Samianigoko Klasikoa

Sabiñanigoko Klasikoa» orritik birbideratua)
Samianigoko Klasikoa
Orokortasunak
KirolaTxirrindularitza
Ekitaldi kopurua0 (urtea: 2021)
HerrialdeaESP Espainia
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Samianigoko Klasikoa (gaztelaniaz: Clásica de Sabiñánigo), 1991ra arte Zaragoza-Samianigo Klasikoa ere deitua, txirrindularitza lasterketa profesional bat zen, urtero Espainiako Huescako probintziako Samianigo herrian ospatzen zena.

1969 eta 2001 artean etenik gabe ospatu zen, orotara 33 edizio ospatu zirelarik. Bere azken edizioetan 1.4 mailakoa zen.

Bere ibilbideak 200 kilometroko distantzia zuen, non Huescako probintziako zenbait herritatik igarotzen zen (bere lehen urteetan, baita Zaragozako probintziako zenbait herritatik ere), Samianigon amaierako zirkuitu bat zuelarik.

Lehen garailea Txomin Perurena izan zen, eta proba honetan garaipen gehien lortu dituena Enrique Martinez Heredia, hiru garaipenekin.

Edizio guztiak Samianigo Txirrindularitza Taldeak antolatu zuen.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1969   EH Txomin Perurena   EH Santiago Lazkano   Espainia Sebastian Fernández
1970   EH Luis Zubero   EH Txomin Perurena   Espainia Vicente Lopez Carril
1971   Espainia Agustín Tamames   EH Txomin Perurena   Espainia José Manuel López
1972   EH Segundo Goikoetxea   Espainia José Manuel López   Espainia Pedro Torres Cruces
1973   Espainia Antonio Martos   Espainia Vicente Lopez Carril   Espainia José Pesarrodona
1974   EH Miguel Maria Lasa   Espainia Juan Santiago Zurano   Espainia Manuel Esparza
1975   EH Txomin Perurena   Espainia Gonzalo Aja   Espainia Fernando Plaza
1976   Espainia Enrique Martínez Heredia   EH Santiago Lazkano   Espainia Vicente Lopez Carril
1977   Portugal Francisco José Martins Días   Espainia Enrique Martínez Heredia   EH Andres Gandarias
1978   Espainia Enrique Martínez Heredia   Espainia Antonio Menéndez   Espainia Anastasio Greciano
1979   Espainia Andrés Oliva   Espainia Julián Andiano   Espainia Alberto Fernández Blanco
1980   Espainia José Luis Viejo   Espainia José Luis Laguía   EH Imanol Murga
1981   Espainia Enrique Martínez Heredia   Espainia Eulalio García   Espainia José Luis Rodriguez Inguanzo
1982   Espainia Pedro Delgado   Espainia Francisco Ramon Albelda   Espainia Jaime Vilamajo
1983   Espainia Eduardo Chozas   Espainia Faustino Rupérez   Espainia Ricardo Zuñiga
1984   Espainia Alfonso Gutiérrez   Espainia Miguel Ángel Iglesias   EH Imanol Murga
1985   EH Iñaki Gastón   Espainia José Luis Laguía   Espainia Antonio Esparza
1986   Espainia Mariano Sánchez   Espainia Joaquín Faura   Kolonbia Óscar de Jesús Vargas
1987   Espainia Ángel Camarillo   Australia Stephen Hodge   Espainia Melcior Mauri
1988   Espainia Alfonso Gutiérrez   Espainia Casimiro Moreda   Espainia Jesús Suárez Cueva
1989   Espainia Álvaro Pino[1][2] ez zen eman ez zen eman
1990   Belgika Jean-Pierre Heynderickx   Espainia Juan Carlos González   Espainia José Enrique Carrera
1991   Belgika Jerry Cooman   Herbehereak Adrie van der Poel   Belgika Jean-Pierre Heynderickx
1992   Herbehereak Mathieu Hermans   Belgika Jerry Cooman   Erresuma Batua Malcolm Elliott
1993   EH Asier Guenetxea   Espainia Manuel Fernándes Ginés   Espainia Ángel Edo
1994   Belgika Serge Baguet   Espainia Manuel Fernándes Ginés   Espainia Ángel Edo
1995   Espainia Fernando Escartín   Italia Stefano Zanatta   Belgika Frank Vandenbroucke
1996   EH Arsenio González   Espainia Francisco José García   Espainia David García Dapena
1997   Frantzia Armand de las Cuevas   EH David Etxebarria   EH Cesar Solaun
1998   EH Igor González de Galdeano   Frantzia Charles Guilbert   Espainia Ginés Salmerón
1999   Herbehereak Tristan Hoffman   Alemania Andreas Klier   Erresuma Batua Jeremy Hunt
2000   Italia Davide Casarotto   Italia Gianni Faresin   Italia Paolo Lanfranchi
2001   Espainia Ángel Vicioso   Espainia Eleuterio Anguita   Italia Stefano Casagranda

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Espainia 25
  Belgika 3
  Herbehereak 2
  Portugal 1
  Frantzia 1
  Italia 1

ErreferentziakAldatu

  1. Álvaro Pino izan zen proba amaitu zuen txirrindulari bakarra beste guztiek arriskutsutzat jo zuten tunel bategatik abandonatu ondoren.
  2. Clasica de Samianigo 1989

Kanpo estekakAldatu