Ireki menu nagusia

Espainiako Ziklo-kros Txapelketa 1929 urteaz geroztik ia urtero jokatu den proba da, egun bakarrekoa. Ziklo-krosa Euskal Herrian nahiko errotuta dagoenez, euskal herritarrak izan dira proba horretako garaile edizio gehienetan.

Espainiako Ziklo-kros Txapelketa
Eskualdea Espainiar Estatua
Modalitatea ziklo-krosa
Lehenengo edizioa 1929 (gizonezkoak)
1999 (emakumezkoak)
Edizio kopurua 82 (2018)
Lehenengo irabazlea Euskal Herria Joaquín Iturri
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Espainia J.L. Talamillo (6)
Euskal Herria David Seco (6)
Emakumezkoak:
Espainia Rocío Gamoral (6)
Espainia Aida Nuño (6)
Amaierako edizioa Gizonezkoak (2018):
Espainia Ismael Esteban
Emakumezkoak (2018):
Espainia Aida Nuño

Eduki-taula

GizonezkoakAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Txapeldunordea Hirugarrena Egoitza
1929 Joaquín Iturri Eusebio Bastida
1930 Ez zuten egin
1931 Eusebio Bastida Joaquín Iturri Ramón Agirresarobe
1932 Ez zuten egin
1933 Ez zuten egin
1934 Fermin Apalategi
1935 Juan Salarich Francisco Goenaga Bonifacio Murillo
1936 Ez zuten egin
1937 Ez zuten egin
1938 Ez zuten egin
1939 Ez zuten egin
1940 Francisco Goenaga Juan Bautista Vallejo Tomás de Sosa
1941 Santiago Mostajo Juan Bautista Vallejo Enrique Torres
1942 Julián Berrendero Francisco Expósito Juan Bautista Vallejo
1943 Miguel Lizarazu Sotero Lizarazu Ignacio Orbaizeta
1944 Julián Berrendero Miguel Lizarazu
1945 Miguel Lizarazu Ignacio Orbaizeta Sotero Lizarazu
1946 Miguel Lizarazu Francisco Mitxelena Sotero Lizarazu
1947 Sotero Lizarazu Miguel Lizarazu Julian Agirrezabal
1948 Miguel Lizarazu Francisco Expósito
1949 Lasterketa baliogabetua
1950 Ignacio Esnaola Francisco Expósito Francisco Mitxelena
1951 Francisco Expósito Francisco Mitxelena Ángel Bruna
1952 Julian Agirrezabal Miguel Chacón Ponciano Arbelaitz
1953 Cosme Barrutia Jose Mitxelena
1954 Jose Mitxelena Anton Barrutia Miguel Chacón
1955 Anton Barrutia Facundo Zabaleta Felix Malaxetxebarria
1956 Jose Mitxelena Felipe "Katania" Alberdi José Luis Talamillo
1957 Jose Mitxelena Facundo Zabaleta Felipe "Katania" Alberdi
1958 José Luis Talamillo Jose Mitxelena
1959 José Luis Talamillo Anton Barrutia Miguel Urkizar
1960 José Luis Talamillo Miguel Urkizar Miguel Chacón
1961 Anton Barrutia José Luis Talamillo Alfredo Irusta
1962 José Luis Talamillo
1963 José Luis Talamillo Santos Ruiz Bermúdez
1964 Amelio Mendijur José Luis Talamillo Beasain
1965 José Luis Talamillo Amelio Mendijur Bera
1966 Alfredo Irusta Manuel Nava Anton Barrutia
1967 José Martínez Santos Ruiz Alfredo Irusta
1968 José Martínez Alfredo Irusta José Martínez Esterlich
1969 Alfredo Irusta Felix Iturriaga José María González
1970 José María González Alfredo Irusta José Florencio
1971 Alfredo Irusta Pedro Rodríguez Sanjurjo
1972 José María Basualdo José María González Juan Gorostidi
1973 José María Basualdo José María González Juan Gorostidi
1974 Juan Gorostidi José María González Ventura Díaz
1975 Juan Gorostidi José A. Martínez Albeniz José María González
1976 José María Basualdo José A. Martínez Albeniz Juan Gorostidi
1977 José A. Martínez Albeniz Juan Gorostidi Iñaki Maiora
1978 Juan Gorostidi
1979 Jose Maria Yurrebaso Rafael González Tercero Juan Gorostidi
1980 Iñaki Maiora Francisco Sala Jésus Lopez Soriano
1981 Iñaki Maiora Benito Durán Juan Gorostidi
1982 Francisco Sala Jose Maria Yurrebaso Iñaki Maiora
1983 Iñaki Maiora José Ramón Izagirre Jose Maria Yurrebaso
1984 Iñaki Maiora Jose Maria Yurrebaso Iñaki Bijandi
1985 Francisco Sala Jose Maria Yurrebaso Iñaki Maiora
1986 Iñaki Bijandi Jose Maria Yurrebaso Iñaki Maiora
1987 Francisco Sala Jon "Tati" Egiarte Iñaki Bijandi
1988 Francisco Sala Iñaki Bijandi Jose Maria Yurrebaso
1989 Jose Maria Yurrebaso Francisco Sala Jon "Tati" Egiarte
1990 Jose Maria Yurrebaso Francisco Sala Federico Etxabe
1991 José Ramón Izagirre Federico Etxabe
1992 José Ramón Izagirre Jokin Mujika Benito Durán
1993 Jokin Mujika José Ramón Izagirre Gonzalo Aguiar
1994 Jokin Mujika Iñigo Igartua Francisco Plá
1995 Francisco Plá Abel Maceira Iñigo Igartua
1996 Jokin Mujika David Seco Mikel Insausti Telleriarte
1997 Abel Maceira David Seco Iñaki Cendrero Ispaster
1998 Francisco Plá Iñaki Cendrero David Seco Los Corrales de Buelna
1999 Francisco Plá David Seco Abel Maceira O Porriño
2000 David Seco Francisco Mena Francisco Plá Columbres
2001 David Seco José Manuel Osuna Iñaki Cendrero Noja
2002 David Seco Juan Carlos Garro Israel Nuñez Durana
2003 David Seco Juan Carlos Garro Gaizka Lejarreta Sotrondio
2004 David Seco Fernando Fernández Haiti Ortiz Valladolid
2005 Unai Yus David Seco Isaac Suarez Busturia
2006 David Seco Óscar Vázquez Isaac Suarez Ribadumia
2007 José Antonio Hermida Isaac Suárez Óscar Vázquez Alcobendas
2008 José Antonio Hermida Isaac Suárez Javier Ruiz de Larrinaga Villarcayo
2009 Javier Ruiz de Larrinaga Isaac Suárez Constantino Zaballa Valladolid
2010 Javier Ruiz de Larrinaga José Antonio Hermida Egoitz Murgoitio Laredo
2011 Javier Ruiz de Larrinaga Isaac Suárez Isaac Suárez Zamora
2012 Isaac Suárez Egoitz Murgoitio Sergio Mantecón Gandía
2013 Aitor Hernández Egoitz Murgoitio Javier Ruiz de Larrinaga Navia
2014 Javier Ruiz de Larrinaga Aitor Hernández Aketza Peña Segorbe
2015 Aitor Hernández Javier Ruiz de Larrinaga José Antonio Hermida Gijón
2016 Javier Ruiz de Larrinaga Kevin Suárez Ismael Esteban Torrelavega
2017 Ismael Esteban Kevin Suárez Javier Ruiz de Larrinaga Valentzia
2018 Ismael Esteban Felipe Orts Aitor Hernández Legazpi

GaraipenakAldatu

Txirrindularia Garaipenak Urteak
  José Luis Talamillo 6 1958, 1959, 1960, 1962, 1963, 1965
  David Seco 6 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006
  Javier Ruiz de Larrinaga 5 2009, 2010, 2011, 2014, 2016
  Miguel Lizarazu 4 1943, 1945, 1946, 1948
  Iñaki Maiora 4 1980, 1981, 1983, 1984

EmakumezkoakAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Txapeldunordea Hirugarrena Egoitza
1999 Carmen Armada Fernanda Espiñeira María Jesús Barrios O Porriño
2000 Rocío Gamonal Lidia Fuentes María Jesús Barrios Columbres
2001 Carmen Armada
Rocío Gamonal¹
Fernanda Espiñeira Lidia Fuentes Noja
2002 Aida Nuño Rocío Gamonal Nekane Lasa Durana
2003 Aida Nuño Nekane Lasa Rocío Gamonal Sotrondio
2004 Nekane Lasa Rocío Gamonal Ruth Moll Valladolid
2005 Rosa Bravo Rocío Gamonal Ruth Moll Busturia
2006 Rosa Bravo Rocío Gamonal Ruth Moll Ribadumia
2007 Rocío Gamonal Rosa Bravo Ruth Moll Alcobendas
2008 Ruth Moll Rocío Gamonal Ione Mujika Villarcayo
2009 Rocío Gamonal Marga Fullana Rosa Bravo Valladolid
2010 Rocío Gamonal Rocío Martín Rosa Bravo Laredo
2011 Aida Nuño Lucía González Merce Pacios Zamora
2012² Isabel Castro Lucía González - Gandía
2013 Lucía González Aida Nuño Olatz Odriozola Navia
2014 Aida Nuño Rocío Martín Rocío Gamonal Segorbe
2015 Rocío Gamonal Lucía González Aida Nuño Gijón
2016 Aida Nuño Lucía González Alicia González Torrelavega
2017 Alicia González Aida Nuño Lucía González Valentzia
2018 Aida Nuño Lucía González Olatz Odriozola Legazpi
  • 1 2001 urtean 23 urtez azpiko irabazlea (Rocío Gamonal) eliteko irabazlea baino azkarragoa izan zen (Carmen Armada), bi txapeldun izaendatu ziren beraz.
  • 2 2012 urtean irabazlea deskalifikatua izan zen eta horregatik izendatu zuten Isabel Castro txapeldun.

GaraipenakAldatu

Txirrindularia Garaipenak Urteak
  Rocío Gamonal 6 2000, 2001, 2007, 2009, 2010, 2015
  Aida Nuño 6 2002, 2003, 2011, 2014, 2016, 2018
  Carmen Armada 2 1999, 2001
  Rosa Bravo 2 2005, 2006


Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu