José Luis Laguía

txirrindulari espainiarra

José Luis Laguía Martínez (1959ko irailaren 3a, Pedro Muñoz, Ciudad Real) espainiar txirrindulari profesional ohi bat da. Gaztela-Mantxan jaio arren, oso gazterik Kataluniara bizitzera joan eta bertan txinrrindulari egin zen.

José Luis Laguía
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakJosé Luis Laguía Martínez
JaiotzaPedro Muñoz1959ko irailaren 3a (63 urte)
Herrialdea Espainia
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
katalana
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia eta kirol zuzendaria
Ibilbidea
TaldeakUrteak
 

Bere ibilbide profesionala 1980tik 1993ra doa. Karisma handiko txirrindularia, 1980ko hamarkadan eskalatzaile bikain gisa nabamendu zen, Espainiako Vueltan bost aldiz Mendiko Sailkapena irabaziz, horretaz gain, abiadura puntu ona ere bazuen, horrek egun bakarreko zenbait lasterketa irabaztea erraztu zion.

PalmaresaAldatu

1980

1981

1982

1983

1984

1985

1986

1987

1988

1991

Sailkapen orokorra Itzuli HandietanAldatu

Itzulia 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992
Italiako Giroa - - - - - - - - 30. - - - -
Frantziako Tourra - - - UT 41. UT 121. 43. - - - - -
Espainiako Vuelta 21. 7. 5. 24. 19. 27. 25. 29. 17. 44. 23. UT UT
  Munduko txapelketa UT - UT - - - - - - - - - -

Kanpo estekakAldatu