Le Samyn Belgikako Hainaut probintziako Frameries eta Dour herrien artean jokatzen den txirrindularitza lasterketa bat da.

Lasterketa hau 1968an sortu zen Fayt-le-Franceko Sari Nagusia izenarekin. 1970ean izena aldatu zitzaion lasterketa honetako lehen garailea izan zen José Samyn omentzeko, 1969ko edizioan hil zena. 1974tik Omloop Het-Nieuwsblad ospatu eta hurrengo asteazkenean ospatzen da. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourren zati da 1.1 mailan. Urte horretan, baina, lasterketa hau bertan behera utzi zen elurraren ondorioz.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1968  José Samyn  Bernard Guyot  Victor Van Schil
1969  Herman Vrijders  Roger Kindt  Freddy Decloedt
1970  Ronny Van De Vijver  Jacques Zwaenepoel  André Dierickx
1971  Julien Van Lint  Etienne Sonck  Ronny Van De Vijver
1972  Marc Demeyer  Gérard Hendrickx  Willy Van Neste
1973  Louis Verreydt  Christian De Buysschere  Eric Wijckaert
1974  André Dierickx  Ferdinand Bracke  Gustaaf Van Roosbroeck
1975  Alain Santy  Ronald De Witte  Eric Leman
1976  Dirk Baert  Jacques Martin  Ferdi Van Den Haute
1977  Michel Périn  Rudy Pevenage  Frans Van Vlierberghe
1978  Herman Van Springel  Frank Hoste  Marc Demeyer
1979  Jos Schipper  Roger Vershaeve  Ferdi Van Den Haute
1980  Gery Verlinden  Michel Pollentier  José De Cauwer
1981  Pol Verschuere  Adri van der Poel  Patrick Versluys
1982  Jos Jacobs  Daniel Willems  Pol Verschuere
1983  Jacques van Meer  Luc Colijn  Ludo De Keulenaer
1984  Daniel Rossel  Ludwig Wijnants  Alain De Roo
1985  Ronny Van Holen  Paul Haghedooren  Luc Meersman
1986  Patrick Onnockx  Marc Sergeant  William Tackaert
1987  Claude Criquielion  Patrick Onnockx  Edwig Van Hooydonck
1988
ez zen jokatu
1989  Hendrik Redant  Jean-Marie Wampers  Jerry Cooman
1990  Hendrik Redant  Frank Pirard  Peter Pieters
1991  Johnny Dauwe  Eric Vanderaerden  Hendrik Redant
1992  Johan Capiot  Eric Vanderaerden  Jean-Pierre Heynderickx
1993  Wilfried Nelissen  Johan Museeuw  Johan Capiot
1994  Johan Capiot  Peter De Clercq  Ludo Dierckxsens
1995  Johan Capiot  Johan Verstrepen  Nico Mattan
1996  Hans De Meester  Stéphane Hennebert  Ludo Dierckxsens
1997  Michel Vanhaecke  Jo Planckaert  Kris Gerits
1998  Ludovic Auger  Mario Aerts  Tom Desmet
1999  Thierry Marichal  Erwin Thijs  John Talen
2000  Frank Høj  Roger Hammond  Jan Boven
2001  Kris Gerits  Peter Farazijn  Bert Hiemstra
2002  Magnus Bäckstedt  Stijn Devolder  Gordon McCauley
2003  Stefan van Dijk  Gert Vanderaerden  Jeroen Blijlevens
2004  Robbie McEwen  Ludovic Capelle  Jans Koerts
2005
bertan behera utzia
2006  Renaud Dion  Philippe Gilbert  Matti Breschel
2007  Jimmy Casper  Philippe Gilbert  Bas Giling
2008  Philippe Gilbert  Kevyn Ista  Aleksejs Saramotins
2009  Wouter Weylandt  Rémi Cusin  Björn Leukemans
2010  Jens Keukeleire  Gregory Joseph  Cédric Pineau
2011  Dominic Klemme  Kevyn Ista  Robert Wagner
2012  Arnaud Démare  Kris Boeckmans  Adrien Petit
2013  Alexey Tsatevich  Kris Boeckmans  Adrien Petit
2014  Maxime Vantomme  Alexey Tsatevich  Nacer Bouhanni
2015  Kris Boeckmans  Gianni Meersman  Christophe Laporte
2016  Niki Terpstra  Scott Thwaites  Florian Sénéchal
2017  Guillaume Van Keirsbulck  Alex Kirsch  Iljo Keisse
2018  Niki Terpstra  Philippe Gilbert  Damien Gaudin
2019  Florian Sénéchal  Aimé De Gendt  Niki Terpstra
2020  Hugo Hofstetter  Aimé De Gendt  David Dekker
2021  Tim Merlier  Rasmus Tiller  Andrea Pasqualon

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu