Rik Van Steenbergen Memoriala

Rik Van Steenbergen Memoriala Belgikako Anberesko probintziako Aartselaar herrian ospatzen den etapa bakarreko txirrindularitza lasterketa profesional bat da. Probak hiru aldiz munduko txapeldun izan zen eta 2003an hil zen Rik Van Steenbergen txirrindularia omentzen du.

Etenik gabe ospatzen da 1991tik, lehen edizio honen garailea Olaf Ludwig alemaniarra izan zelarik. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourren zati da, 1.1 mailan.

Gehienbat esprinterrak nagusitzen dira proba honetan, esprinterrentzako ibilbide egokia baitu.

Nico Eeckhout da proba honetan garaipen gehien lortu dituena, laurekin.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1991   Alemania Olaf Ludwig   Belgika Koen Vekemans   Herbehereak John Van Den Akker
1992   Belgika Patrick Deneut   Belgika Kurt Onclin   Errusia Viatcheslav Ekimov
1993   Italia Mario Cipollini   Belgika Niko Eeckhout   Herbehereak Eddy Schurer
1994   UZB Djamolidine Abdoujaparov   Belgika Jean-Pierre Heynderickx   Belgika Tom Steels
1995   Belgika Tom Steels   Belgika Eric Vanderaerden   Polonia Jacek Mickiewicz
1996   Herbehereak Jans Koerts   Alemania Jens Heppner   Belgika Danny Daelman
1997   Ukraina Andrei Tchmil   Belgika Hans De Meester   Belgika Robbie Vandaele
1998   Txekia Jan Svorada   Belgika Andrei Tchmil   Belgika Peter Van Petegem
1999   Italia Giuliano Figueras   Herbehereak Jeroen Blijlevens   Belgika Jo Planckaert
2000   DEN Lars Michaelsen   Herbehereak Matthé Pronk   RSA Robert Hunter
2001   Belgika Niko Eeckhout   Belgika Geert Omloop   Frantzia Nicolas Jalabert
2002   Alemania Steffen Radochla   Australia Robbie McEwen   Frantzia Laurent Jalabert
2003   Belgika Niko Eeckhout   Frantzia Cédric Vasseur   Belgika Johan Museeuw
2004   Belgika Tom Boonen   Belgika Niko Eeckhout   Alemania Ralf Grabsch
2005   Frantzia Jean-Patrick Nazon   Belgika Wim De Vocht   Belgika Jens Renders
2006   Belgika Niko Eeckhout   Australia Robbie McEwen   Alemania Steffen Radochla
2007   Belgika Greg Van Avermaet   Belgika Niko Eeckhout   Herbehereak Steven De Jongh
2008   Belgika Gert Steegmans   Herbehereak Stefan van Dijk   Belgika Jürgen Roelandts
2009   Belgika Niko Eeckhout   Herbehereak Stefan van Dijk   Herbehereak Steven de Jongh
2010   Belgika Michael Van Staeyen   Australia Robbie McEwen   Belgika Jürgen Roelandts
2011   Herbehereak Kenny van Hummel   Alemania André Greipel   Errusia Denis Galimzyanov

Kanpo estekakAldatu