Andres Gandarias

txirrindulari espainiarra

Andres Gandarias Albizu (Ibarruri, 1943ko apirilaren 24a - Durango, 2018ko maiatzaren 27a) bizkaitar txirrindularia izan zen, 1967 eta 1978 artean profesionala izan zena. Bere ibilbidean lau garaipen lortu zituen[1].

Andres Gandarias
Bizitza
Izen osoaAndrés Gandarias Albizu
JaiotzaMuxika1943ko apirilaren 24a
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Lehen hizkuntzagaztelania
HeriotzaDurango2018ko maiatzaren 27a (75 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

PalmaresaAldatu

1967

1968

1969

1970

1971

1974

  • 3. Espainiako eskualdeen erlojupeko txapelketa: (Bizkaia)

1975

1976

1977

Emaitzak lasterketa nagusietanAldatu

Lasterketa 1967 1968 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978
Italiako Giroa - - - - 31.a - - - - 52.a - -
Frantziako Tourra - 9.a 5.a 20.a Err. - Err. - - - 44.a -
Espainiako Vuelta - 19.a Err. 15.a - - - - 27.a 37.a 32.a 16.a
Txirrindularitzako Munduko Txapelketak   - - - 49.a - - - - - - - -

-: Ez zuen parte hartu
Err.: Erretiratu zen

TaldeakAldatu

ErreferentziakAldatu