San Jose Sari Nagusia (Astillero)

San Jose traineruen igoera (Astillero)» orritik birbideratua)

San Jose Sari Nagusia SDR Astillerok denboraldi-aurrean antolatzen duen traineru estropada da, ibaian gora jokatzen dena. San Jose egunaren inguruan jokatzen da urtero.

San Jose Sari Nagusia
Sorrera 2010 (traineruak)
Herria El Astillero, Kantabria
Antolatzailea S.D.R. Astillero
Parte-hartzaileak denboraldi-aurrekoa
Modalitatea erlojupekoa
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Euskal Herria Orio (4)
Emakumezkoak:
Kantabria Astillero (5)
Azken ekitaldia 2024
Irabazlea(k) Gizonezkoak:
Asturiasko Printzerria Castropol
Emakumezkoak:
Galizia Cabo da Cruz

Ezaugarriak aldatu

2000 urtean traineruen jaitsiera egiten hasi zen eta 2003an arraun olinpikoaren txapelketa.

2010an norantza aldatu eta traineruen igoera antolatu zen. Bi modalitatetan parte hartzen duten taldeei denborak batzen zaizkie eta irabazleak San Jose Sari Handia eramaten du. 4.000 metrotako distantzia egiten dute lehenik eta behin eta ondoren 500 metrotako "sprint estropada" egiten da zortzikoan zein traineruetan.

2020an eta 2021ean ez zen estropadarik izan COVID-19 pandemiak eragindako murrizketen erruz.

Palmaresa aldatu

Jaitsiera aldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2000 Astillero Pedreña Ciudad de Santander
2001 Urdaibai Pedreña Astillero
2002 Astillero Amegrove-Rianxo Arkote-Trintxerpe
2003 Astillero Hondarribia Pedreña
2004 Astillero Hondarribia Pontejos
2005 Pedreña Hondarribia Astillero
2006 Astillero Pedreña Arkote
2007 Astillero Pedreña Samertolameu
2008 Astillero Samertolameu Kaiku
2009 Astillero Pedreña Kaiku

Igoera aldatu

Urtea Traineruak 1.a Traineruak 2.a Traineruak 3.a Sprint traineruak Zortzikoa (8+) 8+ sprint SAN JOSE
2010 Pedreña San Juan Hondarribia ? Astillero Astillero
2011 Astillero San Juan Castro Urdiales ? Astillero Astillero
2012 San Juan Astillero Castro Urdiales ? ? ?
2013 Hondarribia Urdaibai Astillero ? Bermeo (Urdaibai) Bermeo (Urdaibai)
2014 Hondarribia Astillero San Pedro Hondarribia Hondarribia Hondarribia
2015 Bermeo (Urdaibai) Portugalete San Juan San Juan Bermeo (Urdaibai) Bermeo (Urdaibai)
2016 Bermeo (Urdaibai) San Juan Portugalete San Juan Deustu Bermeo (Urdaibai)
2017 Orio Astillero Pedreña Orio Orio Raspas Orio
2018 Orio Bermeo (Urdaibai) Astillero Bermeo (Urdaibai) Orio Orio Orio
2019 Orio Bermeo B (Urdaibai) Bermeo A (Urdaibai) Orio Astillero Hondarribia Orio
2020¹
2021¹
ez zen jokatu
2022 Orio Santurtzi Castropol Orio Orio Orio Orio
2023 Camargo Castropol Pedreña - - - Camargo
2024 Castropol Camargo Rianxo Camargo Castropol Castropol Castropol
  • ¹ Ez zen jokatu COVID-19 pandemiaren erruz.

Igoerako garaipenak aldatu

Traineruak aldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Orio 4 2017, 2018, 2019, 2022
Hondarribia 2 2013, 2014
Bermeo (Urdaibai) 2 2015, 2016
Pedreña 1 2010
Astillero 1 2011
San Juan 1 2012
Camargo 1 2023
Castropol 1 2024

San Jose Saria aldatu

Traineruaren eta zortzikoaren denborak batuta ematen den saria da.

Taldea Garaipenak Urteak
Orio 4 2017, 2018, 2019, 2022
Bermeo (Urdaibai) 3 2013, 2015, 2016
Astillero 2 2010, 2011
Hondarribia 1 2014
Camargo 1 2023
Castropol 1 2024

Emakumezkoen bandera aldatu

Palmaresa aldatu

Urtea Traineruak 1.a Traineruak 2.a Traineruak 3.a Sprint
2014 Astillero Santoña -
2015¹ Astillero - -
2016 Astillero Colindres -
2017 Astillero Camargo Castreña
2018 Hondarribia Astillero Camargo Hondarribia
2019 Camargo Torrevieja-Santa Lucía - Camargo
2020²
2021²
ez zen jokatu
2022 La Planchada (Astillero) Castreña Camargo
2023 La Planchada (Astillero) Camargo -
2024 Cabo da Cruz Astillero Castropol Astillero
  • ¹ 2015ean emakumezkoen traineru bakarra aritu zen lehian.
  • ² Ez zen jokatu COVID-19 pandemiaren erruz.

Garaipenak aldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Astillero 6 2014, 2015*, 2016, 2017, 2022, 2023
Hondarribia 1 2018
Camargo 1 2019
Cabo da Cruz 1 2024

Kanpo estekak aldatu