Nationale Sluitingsprijs

Belgikako txirrindularitza lasterketa

Nationale Sluitingsprijs (euskeraz : Amaierako Sari Nazionala ; ofizialki nederlanderaz : Nationale Sluitingsprijs-Putte-Kapellen) Belgikako egun bakarreko txirrindularitza lasterketa da, Putte-Kappelle barrutiaren inguruan jokatzen dena[1]. 1929an sortua, UCI Europe Tourreko egutegiaren barruan zegoen, 1.1. mailan. Urrian jokatzen da eta Belgikako errepideko denboraldiaren amaiera izaten da (hortik datorkio izena).

Nationale Sluitingsprijs
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1929
Ekitaldi kopurua2 (urtea: 1971)
Aldizkotasunaurterokoa (Urr)
MotaGertaera errepikakor
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundBEL Belgika
AntolatzaileaUCI
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaBEL Roger Swerts
Dokumentazioa

2017ean, Golazo Sports elkarteak hartu zuen antolakuntzaren ardura eta 2018an UCIren egutegitik atera zen, proba nazionala bilakatuz[2].

Palmaresa

aldatu
 
2014ko podiuma: Tom Van Asbroeck (2.), Jens Debusschere (1.) eta Jonas Van Genechten (3.
 
2015eko podiuma: Tom Van Asbroeck (2.), Nacer Bouhanni (1). eta Jens Debusschere (3.).
Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1929   Alexander Maes   Armand Van Bruaene   August Reyns
1930   Georges Ronsse   Godfried De Vocht   Louis Delannoy
1931   Godfried De Vocht   Jules Deschepper   Odile Van Hevel
1932   Leo De Rijck   Auguste Verdijck   Cornelius Leemans
1933   Leo De Rijck   Louis Duerloo   Jérôme France
1934   Jozef Horemans   Frans Dictus   Louis Rolus
1935   Gustave Reyns   Frans Dictus   Louis Rolus
1936   Frans Dictus   Michel D'Hooghe   Albert Gijsen
1937   Karel Kaers   Stan Lauwers   Louis Duerloo
1938   Albert Gijsen   Frans Binnemans   Kemper Horemans
1939-42 ez zen jokatu
1943   Frans Hotag   Martin Van Den Broeck   Leopold Verschueren
1944 ez zen jokatu
1945   Theo Middelkamp   Frans Knaepkens   Bernard Francken
1946   Victor Jacobs   Jef Mertens   Omer Mommerency
1947   Albert Ramon   Désiré Marien   Emile Rogiers
1948   Léon Daenekynt   Jozef Van Staeyen   Robert Minnaert
1949   André Declerck   René Janssens   Omer Braeckeveldt
1950   Arthur Mommerency   Omer Braeckeveldt   Juul Huvaere
1951   René Janssens   Henri Van Kerckhove   Marcel Hendrickx
1952   René Janssens   Hilaire Couvreur   Henri Van Kerckhove
1953   Jozef Schils   Frans Loyaerts   Karel De Baere
1954   Jean Bogaerts   Jos De Feyter   Joseph Wauters
1955   Karel De Baere   Pino Cerami   Martin Van Geneugden
1956   Roger Verplaetse   Rik Van Looy   André Vlayen
1957   Roger Decock   Maurice Meuleman   Karel De Baere
1958   Karel De Baere   Jozef Schils   Rik Van Looy
1959   Joseph Planckaert   Petrus Oellibrandt   Jo de Haan
1960   Emile Daems   Jean-Baptiste Claes   Jan Zagers
1961   Piet Rentmeester   Robert De Middeleir   Louis Proost
1962   Ludo Janssens   Gustaaf De Smet   Benoni Beheyt
1963   Gustaaf De Smet   Etienne Vercauteren   Theo Mertens
1964   Gustaaf De Smet   Benoni Beheyt   Jozef Verachtert
1965   Frans Brands   Noël Foré   Armand Desmet
1966   Henk Nijdam   Gustaaf De Smet   Roger De Wilde
1967   Eddy Merckx   Jos Boons   René Corthout
1968   Frans Brands   Julien Stevens   Jozef Huysmans
1969   René Pijnen   Willy De Geest   Fernand Hermie
1970   Daniel Van Ryckeghem   Pieter Nassen   Dani Verplancke
1971   Roger Swerts   Etienne Antheunis   Gerben Karstens
1972   Gustaaf Van Roosbroeck   Eddy Merckx   Walter Godefroot
1973   Gustaaf Van Roosbroeck   Dirk Baert   Fernand Hermie
1974   Frans Van Looy   Pierre Tosi   Cees Bal
1975   Johan van Katwijk   Etienne Van Der Helst   Ludo Peeters
1976   Herman Van Springel   Frans Van Vlierberghe   Adri Schipper
1977   Frans Van Looy   Eddy Verstraeten   Willem Peeters
1978   Jos Jacobs   Hendrik Caethoven   Danny Ameloot
1979   Frans Van Looy   Fedor den Hertog   Willy Teirlinck
1980   Patrick Lerno   Dirk Heirweg   Ronny Van Marcke
1981   Jan Bogaert   William Tackaert   Luc Colijn
1982   Luc Colijn   Alain Desaever   Patrick Cocquyt
1983   Adrie van der Poel   Ludo De Keulenaer   Leo van Vliet
1984   Dirk Heirweg   Ludo De Keulenaer   Jean-Marie Wampers
1985   Jean-Marie Wampers   Eddy Van Hoof   Eddy Vanhaerens
1986   Adrie van der Poel   René Martens   Jacques Hanegraaf
1987   Adrie van der Poel   Henri Mannaerts   Gerrie Knetemann
1988   Jerry Cooman   Michel Cornelisse   Hans Daams
1989   Benjamin Van Itterbeeck   Marnix Lameire   Patrice Bar
1990   Ludo Giesberts   Hendrik Redant   Dirk Heirweg
1991   Herman Frison   Kees Hopmans   Peter Spaenhoven
1992   Paul Haghedooren   Michel Cornelisse   Niko Eeckhout
1993   Wim Omloop   Peter Spaenhoven   Edwig Van Hooydonck
1994   Maarten den Bakker   Adrie van der Poel   Servais Knaven
1995   Tom Steels   Jelle Nijdam   Marat Ganeiev
1996   Peter Spaenhoven   Michael van der Wolf   Robbie Vandaele
1997   John Talen   Geert Omloop   Bart Heirewegh
1998   Wilfried Peeters   Andreas Beikirch   Steven de Jongh
1999   Dave Bruylandts   Steven de Jongh   Koen Beeckman
2000   Steven de Jongh   Aart Vierhouten   Wilfried Peeters
2001   Wesley Van Speybroeck   Christoph Roodhooft   Donatas Virbickas
2002   Geert Omloop   Roy Sentjens   Gorik Gardeyn
2003   Nick Nuyens   Max van Heeswijk   Remco van der Ven
2004   Max van Heeswijk   Steven de Jongh   Hans Dekkers
2005   Gert Steegmans   Roger Hammond   Rudie Kemna
2006   Gorik Gardeyn   Benny De Schrooder   Andy Cappelle
2007   Floris Goesinnen   Roy Sentjens   Kristof Goddaert
2008   Hans Dekkers   Tom Boonen   Tom Veelers
2009   Denis Flahaut   Stefan van Dijk   James Vanlandschoot
2010   Adam Blythe   Wouter Weylandt   Stefan van Dijk
2011   Yauheni Hutarovich   Joeri Stallaert   Wim Stroetinga
2012   Wim Stroetinga   Michael Van Staeyen   Stefan van Dijk
2013   Jens Debusschere   Timothy Dupont   Reinardt Janse van Rensburg
2014   Jens Debusschere   Tom Van Asbroeck   Jonas Van Genechten
2015   Nacer Bouhanni   Tom Van Asbroeck   Jens Debusschere
2016   Roy Jans   Timothy Dupont   Moreno Hofland
2017   Arvid de Kleijn   Coen Vermeltfoort   Timothy Dupont
2018   Taco van der Hoorn   Piotr Havik   Cees Bol
2019   Piotr Havik   Luke Mudgway   Lionel Taminiaux
2020-2021 ez zen jokatu
2022   Arne Marit   Coen Vermeltfoort   Milan Fretin
2023   Coen Vermeltfoort   David van der Poel   Jordan Habets

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu