Ireki menu nagusia

Euskal Herriko Ziklo-kros Txapelketa 1979. urteaz geroztik jokatzen da, nahiz eta 50 urte lehenago ere baziren ziklo-kros lasterketak Euskal Herrian. David Seco busturiarra da garaipen gehien lortu dituen txirrindularia.

Euskal herriko Ziklo-kros Txapelketa
Eskualdea Euskal Herria
Modalitatea ziklo-krosa
Lehenengo edizioa 1980 (gizonezkoak)
2012 (emakumezkoak)
Edizio kopurua 39 (2018)
Lehenengo irabazlea Euskal Herria Iñaki Maiora
Garaipen gehien Gizonezkoak:
David Seco (10)
Emakumezkoak:
Olatz Odriozola (6)
Amaierako edizioa Gizonezkoak (2018):
Javier Ruiz de Larrinaga
Emakumezkoak (2018):
Olatz Odriozola

GizonezkoakAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Txapeldunordea Hirugarrena Egoitza
1980 Iñaki Maiora
1981 Iñaki Maiora
1982 Fede Etxabe
1983 Iñaki Maiora
1984 Jose Mari Yurrebaso
1985 Iñaki Maiora
1986 Jokin Mujika
1987 Iñaki Vijandi
1988 Iñaki Vijandi
1989 Jose Mari Yurrebaso
1990 Jose Mari Yurrebaso
1991 Mikel Zarrabeitia
1992 Mikel Zarrabeitia
1993 Jose Ramon Izagirre
1994 Jokin Mujika
1995 Jokin Mujika
1996 Iñigo Igartua
1997 David Seco
1998 David Seco
1999 David Seco
2000 David Seco
2001 David Seco
2002 David Seco
2003 David Seco
2004 David Seco
2005 David Seco
2006 Javier Ruiz de Larrinaga
2007 David Seco Unai Yus Javier Ruiz de Larrinaga Bermeo
2008 Javier Ruiz de Larrinaga Egoitz Murgoitio Aketza Peña Urturi
2009 Egoitz Murgoitio Javier Ruiz de Larrinaga Unai Yus Iraeta
2010 Egoitz Murgoitio Aitor Hernandez Unai Yus Elorrio
2011 Egoitz Murgoitio Aitor Hernandez Javier Ruiz de Larrinaga Laudio
2012 Aitor Hernandez Javier Ruiz de Larrinaga Aketza Peña Ormaiztegi
2013 Aitor Hernandez Javier Ruiz de Larrinaga Aketza Peña Lezama
2014 Javier Ruiz de Larrinaga Aitor Hernandez Jon Ander Insausti Izarra
2015 Aitor Hernandez Javier Ruiz de Larrinaga Julen Zubero Legazpi
2016 Aitor Hernandez Iñigo Gomez Joseba Leon Berriz
2017 Aitor Hernandez Gorka Izagirre Javier Ruiz de Larrinaga Izarra
2018 Javier Ruiz de Larrinaga Xabier Murias Gorka Izagirre Beasain

GaraipenakAldatu

Txirrindularia Garaipenak Urteak
David Seco 10 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007
Aitor Hernandez 5 2012, 2013, 2015, 2016, 2017
Iñaki Maiora 4 1980, 1981, 1983, 1985
Javier Ruiz de Larrinaga 5 2006, 2008, 2014, 2018
Jose Maria Yurrebaso 3 1984, 1989, 1990
Jokin Mujika 3 1986, 1994, 1995
Egoizt Murgoitio 3 2009, 2010, 2011

EmakumezkoakAldatu