Alcobendasko Klasika

Alcobendasko Klasika Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1984
Ekitaldi kopurua1 (urtea: 2007)
Aldizkotasunaurterokoa (Aza)
HerrialdeaESP Espainia
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Alcobendasko Nazioarteko Klasika (gaztelaniaz: Clásica Internacional de Alcobendas) Madrilgo Erkidegoko Alcobendas hirian eta inguruko herri eta hirietan ospatzen zen etapakako txirrindularitza lasterketa bat zen.

1984an sortu zen, eta 2008 arte ospatu zen, 1988 eta 1990ean izan ezik. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourraren zati zen 2.1 mailan.

2000 arte egun bakarreko proba bat zen. Ordutik aurrera, hiru eguneko proba bat izatera pasa zen. Espainiako Vueltarekin batera, Unipublicek antolatutako txirrindularitza lasterketa bakarra izan zen.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1984   Alain de Vuyst   José Albisu   Javier Murgialdai
1985   José Enrique Carrera   Isaac Lisaso   Juan Carlos González Salvador
1986   Roberto Rodríguez   Melchor Mauri   Víctor Gonzalo
1987   Jesús Nuñez   Antonio Espinel   Flavio Vanzella
1988 ez zen jokatu
1989   Kiko García   Antonio Salvador   Ramon Ros
1990 ez zen jokatu
1991   Ángel Edo   José Luis Rodríguez García   Vicente Prado
1992   Kiko García   Juan Carlos González Salvador   Alfonso Gutiérrez
1993   Laurent Jalabert   Ángel Edo   Alberto Leanizbarrutia
1994   Abraham Olano   Alberto Leanizbarrutia   Paolo Lanfranchi
1995   Federico Colonna   Gian Matteo Fagnini   David Etxebarria
1996   Stefano Celambi   Simone Biasci   Stefano Dante
1997   Serguei Smetanine   Ángel Edo   Alexander Gontchenkov
1998   Juan Carlos Domínguez   Unai Etxebarria   David Etxebarria
1999   Juan Carlos Domínguez   Miguel Ángel Martín Perdiguero   Cândido Barbosa
2000   Henk Vogels   Juan Carlos Vicario   Ángel Vicioso
2001   Abraham Olano   Juan Carlos Domínguez   Jan Hruška
2002   David Moncoutié   David Millar   Andrei Teteriouk
2003   Joseba Beloki   Juan Carlos Domínguez   Santiago Botero
2004   Iban Mayo   Eladio Jiménez   David Moncoutié
2005   Pavel Tonkov   José Ángel Gómez Marchante   Miguel Ángel Martín Perdiguero
2006   Jan Hruška   Vladimir Karpets   Daniel Moreno
2007   Luis Pérez Rodríguez   Daniel Moreno   Alberto Fernández de la Puebla
2008   Ezequiel Mosquera   Tomasz Marczyński   Massimo Codol

Kanpo estekakAldatu