Ireki menu nagusia

Frantziako futbol liga

Frantziako Futbol Liga Txapelketa» orritik birbideratua)

Frantziako futbol liga edo 2000. urtetik "Ligue 1 Orange" herrialde hartako futbol txapelketarik gorena eta profesionala da.

Frantziako futbol liga
Ligue 1
Antolatzailea Ligue de Football Professionnel
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1932 (National)
1933 (Division 1)
2003 (Ligue 1)
Eremua  Frantzia
 Monako
Taldeak 20
Maila 1
Jeitsiera Ligue 2
Garaipen gehien Saint-Étienne (10 Liga)
Txapelduna Paris Saint-Germain (2018-19)
Webgunea www.lfp.fr
Racing CF Paris, 1936ko txapelduna.
Saint-Étienne da txapelketa gehien irabazi duen taldea.
Paris Saint-Germain taldea 2010. hamarkadako talde nagusia izan da.

1932an abiatu zen, "National" izenarekin. 1933tik 2002 arte, ordea, "Division 1" izena eduki izan zuen. Aurrez ordea amateur mailako ligak jokatu ziren 1893an hasi eta 1929 arte.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Saint-Étienne
10 Liga
     
 
 
 
Ol. Marseilla
9 Liga
     
 
 
 
Nantes
8 Liga
     
 
 
 
Monaco
8 Liga
     
 
 
 
Paris S.G.
8 Liga

PalmaresaAldatu

Division 1 (1932-2002)Aldatu

Denboraldia Irabazlea Bigarrena
1932-33 Olympique Lillois AS Cannes
1933-34 FC Sète SC Fives
1934-35 FC Sochaux RC Strasbourg
1935-36 Racing CF Paris Lille OSC
1936-37 Olympique Marseilla FC Sochaux
1937-38 FC Sochaux Olympique Marseilla
1938-39 FC Sète Olympique Marseilla
1940-44 ez jokatuak
1945-46 Lille OSC AS Saint-Étienne
1946-47 CO Roubaix–Tourcoing Stade de Reims
1947-48 Olympique Marseilla Lille OSC
1948-49 Stade de Reims Lille OSC
1949-50 Girondins de Bordeaux Lille OSC
1950-51 OGC Nice Lille OSC
1951-52 OGC Nice Girondins de Bordeaux
1952-53 Stade de Reims FC Sochaux
1953-54 Lille OSC Stade de Reims
1954-55 Stade de Reims Toulouse FC
1955-56 OGC Nice RC Lens
1956-57 AS Saint-Étienne RC Lens
1957-58 Stade de Reims Nîmes Olympique
1958-59 OGC Nice Nîmes Olympique
1959-60 Stade de Reims Nîmes Olympique
1960-61 AS Monaco Racing CF Paris
1961-62 Stade de Reims Racing CF Paris
1962-63 AS Monaco Stade de Reims
1963-64 AS Saint-Étienne AS Monaco
1964-65 FC Nantes Girondins de Bordeaux
1965-66 FC Nantes Girondins de Bordeaux
1966-67 AS Saint-Étienne FC Nantes
1967-68 AS Saint-Étienne OGC Nice
1968-69 AS Saint-Étienne Girondins de Bordeaux
1969-70 AS Saint-Étienne Olympique Marseilla
1970-71 Olympique Marseilla AS Saint-Étienne
1971-72 Olympique Marseilla Nîmes Olympique
1972-73 FC Nantes OGC Nice
1973-74 AS Saint-Étienne FC Nantes
1974-75 AS Saint-Étienne Olympique Marseilla
1975-76 AS Saint-Étienne OGC Nice
1976-77 FC Nantes RC Lens
1977-78 AS Monaco FC Nantes
1978-79 RC Strasbourg FC Nantes
1979-80 FC Nantes FC Sochaux
1980-81 AS Saint-Étienne FC Nantes
1981-82 AS Monaco AS Saint-Étienne
1982-83 FC Nantes Girondins de Bordeaux
1983-84 Girondins de Bordeaux AS Monaco
1984-85 Girondins de Bordeaux FC Nantes
1985-86 Paris Saint-Germain FC FC Nantes
1986-87 Girondins de Bordeaux Olympique Marseilla
1987-88 AS Monaco Girondins de Bordeaux
1988-89 Olympique Marseilla Paris Saint-Germain FC
1989-90 Olympique Marseilla Girondins de Bordeaux
1990-91 Olympique Marseilla AS Monaco
1991-92 Olympique Marseilla AS Monaco
1992-93 *¹(Olympique Marseilla) Paris Saint-Germain FC
1993-94 Paris Saint-Germain FC Olympique Marseilla
1994-95 FC Nantes Olympique Lyonnais
1995-96 AJ Auxerre Paris Saint-Germain FC
1996-97 AS Monaco Paris Saint-Germain FC
1997-98 RC Lens FC Metz
1998-99 Girondins de Bordeaux Olympique Marseilla
1999-2000 AS Monaco Paris Saint-Germain FC
2000-01 FC Nantes Olympique Lyonnais
2001-02 Olympique Lyonnais RC Lens
  • ¹ 1992-93ko Liga Olympique Marseillakoak irabazi bazuen ere titulua kendu egin zitzaion eroskeriatan harrapatu baitzuten.

Ligue 1Aldatu

Denboraldia Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea/k (golak)
2002-03 Olympique Lyonnais
68
AS Monaco
67
  Shabani Nonda (26)
2003-04 Olympique Lyonnais
79
Paris Saint-Germain FC
76
  Djibril Cissé (26)
2004-05 Olympique Lyonnais
79
Lille OSC
67
  Alexander Frei (20)
2005-06 Olympique Lyonnais
84
Girondins de Bordeaux
69
  Pauleta (21)
2006-07 Olympique Lyonnais
81
Olympique Marseilla
64
  Pauleta (15)
2007-08 Olympique Lyonnais
79
Girondins de Bordeaux
75
  Karim Benzema (20)
2008-09 Girondins de Bordeaux
80
Olympique Marseilla
77
  André-Pierre Gignac (24)
2009-10 Olympique Marseilla
78
Olympique Lyonnais
72
  Mamadou Niang (18)
2010-11 Lille OSC
76
Olympique Marseilla
68
  Moussa Sow (25)
2011-12 Montpellier HSC
82
Paris Saint-Germain FC
79
  Olivier Giroud (21)
  Nenê (21)
2012-13 Paris Saint-Germain FC
83
Olympique Marseilla
71
  Zlatan Ibrahimovic (30)
2013-14 Paris Saint-Germain FC
89
AS Monaco
80
  Zlatan Ibrahimovic (26)
2014-15 Paris Saint-Germain FC
83
Olympique Lyonnais
75
  Alexandre Lacazette (27)
2015-16 Paris Saint-Germain FC
96
Olympique Lyonnais
65
  Zlatan Ibrahimovic (38)
2016-17 AS Monaco
95
Paris Saint-Germain FC
87
  Edinson Cavani (35)
2017-18 Paris Saint-Germain FC
93
AS Monaco
80
  Edinson Cavani (28)
2018-19 Paris Saint-Germain FC
91
Lille OSC
75
  Kylian Mbappé (33)

GaraipenakAldatu

TaldekaAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
AS Saint-Étienne
10
1957, 1964, 1967, 1968, 1969, 1970, 1974, 1975, 1976, 1981
Olympique Marseilla
9
1937, 1948, 1971, 1972, 1989, 1990, 1991, 1992, 2010
FC Nantes
8
1965, 1966, 1973, 1977, 1980, 1983, 1995, 2001
AS Monaco
8
1961, 1963, 1978, 1982, 1988, 1997, 2000, 2017
Paris Saint-Germain FC
8
1986, 1994, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019
Olympique Lyonnais
7
2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
Stade de Reims
6
1949, 1953, 1955, 1958, 1960, 1962
Girondins de Bordeaux
6
1950, 1984, 1985, 1987, 1999, 2009
OGC Nice
4
1951, 1952, 1956, 1959
Lille OSC
3
1946, 1954, 2011
FC Sochaux
2
1935, 1938
FC Sète
2
1934, 1939
Olympique Lillois
1
1933
Racing CF Paris
1
1936
CO Roubaix–Tourcoing
1
1947
RC Strasbourg
1
1979
AJ Auxerre
1
1996
RC Lens
1
1998
Montpellier HSC
1
2012

HirikaAldatu

Hiria Garaipenak Taldeak
Saint-Étienne
10
AS Saint-Étienne (10)
Marseilla
9
Olympique Marseillakoa (9)
Paris
9
Paris Saint-Germain (8), Racing CF Paris (1)
Nantes
8
FC Nantes (8)
Monako
8
AS Monaco (8)
Lyon
7
Olympique Lyonnais (7)
Reims
6
Stade de Reims (6)
Bordele
6
Girondins de Bordeaux (6)
Niza
4
OGC Nice (4)
Lille
4
Lille OSC (3), Olympique Lillois (1)
...
...
...

Jokalari nabarmenakAldatu

 
Onnis 1970ean.

Partida gehien aritutakoakAldatu

  1. Jean-Luc Ettori (1975–1994, Monaco): 602 partida.
  2. Dominique Dropsy (1972–1989, Valenciennes, Strasbourg, Bordeaux): 596 p.
  3. Dominique Baratelli (1967–1985, Monaco, Nice, Paris Saint-Germain): 593 p.
  4. Alain Giresse (1970–1988, Bordeaux): 586 p.
  5. Sylvain Kastendeuch (1982–2001, Metz): 577 p.
  6. Patrick Battiston (1973–1991, Bordeaux): 558 p.
  7. Jacky Novi (1964–1980, Marseille): 545 p.
  8. Roger Marche (1944–1962, Stade Reims): 542 p.
  9. Jean-Paul Bertrand-Demanes (1969–1988, Nantes): 532 p.
  10. Henri Michel (1966–1982, Nantes): 532 p.

Golegile nagusiakAldatu

  1. Delio Onnis (1971–1986, Monaco): 299 gol (Ø 0,66)
  2. Bernard Lacombe (1969–1987, Lyon, Bordeaux): 255 g (Ø 0,51)
  3. Hervé Revelli (1965–1978, Saint-Étienne): 216 g (Ø 0,55)
  4. Thadée Cisowski (1947–1961, Paris): 206 g (Ø 0,72)
  5. Roger Piantoni (1950–1966, Stade Reims): 203 g (Ø 0,52)
  6. Roger Courtois (1932–1956, Sochaux): 193 g
  7. Joseph Ujlaki (1947–1964, Paris): 189 g (Ø 0,43)
  8. Fleury Di Nallo (1960–1975, Lyon): 187 g (Ø 0,44)
  9. Carlos Bianchi (1973–1980, Stade Reims): 179 g (Ø 0,81)
  10. Gunnar Andersson (1950–1960, Marseille): 179 g (Ø 0,77)

Ligue 1eko estatistikak (2003-tik aurrera)Aldatu

2019-20 denboraldiko taldeakAldatu

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu