Ireki menu nagusia

Kantabriako Itzulia Espainiako zaletu mailako elite edo 23 urtez azpikoen txirrindularitza egutegiko proba bat da. Kantabrian ospatzen da.

Proba hau 1925etik ospatzen da, batzuetan bai eta beste batzuetan ez. Edizio askotan, Kantabriako Itzulia soilik profesionalentzat izan zen, baina 1963 eta 1970 artean zaletuentzat izan zen, eta 2003an berreskuratu zenetik zaletu mailako elite/23 urtez azpikoen proba bat da.

Itzulia Santanderren amaitzen da.

Proba honetan garaipen gehien lortu dituena Francisco Galdos da, hiru aldiz irabazi zuena (1968, 1976 eta 1977)

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1925   Espainia Teodoro Monteys   Espainia Miguel Mucio   Espainia Juan de Juan
1926   Espainia Mariano Cañardo   Espainia Juan de Juan   Espainia Victorino Otero
1927-1939 Ez zen ospatu
1940   Espainia Fermín Trueba   Espainia Antonio Andrés Sancho   Espainia Delio Rodríguez
1941 Ez zen ospatu
1942   Espainia Delio Rodríguez
1943 Ez zen ospatu
1944   Euskadi Martín Mancisidor   Espainia Julián Berrendero   Espainia Miguel Casas
1945-1962 Ez zen ospatu
1963   Espainia Saturnino López   Espainia Francisco Redondo   Euskadi Andrés Gandarias
1964   Euskadi Gregorio San Miguel   Espainia Guillermo Fernández   Portugal Carlos Rodrigues
1965   Euskadi Txomin Perurena   Euskadi José Ignacio Ascasibar   Espainia Saturnino López
1966   Espainia José Albelda Tormo   Espainia Luis Balagué   Euskadi José Ramón Gomineche
1967   Espainia Ramón Pagès   Euskadi José Ignacio Ascasibar   Belgika Pierre Bellemans
1968   Euskadi Francisco Galdós   Euskadi Santiago Lazcano   Espainia Manuel Antonio García
1969   Euskadi Santiago Lazcano   Euskadi Francisco Galdós   Espainia Enrique Sahagún
1970   Espainia Andrés Oliva   Espainia José Casas   Espainia Daniel Varela
1971   Espainia Gonzalo Aja   Espainia Andrés Oliva   Espainia Joaquín Galena
1972   Espainia José Antonio González Linares   Euskadi Francisco Galdós   Euskadi Txomin Perurena
1973   Espainia Jesús Manzaneque   Espainia Luis Ocaña   Euskadi Miguel Mari Lasa
1974   Espainia Antonio Vallori   Espainia Joaquím Pérez   Espainia Juan Zurano
1975   Euskadi Andrés Gandarias   Espainia José Casas   Espainia Pedro Torres
1976   Espainia Francisco Galdós   Espainia Santiago Lozano   Espainia Pedro Torres
1977   Espainia Francisco Galdós   Espainia Enrique Cima   Espainia Pedro Torres
1978   Espainia Vicente Belda   Espainia Pedro Torres   Espainia Manuel Esparza
1979   Espainia Salvador Jarque   Espainia Pedro Torres   Espainia Faustino Fernández
1980   Espainia Eulalio García   Espainia Pedro Torres   Alemania Klaus-Peter Thaler
1981   Espainia Manuel Esparza   Espainia Eulalio García   Espainia José Luis López Cerrón
1982   Euskadi Marino Lejarreta   Espainia Antonio Coll   Espainia Guillermo de la Peña
1983   Espainia José Luis Laguna   Espainia Enrique Aja   Espainia Bernardo Alfonsel
1985   Alemania Reimund Dietzen   Espainia Jesús Rodríguez Magro   Espainia Jesús Blanco Villar
1986   Alemania Reimund Dietzen   Euskadi Federico Echave   Espainia Manuel Carrera
1987   Espainia Jesús Blanco Villar   Espainia Francisco Antequera   Espainia Luis Javier Lukin
1988   Espainia Mariano Sánchez   Espainia José Recio   SESB Dimitri Zhdanov
1989 No se disputó
1990   Alemania Peter Hilse   Espainia José Recio   Euskadi Fernando Martinez de Guereñu
1991-2002 Ez zen ospatu
2003   Espainia Pedro Luis Marichalar   Espainia Jesus Javier Ramirez   Euskadi Javier Ruiz de Larrinaga
2004   Espainia Antonio López   Euskadi Iker Leonet   Espainia Alberto Losada
2005   Euskadi Mikel Elgezabal   Espainia Miguel Ángel Candil   Espainia Manuel Jesús Jiménez
2006   Espainia Francisco Gutiérrez   Espainia Óscar Pujol   Espainia David Gutiérrez Gutiérrez
2007 Ez zen ospatu
2008[1]   Euskadi Ibon Zugasti   Euskadi Gorka Amuriza Txantiloi:Herrialde info Espainiaa David Gutiérrez
2009   Errusia Arkimedes Arguelyes   Espainia Oriol Colome   Euskadi Ibon Zugasti
2010   Argentina Mauricio Muller   Herbehereak Peter Van Dijk   Espainia Vicente García
2011   Espainia José Belda   Espainia Borja Abasolo   Espainia José Manuel Gutiérrez

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu