Ireki menu nagusia

Valentín Urionabarrenetxea Lauziriga (Muxika, 1940ko abuztuaren 29aSabadell, 1967ko uztailaren 30a) euskal txirrindulari profesionala izan zen.

Valentín Uriona
Informazio pertsonala
Izena Valentín Urionabarrenetxea Lauziriga
Jaiotza data 1940ko abuztuaren 29a
Jaiotza herria Muxika, Bizkaia
Jaiotza herrialdea  Euskal Herria
Heriotza data 1967ko uztailaren 30a (26 urte)
Heriotza herria Sabadell, Bartzelona
Heriotza herrialdea  Katalunia
Kirol informazioa
Egungo taldea hila
Modalitatea Errepidea
Garaipen nagusiak
Dauphiné Libéré

Espainiako txapelketan ari zela, erori eta hil zen.

PalmaresaAldatu

1961

1962

1963

1964

1965

1966

1967

TaldeakAldatu

BibliografiaAldatu

  •  

Osés, Juan (2002) Valentín Uriona : Para siempre CDP Ediciones ISBN 84-607-5648-3 .

Kanpo loturakAldatu


  Artikulu hau Bizkaiko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.