Thor Hushovd

txirrindulari norvegiarra

Thor Hushovd (Grimstad, Norvegia, 1978ko urtarrilaren 18a) Cervélo TestTeam taldeko txirrindulari norvegiarra da. Hushovd esprinter eta erlojupekari ona da. Bera izan zen Frantziako Tourrean maillot horia jantzi zuen lehen txirrindulari norvegiarra. Oraindik ere Frantziako Tourreko maillot horia jantzi duen norvegiar bakarra da.

Thor Hushovd
Thor Hushovd
Informazio pertsonala
Izena Thor Hushovd
Ezizena Grimstadeko zezena
Grimstadeko hartza
Trumoiaren jainkoa
Jaiotza data 1978ko urtarrilaren 18a (44 urte)
Jaiotza herria Grimstad
Jaiotza herrialdea  Norvegia
Altuera 1,83 m
Pisua 81 kg
Kirol informazioa
Egungo taldea Cervélo TestTeam
Modalitatea Errepidea
Rola Lasterkaria
Trebetasuna Esprintak
Klasikozalea
Profesional taldea(k)
2000-2008
2009-
Crédit Agricole
Cervélo TestTeam
Garaipen nagusiak
Frantziako Tourrean 7 etapa garaipen
Espainiako Vueltan 2 etapa garaipen
Italiako Giroan etapa garaipen bat

TaldeakAldatu

PalmaresaAldatu

1998

  •     23 urtez azpiko erlojupeko mundu txapelduna

1999

2000

2001

2002

2003

2004

Egun bat   maillot horia bezala (2. etapan)
1., Haribo Klasika
1., Denaingo Sari Nagusia
1., Vendéeko Tourra

2005

2006

2 eguneko   maillot horia bezala (1. eta 3. etapetan)

2007

2008

2009

2010

2011

2013

2014

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzuli Handia 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
  Italiako Giroa UT UT
  Frantziako Tourra UT 112 118 104 116 121 139 99 106 111 68
  Espainiako Vuelta UT 82 UT
  Munduko Txapelketa 109 149 115 114 18 UT 1 170 UT
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Kanpo loturakAldatu

Thor Hushovd - ProCyclingStats

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Thor Hushovd