Alcobendasko Nazioarteko Klasika Madrilgo Erkidegoko Alcobendas hirian eta inguruko herri eta hirietan ospatzen zen etapakako txirrindularitza lasterketa bat zen.

1984an sortu zen, eta 2008 arte ospatu zen, 1988 eta 1990ean izan ezik. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourraren zati zen 2.1 mailan.

2000 arte egun bakarreko proba bat zen. Ordutik aurrera, hiru eguneko proba bat izatera pasa zen. Espainiako Vueltarekin batera, Unipublicek antolatutako txirrindularitza lasterketa bakarra izan zen.

PalmaresaAldatu

Urtea Lasterketaren garailea Etapak
1984 Alain de Vuyst   Herbehereak 1
1985 José E. Carrera   Espainia 1
1986 Roberto Rodríguez   Espainia 1
1987 Jesús Núñez   Espainia 1
1989 Kiko García   Espainia 1
1991 Ángel Edo   Espainia 1
1992 Kiko García   Espainia 1
1993 Laurent Jalabert   Frantzia 1
1994 Abraham Olano   Euskal Herria 1
1995 Federico Colonna   Italia 1
1996 Stefano Cembali   Italia 1
1997 Sergei Smetanine   Errusia 1
1998 Juan Carlos Domínguez   Espainia 1
1999 Juan Carlos Domínguez   Espainia 1
2000 Henk Vogels   Australia 1
2001 Abraham Olano   Euskal Herria 3
2002 David Moncoutié   Frantzia 3
2003 Joseba Beloki   Euskal Herria 3
2004 Iban Mayo   Euskal Herria 3
2005 Pável Tonkov   Errusia 3
2006 Jan Hruška   Txekia 3
2007 Luis Pérez   Espainia 3
2008 Ezequiel Mosquera   Espainia 3

Kanpo estekakAldatu