Laudioko Sari Nagusia

Laudioko Sari Nagusia, Laudiar Txirrindulari Elkarteak antolatzen duen lasterketa izan zen. 1949. urtetik ospatzen da, eta behin baino ez zuten bertan behera utzi, 1983an (uholdeak zirela eta). 2012ko otsailean, arazo ekonomiko larriak zituen eta, egiteari utzi zioten. Horrela, Arabako txirrindularitza lasterketa profesional bakarra desagertu zen.

Laudioko Sari Nagusia
2011ko Laudioko Sari Nagusia
Ezaugarriak
DataEkainaren hasieran
EskualdeaEuskal Herria
Euskarazko izenaLaudioko Sari Nagusia
ModalitateaErrepidea
TxapelketaUCI Europe Tour
MotaEgun bateko lasterketa
AntolatzaileaLaudiar T.E.
Historia
Lehenengo edizioa1949
Edizio kopurua62 (2011)
Lehenengo irabazleaFelix Bidaurreta Euskal Herria
Garaipen gehienTxomin Perurena Euskal Herria (3 aldiz)
Amaierako edizioaSanti Pérez Espainia

IbilbideaAldatu

Etapa bakar batean egiten dute, klasikoen antzera. Urtero antzeko ibilbidea egiten zuen Aiaraldea eta Gorbeialdea (Araba) eta Arratia-Nerbioi (Bizkaia) zeharkatuz. Azken urteetan, lehen 140 kilometroetako mendate nagusia Altube zen, eta, ondoren, Okendo eta Laudio (helmuga dagoen tokia) arteko zirkuitu bati bira batzuk ematen zizkioten, Malkuartu eta Garateko gainetatik igarotze bikoitzarekin, guztira 175 kilometro inguru eginez. Hala ere, 1999an 204 kilometroraino iritsi zen lasterketa eta urte askotan 200 km inguruan egon zen.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1949   Félix Bidaurreta   Óscar Elgezabal   Pastor Rodríguez
1950   Jesús Morales Erostarbe   José Orbegozo   Francisco Bilbao
1951   Carmelo Morales Erostarbe   Francisco Bilbao   Jesús Morales Erostarbe
1952   Jesús Galdeano   Vicente Sarduy   Carmelo Morales Erostarbe
1953   Antón Barrutia   Miguel Garai   Erasmo Gerrikaetxebarria
1954   Antón Barrutia   Carmelo Morales Erostarbe
1955   Martín Erauskin   Roberto Morales Erostarbe   Fausto Iza
1956   Roberto Morales Erostarbe   Fausto Iza   Tomás Oñaederra
1957   Karlos Pérez Zabal   Francisco Moreno   José Ramón Azkarate
1958   Antonio Ferraz   Fausto Iza   Antonio Karmany
1959   Antonio Ferraz   José Luis Talamillo   José Manuel Menéndez
1960   Julio Jiménez   José María López Cano   José Segu
1961   José Bernárdez   José Miguel Bilbao   Karlos Pérez Zabal
1962   Juan María Balier   Fernando Amarika   José Sousa
1963   Valentín Uriona   José Antonio Momeñe   Félix Jauregi
1964   Juan José Sagardui   José Antonio Momeñe   Sebastian Elortza
1965   Andrés Incera   Juan José Sagardui   José Luis Bilbao
1966   José Manuel López Rodríguez   Antonio Blanco   Joaquim Galera
1967   José Antonio Momeñe   Antonio Gómez del Moral   Jordi Mariné
1968   Luis Ocaña   José Antonio Momeñe   José Ramón Goienetxe
1969   Txomin Perurena   Daniel Varela   José Gómez Lucas
1970   Txomin Perurena   Antonio Gómez del Moral   Carlos Etxeberria
1971   Celestino Padilla   Paulino Martínez   José I. Alvarado
1972   Txomin Perurena   Agustín Tamames   José López Rodríguez
1973   Francisco Javier Elorriaga   Miguel Mari Lasa   Luis Abilleira
1974   Antonio Menéndez   José Luis Uribezubia   Germán Martín
1975   José Luis Uribezubia   Antonio Menéndez   Ventura Díaz
1976   Luis Alberto Ordiales   Sebastián Pozo   Anastasio Greciano
1977   Bernardo Alfonsel   Francisco Galdos   José Manuel García
1978   Ismael Lejarreta   Felipe Yáñez   Fernando Benejan
1979   Francisco Albelda   Marino Lejarreta   Rafael Ladrón de Guevara
1980   Felipe Yáñez   José Luis Blanco   Antonio Coll
1981   Jorge Ruiz Cabestany   Manuel Esparza   Federico Etxabe
1982   Antonio Coll   Marino Lejarreta   José Recio
1983 bertan behera utzia 1983ko uholdeak zirela eta
1984   Alfonso Gutiérrez   Eulalio García   Iñaki Gastón
1985   Julián Gorospe   Antonio Coll   José Luis Laguía
1986   Ángel Camarillo   Laudelino Cubino   Carlos Hernández
1987   Pello Ruiz Cabestany   José Enrique Carrera   Rolando Ovando
1988   Carlos Hernández   Javier Murgialdai   Javier Gartziandia
1989   Manuel Jorge Domínguez   Alfonso Gutiérrez   José Juan Cañellas
1990   Aitor Garmendia   Ramón González Arrieta   Neil Stephens
1991   Juan Carlos Martín Martínez   Pedro Díaz Zabala   Carmelo Miranda
1992   Ángel Edo   José Ramón Uriarte   Carlos Galarreta
1993   Miguel Ángel Martínez   Ángel Edo   Oleg Chujda
1994   Asiat Saitov   Javier Palacín   Alfonso Gutiérrez
1995   Marino Alonso   Adriano Baffi   Javier Pascual Rodríguez
1996   David Etxebarria   Alessandro Calzolari   Paolo Lanfranchi
1997   José Rodríguez   Abraham Olano   Jon Odriozola
1998   Sergei Smetanine   Iván Cerioli   Mario Traversoni
1999   Marco Velo   Roberto Heras   Roberto Sgambelluri
2000   Miguel Ángel Martín Perdiguero   Aitor González   Javier Otxoa
2001   Juan José de los Ángeles   David Fernández   Diego Ferrar
2002   José Iván Gutiérrez   Fernando Torres   Gilberto Simoni
2003   Juan Manuel Fuentes   Carlos García Quesada   Koldo Gil
2004   Unai Etxebarria   Miguel Ángel Martín Perdiguero   Matteo Carrara
2005   David Herrero   Jorge Ferrío   Javier Pascual Rodríguez
2006   Jaume Rovira   Adolfo García Quesada   Koldo Gil
2007   David de la Fuente   Jesús del Nero   José Miguel Elías
2008   Héctor Guerra   José Joaquín Rojas   Aitor Galdos
2009   Samuel Sánchez   David de la Fuente   Ezequiel Mosquera
2010   Ángel Vicioso   Marcos García   Jérôme Coppel
2011   Santi Pérez   Daniele Ratto   Marcos García

Kanpo estekakAldatu