Grazia Deledda

Grazia Maria Cosima Damiana Deledda (ˈɡrattsja deˈlɛdda ahoskatua; Nuoro, Sardinia, 1871ko irailaren 27aErroma, 1936ko abuztuaren 15a) idazle eta itzultzaile italiarra izan zen, Literaturako Nobel Saria irabazi zuena 1926an.

Grazia Deledda
Grazia Deledda 1926.jpg
(1926)
Bizitza
Izen osoaMaria Grazia Cosima Deledda
JaiotzaNuoro1871ko irailaren 27a
Herrialdea Italiako Erresuma
 Italia
BizilekuaErroma
Talde etnikoaSardiniarra
HeriotzaErroma1936ko abuztuaren 15a (64 urte)
Hobiratze lekuaCampo Verano (en) Itzuli
Heriotza moduaberezko heriotza: bularreko minbizia
Familia
Ezkontidea(k)Palmiro Madesani (en) Itzuli
Hezkuntza
HeziketaEtxeko eskolatze
HizkuntzakSardiniera
italiera
frantsesa
Jarduerak
Jarduerakidazlea, poeta, eleberrigilea, antzerkigilea eta prosalaria
Lan nabarmenakCanne al vento (en) Itzuli
Elias Portolu (en) Itzuli
The Mother (en) Itzuli
Ashes (en) Itzuli
Jasotako sariak
Nominazioak
Izengoitia(k)Ilia di Saint-Ismael

IMDB: nm0216698 Discogs: 5919448 Find a Grave: 10288997 Edit the value on Wikidata
Grazia Deledda signature.jpg

Bibliografia hautatuaAldatu

  • Fior di Sardegna (1892)
  • La via del male (1892)
  • Racconti sardi (1895)
  • Anime oneste (1895)
  • Elias Portolu (1903)
  • Cenere (1904)
  • Nostalgie (1905)
  • L'edera (1908)
  • Canne al vento (1913)
  • Marianna Sirca (1915)
  • La madre (1920)
  • La fuga in Egitto (1925)
  • Il sigillo d'amore (1926)
  • Annalena Bilsini (1927)
  • Il paese del vento (1931)
  • Cosima (1937, hilondokoa)
  • Il cedro del Libano (1939, hilondokoa)

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Grazia Deledda