Aitor Hernández

txirrindulari bizkaitarra

Aitor Hernández Gutiérrez (Ermua, Bizkaia, Euskal Herria, 1982ko urtarrilaren 24a) txirrindulari profesionala da. Ziklo-krosean aritu eta gero, 2003an errepideko txirrindularitzara igaro zen. 2004an debutatu zuen profesionaletan, L.P.R. taldearekin. 2006an, Euskaltel-Euskadi taldera igaro zen. 2010aren bukaeran, Euskaltelek kontratua berrituko ez ziola jakinda, ziklo-krosera itzuli zen. Mendiko bizikletan ere aritu da, eta 2015. urtean, Euskadiko Open-aren podiuma zapaldu zuen.

Aitor Hernández
Aitor Hernandez 4JDD 2010.JPG
Bizitza
Izen osoa Aitor Hernández Gutiérrez
Jaiotza Ermua1982ko urtarrilaren 24a (39 urte)
Herrialdea  Bizkaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak txirrindularia

PalmaresaAldatu

2012Aldatu

2013Aldatu

  • Espainiako Txapelketa.

2014Aldatu

2015Aldatu

2016Aldatu

  • Joan Soler Saria.

TaldeakAldatu

Errepidean
Urteak Taldea
2004-2005 L.P.R.
2006-2010 Euskaltel-Euskadi
Ziklo-krosean
Urteak Taldea
2011-2013 Orbea
2013- Specialized-Garmar-Ermua


Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Aitor Hernández  
  Artikulu hau Bizkaiko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.