Gunnar Gunnarsson (1889ko maiatzaren 18 - 1975eko azaroaren 21) idazle islandiarra zen, gehienbat danieraz idatzi zuena.

Gunnar Gunnarsson

Bizitza
JaiotzaFljótsdalshreppur1889ko maiatzaren 18a
Herrialdea Islandia
BizilekuaDanimarka
Reykjavik
HeriotzaReykjavik1975eko azaroaren 21a (86 urte)
Hezkuntza
HeziketaAskov Højskole (en) Itzuli
(1907 - 1909)
Hizkuntzakislandiera
daniera
Jarduerak
Jarduerakidazlea, eleberrigilea, poeta eta itzultzailea
KidetzaEutiner Dichterkreis (en) Itzuli

Find a Grave: 10488136 Edit the value on Wikidata

Bibliografia aldatu

Izenburuak islandieraz:

  • Vorljóð - 1906
  • Móðurminning - 1906
  • Sögur - 1912
  • Ormarr Örlygsson - 1915
  • Danska frúin á Hofi - 1915
  • Vargur í véum - 1917
  • Ströndin - 1917
  • Gestur eineygði - 1918
  • Konungssonur - 1918
  • Örninn ungi - 1918
  • Fóstbræður - 1919
  • Drengurinn - 1920
  • Sælir eru einfaldir - 1920
  • Dýrið með dýrðarljómann - 1922
  • Det Nordiske rige - 1927
  • Svartfugl - 1938
  • Aðventa - 1939
  • Heiðaharmur - 1940
  • Skip heiðríkjunnar - 1941
  • Kirkjan á fjallinu I-III - 1941-1943
  • Nótt og draumur - 1942
  • Óreyndur ferðalangur - 1943
  • Siðmenning og siðspilling - 1943
  • Borgarættin - 1944
  • Fljótsdalshérað - 1944
  • Árbók 45 - 1945
  • Árbók 46-7 - 1948
  • Frá Blindhúsum - 1948
  • Jón Arason - 1948
  • Vikivaki - 1948
  • Lék ég mér þá að stráum - 1949
  • Hvítikristur - 1950
  • Jörð - 1950
  • Fjallkirkjan - 1951
  • Dimmufjöll - 1951
  • Sálumessa - 1952
  • Vestræn menning og komúnismi - 1954
  • Brimhenda - 1954
  • Fjandvinir - 1954
  • Glaðnastaðir og nágrenni - 1956
  • Grámann - 1957
  • Bragðarefirnir - 1959
  • Fjórtán sögur - 1959
  • Leikrit - 1959
  • Lystisemdir veraldarinnar - 1962
  • Fimm fræknisögur - 1976

Kanpo estekak aldatu