Ireki menu nagusia

Zerrenda:Elementu kimikoak

Sinbolo kimikoa Izena Zenbakia Masa atomikoa Dentsitatea 20 °Ctan Urtze-puntua Irakite-puntua Aurkikuntza urtea Aurkitzailea
Ac Aktinio 89 227,0278 g/mol 10,07 g/cm3 1.047 °C 3.197 °C 1899 Debierne
Ag Zilarra 47 107,8682 g/mol 10,49 g/cm3 961,9 °C 2.212 °C Aurrehistoria ezezaguna
Al Aluminioa 13 26,981539 g/mol 2,70 g/cm3 660,5 °C 2.467 °C 1825 Oersted
Am Amerizioa 95 243,0614 g/mol 13,67 g/cm3 994 °C 2.607 °C 1944 Seaborg
Ar Argona 18 39,948 g/mol 1,66 g/l -189,4 °C -185,9 °C 1894 Ramsay eta Rayleigh
As Artsenikoa 33 74,92159 g/mol 5,72 g/cm3 613 °C 613 (sublimazioa) °C ca. 1250 Albertus Magnus
At Astatoa 85 209,9871 g/mol 302 °C 337 °C 1940 Corson eta MacKenzie
Au Urrea 79 196,96654 g/mol 19,32 g/cm3 1.064,4 °C 2.940 °C Aurrehistoria ezezaguna
B Boroa 5 10,811 g/mol 2,46 g/cm3 2.300 °C 2.550 °C 1808 Davy u. Gay-Lussac
Ba Barioa 56 137,327 g/mol 3,65 g/cm3 725 °C 1.640 °C 1808 Davy
Be Berilioa 4 9,012182 g/mol 1,85 g/cm3 1.278 °C 2.970 °C 1797 Vauquelin
Bh Bohrioa 107 262,1229 g/mol 1976 Oganessian
Bi Bismutoa 83 208,98037 g/mol 9,80 g/cm3 271,4 °C 1.560 °C 1540 Agricola
Bk Berkelioa 97 247,0703 g/mol 13,25 g/cm3 986 °C 1949 Seaborg
Br Bromoa 35 79,904 g/mol 3,14 g/cm3 -7,3 °C 58,8 °C 1826 Balard
C Karbonoa 6 12,011 g/mol 3,51 g/cm3 3.550 °C 4.827 °C Aurrehistoria ezezaguna
Ca Kaltzioa 20 40,078 g/mol 1,54 g/cm3 839 °C 1.487 °C 1808 Davy
Cd Kadmioa 48 112,411 g/mol 8,64 g/cm3 321 °C 765 °C 1817 Stromeyer eta Hermann
Ce Zerioa 58 140,115 g/mol 6,77 g/cm3 798 °C 3.257 °C 1803 von Hisinger eta Berzelius
Cf Kalifornioa 98 251,0796 g/mol 15,1 g/cm3 900 °C 1950 Seaborg
Cl Kloroa 17 35,4527 g/mol 2,95 g/l -34,6 °C -101 °C 1774 Scheele
Cm Kurioa 96 247,0703 g/mol 13,51 g/cm3 1.340 °C 1944 Seaborg
Co Kobaltoa 27 58,9332 g/mol 8,89 g/cm3 1.495 °C 2.870 °C 1735 Brandt
Cr Kromoa 24 51,9961 g/mol 7,14 g/cm3 1.857 °C 2.482 °C 1797 Vauquelin
Cs Zesioa 55 132,90543 g/mol 1,90 g/cm3 28,4 °C 690 °C 1860 Kirchhoff und Bunsen
Cu Kobrea 29 63,546 g/mol 8,92 g/cm3 1.083,5 °C 2.595 °C Aurrehistoria ezezaguna
Db Dubnioa 105 262,1138 g/mol 1967/70 Flerow oder Ghiorso
Ds Darmstadtioa 110 269 g/mol 1994 Gesellschaft für Schwerionenforschung
Dy Disprosioa 66 162,5 g/mol 8,56 g/cm3 1.409 °C 2.335 °C 1886 Lecoq de Boisbaudran
Er Erbioa 68 167,26 g/mol 9,05 g/cm3 1.522 °C 2.510 °C 1842 Mosander
Es Einstenioa 99 252,0829 g/mol 860 °C 1952 Seaborg
Eu Europioa 63 151,965 g/mol 5,25 g/cm3 822 °C 1.597 °C 1901 Demaçay
F Fluorra 9 18,9984032 g/mol 1,58 g/l -219,6 °C -188,1 °C 1886 Moissan
Fe Burdina 26 55,847 g/mol 7,87 g/cm3 1.535 °C 2.750 °C Aurrehistoria ezezaguna
Fm Fermioa 100 257,0951 g/mol 1952 Seaborg
Fr Frantzioa 87 223,0197 g/mol 27 °C 677 °C 1939 Perey
Ga Galioa 31 69,723 g/mol 5,91 g/cm3 29,8 °C 2.403 °C 1875 Lecoq de Boiskaudran
Gd Gadolinioa 64 157,25 g/mol 7,89 g/cm3 1.311 °C 3.233 °C 1880 de Marignac
Ge Germanioa 32 72,61 g/mol 5,32 g/cm3 937,4 °C 2.830 °C 1886 Winkler
H Hidrogenoa 1 1,00794 g/mol 0,084 g/l -259,1 °C -252,9 °C 1766 Cavendish
He Helioa 2 4,002602 g/mol 0,17 g/l -272,2 °C -268,9 °C 1895 Ramsay und Cleve
Hf Hafnioa 72 178,49 g/mol 13,31 g/cm3 2.150 °C 5.400 °C 1923 Coster und vón Hevesy
Hg Merkurioa 80 200,59 g/mol 13,55 g/cm3 -38,9 °C 356,6 °C Aurrehistoria Ezezaguna
Ho Holmioa 67 164,93032 g/mol 8,78 g/cm3 1.470 °C 2.720 °C 1878 Soret
Hs Hassioa 108 265 g/mol 1984 Ioi Astunen aurkikuntzarako Elkartea
I Iodoa 53 126,90447 g/mol 4,94 g/cm3 113,5 °C 184,4 °C 1811 Courtois
In Indioa 49 114,82 g/mol 7,31 g/cm3 156,2 °C 2.080 °C 1863 Reich eta Richter
Ir Iridioa 77 192,22 g/mol 22,65 g/cm3 2.410 °C 4.130 °C 1803 Tenant eta Andere
K Fosforoa 19 39,0983 g/mol 0,86 g/cm3 63,7 °C 774 °C 1807 Davy
Kr Kriptona 36 83,8 g/mol 3,48 g/l -156,6 °C -152,3 °C 1898 Ramsay eta Travers
La Lantanoa 57 138,9055 g/mol 6,16 g/cm3 920 °C 3.454 °C 1839 Mosander
Li Litioa 3 6,941 g/mol 0,53 g/cm3 180,5 °C 1.317 °C 1817 Arfvedson
Lr Lawrentzioa 103 260,1053 g/mol 1961 Ghiorso
Lu Lutezioa 71 174,967 g/mol 9,84 g/cm3 1.656 °C 3.315 °C 1907 Urbain
Md Mendelebioa 101 258,0986 g/mol 1955 Seaborg
Mg Magnesioa 12 24,305 g/mol 1,74 g/cm3 648,8 °C 1.107 °C 1755 Black
Mn Manganesoa 25 54,93805 g/mol 7,44 g/cm3 1.244 °C 2.097 °C 1774 Gahn
Mo Molibdenoa 42 95,94 g/mol 10,28 g/cm3 2.617 °C 5.560 °C 1778 Scheele
Mt Meitnerioa 109 266 g/mol 1982 Gesellschaft für Schwerionenforschung
N Nitrogenoa 7 14,00674 g/mol 1,17 g/l -209,9 °C -195,8 °C 1772 Rutherford
Na Sodioa 11 22,989768 g/mol 0,97 g/cm3 97,8 °C 892 °C 1807 Davy
Nb Niobioa 41 92,90638 g/mol 8,58 g/cm3 2.468 °C 4.927 °C 1801 Hatchet
Nd Neodimioa 60 144,24 g/mol 7,00 g/cm3 1.010 °C 3.127 °C 1895 von Welsbach
Ne Neona 10 20,1797 g/mol 0,84 g/l -248,7 °C -246,1 °C 1898 Ramsay u. Travers
Ni Nikela 28 58,69 g/mol 8,91 g/cm3 1.453 °C 2.732 °C 1751 Cronstedt
No Nobelioa 102 259,1009 g/mol 1958 Seaborg
Np Neptunioa 93 237,0482 g/mol 20,48 g/cm3 640 °C 3.902 °C 1940 McMillan eta Abelson
O Oxigenoa 8 15,9994 g/mol 1,33 g/l -218,4 °C -182,9 °C 1774 Priestley eta Scheele
Os Osmioa 76 190,2 g/mol 22,61 g/cm3 3045 °C 5.027 °C 1803 Tenant
P Fosforoa 15 30,973762 g/mol 1,82 g/cm3 44 (P4) °C 280 (P4) °C 1669 Brandt
Pa Protaktinioa 91 231,0359 g/mol 15,37 g/cm3 1.554 °C 4.030 °C 1917 Soddy, Cranston eta Hahn
Pb Beruna 82 207,2 g/mol 11,34 g/cm3 327,5 °C 1.740 °C Aurrehistoria Ezezaguna
Pd Paladioa 46 106,42 g/mol 12,02 g/cm3 1.552 °C 3.140 °C 1803 Wollaston
Pm Prometioa 61 146,9151 g/mol 7,22 g/cm3 1.080 °C 2.730 °C 1945 Marinsky eta Glendenin
Po Polonioa 84 208,9824 g/mol 9,20 g/cm3 254 °C 962 °C 1898 Marie eta Pierre Curie
Pr Praseodimioa 59 140,90765 g/mol 6,48 g/cm3 931 °C 3.212 °C 1895 von Welsbach
Pt Platinoa 78 195,08 g/mol 21,45 g/cm3 1.772 °C 3.827 °C 1557 Scaliger
Pu Plutonioa 94 244,0642 g/mol 19,74 g/cm3 641 °C 3.327 °C 1940 Seaborg
Ra Radioa 88 226,0254 g/mol 5,50 g/cm3 700 °C 1.140 °C 1898 Marie eta Pierre Curie
Rb Rubidioa 37 85,4678 g/mol 1,53 g/cm3 39 °C 688 °C 1861 Bunsen eta Kirchhoff
Re Renioa 75 186,207 g/mol 21,03 g/cm3 3.180 °C 5.627 °C 1925 Noddack, Tacke eta Berg
Rf Rutherfordioa 104 261,1087 g/mol 1964/69 Flerow oder Ghiorso
Rg Roentgenioa 111 272 g/mol 1994 Gesellschaft für Schwerionenforschung
Rh Rodioa 45 102,9055 g/mol 12,41 g/cm3 1.966 °C 3.727 °C 1803 Wollaston
Rn Radona 86 222,0176 g/mol 9,23 g/l -71 °C -61,8 °C 1900 Dorn
Ru Rutenioa 44 101,07 g/mol 12,45 g/cm3 2.310 °C 3.900 °C 1844 Claus
S Sufrea 16 32,066 g/mol 2,06 g/cm3 113 °C 444,7 °C Aurrehistoria ezezaguna
Sb Antimonioa 51 121,75 g/mol 6,69 g/cm3 630,7 °C 1750 °C Aurrehistoria ezezaguna
Sc Eskandioa 21 44,95591 g/mol 2,99 g/cm3 1539 °C 2.832 °C 1879 Nilson
Se Selenioa 34 78,96 g/mol 4,82 g/cm3 217 °C 685 °C 1817 Berzelius
Sg Seaborgioa 106 263,1182 g/mol 1974 Oganessian
Si Silizioa 14 28,0855 g/mol 2,33 g/cm3 1.410 °C 2.355 °C 1824 Berzelius
Sm Samarioa 62 150,36 g/mol 7,54 g/cm3 1.072 °C 1.778 °C 1879 Lecoq de Boisbaudran
Sn Eztainua 50 118,71 g/mol 7,29 g/cm3 232 °C 2.270 °C Aurrehistoria Ezezaguna
Sr Estrontzioa 38 87,62 g/mol 2,63 g/cm3 769 °C 1.384 °C 1790 Crawford
Ta Tantaloa 73 180,9479 g/mol 16,68 g/cm3 2.996 °C 5.425 °C 1802 Ekeberg
Tb Terbioa 65 158,92534 g/mol 8,25 g/cm3 1.360 °C 3.041 °C 1843 Mosander
Tc Teknezioa 43 98,9063 g/mol 11,49 g/cm3 2.172 °C 5.030 °C 1937 Perrier eta Segrè
Te Telurioa 52 127,6 g/mol 6,25 g/cm3 449,6 °C 990 °C 1782 von Reichenstein
Th Torioa 90 232,0381 g/mol 11,72 g/cm3 1.750 °C 4.787 °C 1829 Berzelius
Ti Titanioa 22 47,88 g/mol 4,51 g/cm3 1.660 °C 3.260 °C 1791 Gregor eta Klaproth
Tl Talioa 81 204,3833 g/mol 11,85 g/cm3 303,6 °C 1.457 °C 1861 Crookes
Tm Tulioa 69 168,93421 g/mol 9,32 g/cm3 1.545 °C 1.727 °C 1879 Cleve
U Uranioa 92 238,0289 g/mol 18,97 g/cm3 1.132,4 °C 3.818 °C 1789 Klaproth
Cn Kopernizioa 112 277 g/mol 1996 Gesellschaft für Schwerionenforschung
Lv Livermorioa 116 2006 Lawrence Livermore National Laboratory
Og Oganesona 118 2006 Yuri Oganessian, errusiar fisikoa
Mc Moskovioa 115 2004 INIZ
Fl Flerovioa 114 1999 INIZ
Ts Teneso 117 2009-2010 INIZ
Nh Nihonioa 113 2004 INIZ
V Banadioa 23 50,9415 g/mol 6,09 g/cm3 1.890 °C 3.380 °C 1801 del Rio
W Wolframioa 74 183,85 g/mol 19,26 g/cm3 3.407 °C 5.927 °C 1783 Elhuyar anaiak
Xe Xenona 54 131,29 g/mol 4,49 g/l -111,9 °C -107 °C 1898 Ramsay eta Travers
Y Itrioa 39 88,90585 g/mol 4,47 g/cm3 1.523 °C 3.337 °C 1794 Gadolin
Yb Iterbioa 70 173,04 g/mol 6,97 g/cm3 824 °C 1.193 °C 1878 de Marignac
Zn Zinka 30 65,39 g/mol 7,14 g/cm3 419,6 °C 907 °C Aurrehistoria Ezezaguna
Zr Zirkonioa 40 91,224 g/mol 6,51 g/cm3 1.852 °C 4.377 °C 1789 Klaproth