Ion Izagirre

txirrindulari gipuzkoarra

Ion Izagirre Insausti (Ormaiztegi, 1989ko otsailaren 4a - ) euskal txirrindularia da, 2009z geroztik profesionala dena.

Ion Izagirre

Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakIon Izagirre Insausti
JaiotzaOrmaiztegi1989ko otsailaren 4a (34 urte)
Herrialdea Gipuzkoa, Euskal Herria
Familia
AitaJose Ramon Izagirre
Anai-arrebak
Hezkuntza
Hizkuntzakeuskara
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia eta ziklokros txirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Movistar Team 2014-2016
Seguros Bilbao (txirrindularitza taldea) 2009ko urtarrilaren 1a-2009ko uztailaren 31
Orbea Continental (ikaslea)2009ko abuztuaren 1a-2009ko abenduaren 31
Orbea Continental 2010-2010
Euskaltel-Euskadi 2011-2013
Bahrain Victorious 2017-2018
Astana 2019-2021
Cofidis 2022-
 
Pisua60 kilogramo
Altuera173 zentimetro

baliorik ez Instagram: ion.izagirre Olympic.org: jon-izaguirre-insausti Edit the value on Wikidata

Aita Jose Ramon Izagirre ziklokroslari ohia du. Bere anaia Gorka ere txirrindularia da. Era berean, Jon Ander Insausti ziklokroslari mutiloarraren lehengusua ere bada.

Ibilbidea aldatu

Profesionaletako bigarren urtean, bi garaipen erdietsi zituen: lehena, Asturiasko Itzulian 2012ko apirila amaieran eta bigarrena, berriz, maiatzaren 22an, ospe internazionala eman diona, Italiako Giroko hamaseigarren etapa, Italiako Falzes herrian amaiera zuena. 2014an Espainiako errepideko txapelduna izan zen.[1]

2016 urtea izan du orain arteko oparoena. Frantziako Tourreko azken aurreko etapa irabazi zuen, Morzinen amaitu zena.[2] Espainiako erlojupeko txirrindularitza txapelketa ere irabazi zuen. Honetaz gain Miguel Indurain Sari Nagusia eta Romandiako Tourrean eta Suitzako Itzulian etapa bana.

Ziklo krosean ere aritzen da eta Euskal Herriko Txapelketa birritan irabazi du, 2021ean eta 2022an[3].

Palmaresa aldatu

2008

2009

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

2023

Emaitzak aldatu

Itzuli Handiak aldatu

Itzuli Handia 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022
  Italiako Giroa 27. 18. 36.
  Frantziako Tourra UT 39. 21. 47. UT 22. UT 26. 40.
  Espainiako Vuelta 9. 16. 29. 26.
  Munduko Txapelketa 24. 56. 11. 16.

Beste Itzuliak aldatu

Carrera 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Down Under Tour 72. 4. 12. X X
Paris-Niza 55. 19. 26. 5. 7. 4. 21. 3. 7. 21.
Tirreno-Adriatiko 24. 16.
Kataluniako Volta UT X
Euskal Herriko Itzulia 47. 55. 3. UT 3. 3. 1. X 10. 2. 3.
Romandiako Tourra 103. 8. 3. 5. 11. X 7. 64.
Dauphine Libere 7.
Suitzako Itzulia 34. 43. UT 2. 6. 15. X 34.
Poloniako Itzulia 17. 7. 2. 2. 1. 11. 20.
BinckBank Tour 88. 8. X
Legenda
Ez zuen parte hartu
DSK Deskalifikatua
UT Utzi

Taldeak aldatu

Erreferentziak aldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Ion Izagirre  
  1. Berria. «Ion Izagirre Espainiako txapeldun» Berria (Noiz kontsultatua: 2017-05-14).
  2. Ion Izagirre irabazle Frantziako Tourrean, Morzinen. 2016-07-23 (Noiz kontsultatua: 2017-05-14).
  3. «Ion Izagirre eta Olatz Odriozola garaile Euskadiko Ziklo-Kros Txapelketan - Tolosa» Tolosaldeko ataria (Noiz kontsultatua: 2023-01-01).
  4. Abuztuaren 1ez geroztik.

Kanpo estekak aldatu