Ireki menu nagusia

Gunnar Gunnarsson (1889ko maiatzaren 18 - 1975eko azaroaren 21) idazle islandiarra zen, gehienbat danieraz idatzi zuena.

Gunnar Gunnarsson
Gunnar Gunnarsson.jpg
Bizitza
Jaiotza Fljótsdalshreppur1889ko maiatzaren 18a
Herrialdea  Islandia
Talde etnikoa islandiarra
Heriotza Reykjavik1975eko azaroaren 21a (86 urte)
Hezkuntza
Hizkuntzak Islandiera
Jarduerak
Jarduerak idazlea, eleberrigilea eta poeta
Nominazioak
Kidetza Q1378924 Itzuli

BibliografiaAldatu

Izenburuak islandieraz:

  • Vorljóð - 1906
  • Móðurminning - 1906
  • Sögur - 1912
  • Ormarr Örlygsson - 1915
  • Danska frúin á Hofi - 1915
  • Vargur í véum - 1917
  • Ströndin - 1917
  • Gestur eineygði - 1918
  • Konungssonur - 1918
  • Örninn ungi - 1918
  • Fóstbræður - 1919
  • Drengurinn - 1920
  • Sælir eru einfaldir - 1920
  • Dýrið með dýrðarljómann - 1922
  • Det Nordiske rige - 1927
  • Svartfugl - 1938
  • Aðventa - 1939
  • Heiðaharmur - 1940
  • Skip heiðríkjunnar - 1941
  • Kirkjan á fjallinu I-III - 1941-1943
  • Nótt og draumur - 1942
  • Óreyndur ferðalangur - 1943
  • Siðmenning og siðspilling - 1943
  • Borgarættin - 1944
  • Fljótsdalshérað - 1944
  • Árbók 45 - 1945
  • Árbók 46-7 - 1948
  • Frá Blindhúsum - 1948
  • Jón Arason - 1948
  • Vikivaki - 1948
  • Lék ég mér þá að stráum - 1949
  • Hvítikristur - 1950
  • Jörð - 1950
  • Fjallkirkjan - 1951
  • Dimmufjöll - 1951
  • Sálumessa - 1952
  • Vestræn menning og komúnismi - 1954
  • Brimhenda - 1954
  • Fjandvinir - 1954
  • Glaðnastaðir og nágrenni - 1956
  • Grámann - 1957
  • Bragðarefirnir - 1959
  • Fjórtán sögur - 1959
  • Leikrit - 1959
  • Lystisemdir veraldarinnar - 1962
  • Fimm fræknisögur - 1976

Kanpo estekakAldatu