruno Roth Oskar Thierbach Georg Stach
1936 Georg Umbenhauer Erich Bautz Emil Kijewski
1937 Erich Bautz Emil Kijewski Hermann Buse
1938 Jupp Arents Bruno Roth Fritz Scheller
1939 Walter Loeber Paul Langhoff Albert Plappert
1940 Georg Stach Herbert Gerber Fritz Scheller
1941 Erich Bautz Karl Weimer Herbert Hackebeil
1946 Karl Kittsteiner Sepp Berger Ludwig Hoermann
1947 Georg Voggenreiter Karl Singer Otto Ziege
1948 Otto Schenk Heinrich Schwarzer Georg Voggenreiter
1949 Ludwig Hoermann Heinrich Schwarzer Gunther Bintner
1949 Otto Ziege Erich Bautz Gunther Pankoke
1950 Erich Bautz Hubert Schwarzenberg Ludwig Hoermann
1952 Ludwig Hoermann Karl Weimer Heinrich Schwarzer
1953 Heinz Muller Hans Preiskeit Matthias Pfannenmuller
1954 Hermann Schild Gunther Pankoke Hubert Schwarzenberg
1955 Hans Preiskeit Hans Junkermann Hermann Schild
1956 Valentin Petry Horst Backat Heinz Muller
1957 Franz Reitz Horst Tuller Karl-Heinz Kramer
1958 Klaus Bugdahl Hans Junkermann Franz Reitz
1959 Hans Junkermann Franz Reitz Gunther Debusmann
1960 Hans Junkermann Horst Tuller Lothar Friedrich
1961 Hans Junkermann Dieter Puschel Ludwig Troche
1962 Dieter Puschel Rudi Altig Horst Oldenburg
1963 Sigi Renz Rolf Wolfshohl Horst Oldenburg
1964 Rudi Altig Winfried Boelke Hans Junkermann
1965 Winfried Boelke Peter Glemser Hans Junkermann
1966 Winfried Boelke Wolfgang Schulze Wilfried Peffgen
1967 Winfried Boelke Herbert Wilde Hans Junkermann
1968 Rolf Wolfshohl Winfried Boelke Hans Junkermann
1969 Peter Glemser Wilfried Peffgen Ernst Streng
1970 Rudi Altig Peter Glemser Winfried Boelke
1971 Jurgen Tschan Dieter Puschel Dieter Kemper
1972 Wilfried Peffgen Karl-Heinz Muddemann Klaus Bugdahl
1974 Gunther Haritz Karl-Heinz Kuster Wolfgang Schulze
1975 Dietrich Thurau Gunther Haritz Dieter Puschel
1976 Dietrich Thurau Jürgen Tschan Gunther Haritz
1977 Jurgen Kraft Hans Hindelang Jürgen Tschan
1978 Gregor Braun Klaus-Peter Thaler Hans-Peter Jakst
1979 Hans-Peter Jakst Gunther Haritz Harald Maier
1980 Gregor Braun Klaus Peter Thaler Dietrich Thurau
1981 Hans Neumayer Hans-Peter Jakst Hans Hindelang
1982 Hans Neumayer Uwe Bolten Stefan Schropfer
1983 Gregor Braun Raimund Dietzen Uwe Bolten
1984 Reimund Dietzen Uwe Bolten Gotz Heine
1985 Rolf Gölz Gregor Braun Peter Hilse
1986 Raimund Dietzen Peter Hilse Stefan Schropfer
1987 Peter Hilse Volker Diehl Andreas Kappes
1988 Harmut Bolts Andreas Kappes -
1989 Dariusz Kajzer Peter Hilse Peter Gansler
1990 Udo Bölts Olaf Ludwig Dariusz Kajzer
1991 Falk Boden Kai Hundertmarck Mario Kummer
1992 Heinrich Trumheller Rolf Aldag Kai Hundertmarck
1993 Bernd Grone Jens Heppner Udo Bölts
1994 Jens Heppner Christian Henn Andreas Kappes
1995 Udo Bölts Jens Heppner Rolf Aldag
1996 Christian Henn Jan Ullrich Udo Bölts
1997 Jan Ullrich Rolf Aldag Erik Zabel
1998 Erik Zabel Jan Ullrich Jörg Jaksche
1999 Udo Bölts Kai Hundertmarck Erik Zabel
2000 Rolf Aldag Steffen Wesemann Udo Bölts
2001 Jan Ullrich Erik Zabel Christian Wegmann
2002 Danilo Hondo Uwe Peschel Erik Zabel
2003 Erik Zabel Patrik Sinkewitz Fabian Wegmann
2004 Andreas Klöden Stefan Schumacher Fabian Wegmann
2005 Gerald Ciolek Robert Forster Erik Zabel
2006 Dirk Müller Matthias Kessler Jens Voigt
2007 Fabian Wegmann Patrik Sinkewitz Christian Knees
2008 Fabian Wegmann Erik Zabel Gerald Ciolek
2009 Martin Reimer Dominik Klemme Roger Kluge
2010 Christian Knees Steffen Radochla Andreas Schillinger
2011 Robert Wagner Gerald Ciolek John Degenkolb

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu