Flandrian Zehar

txirrindularitza lasterketa
Flandrian Zehar Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1945
Ekitaldi kopurua76 (urtea: 2022)
Aldizkotasunaurterokoa (mar)
MotaKirol lehiaketa errepikakor
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundBEL Belgika
AntolatzaileaUCI
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaNED Mathieu van der Poel
Garaipen gehien lortu duenaBEL Walter Planckaert
NED Mathieu van der Poel
BEL Johan Museeuw
BEL Yves Lampaert
NED Niki Terpstra
BEL Walter Godefroot
BEL Briek Schotte
NED Jelle Nijdam
BEL Daniel Van Ryckeghem
BEL Niko Eeckhout
BEL André Rosseel
BEL Eric Vanderaerden
NED Tristan Hoffman
BEL Raymond Impanis
(2 garaipen)
Commons-logo.svgDokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Flandrian Zehar (ofizialki nederlanderaz Dwars door Vlaanderen) urtero Belgikako Flandria eskualdean ospatzen den txirrindularitza lasterketa profesional bat da.

Etapa bakarrean ospatzen da, klasikoa formatuan, martxoan. 1945etik etenik gabe ospatzen da, 1971n izan ezik.

Ohi Roeselare herrian hasi eta Waregemen amaitzen da. Proba gogor bat da, Flandriako Tourra bezalako beste lasterketa batzuekin amankomunean duen ezaugarria den pabesezko etengabeko zatien ondorioz. Ez dira inoiz euskaldunik izan podiumean.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1945   Rik Van Steenbergen   Briek Schotte   Norbert Callens
1946   Maurice Desimpelaere   Norbert Callens   Briek Schotte
1947   Albert Sercu   Julien Van Dijcke   Émile Masson Jr.
1948   André Rosseel   Mathieu Florent   Roger Desmet
1949   Raymond Impanis   Lionel Van Brabant   Maurice Mollin
1950   André Rosseel   Emilie Vanderveken   Jules Depoorter
1951   Raymond Impanis   Marcel Hendrickx   André Rosseel
1952   André Maelbrancke   Lode Wouters   Karel De Baere
1953   Briek Schotte   Adriaan Voorting   Marcel De Mulder
1954   Germain Derycke   Briek Schotte   Florent Rondele
1955   Briek Schotte   Fred De Bruyne   Alfons Van Den Brande
1956   Luc Demunster   Frans Schoubben   André Rosseel
1957   Noël Foré   Michel Van Aerde   André Noyelle
1958   André Vlaeyen   Norbert Van Tieghem   Ernest Heyvaert
1959   Roger Baens   Louis Proost   Briek Schotte
1960   Arthur Decabooter   Edgard Sorgeloos   Julien Schepens
1961   Maurice Meuleman   Romain Van Wynsberghe   Leon Van Daele
1962   Martin Van Geneugden   Piet Rentmeester   Piet Van Est
1963   Clément Roman   Dieter Puschel   Robert Seneca
1964   Piet Van Est   Etienne Vercauteren   Jos Dewit
1965   Alfons Hermans   Julien Haelterman   Roger de Breuker
1966   Walter Godefroot   Willy Bocklant   Peter Post
1967   Daniel Van Ryckeghem   Georges Vandenberghe   Joseph Spruyt
1968   Walter Godefroot   Willy Monty   Bernard Van De Kerckhove
1969   Eric Leman   Albert Van Vlierberghe   Willy Vanneste
1970   Daniel Van Ryckeghem   Eric Leman   Frans Verbeeck
1971 Ez zen jokatu
1972   Marc Demeyer   Noël Vantyghem   Eddy Verstraeten
1973   Roger Loysch   Joseph Abelshausen   Freddy Maertens
1974   Louis Verreydt   Ronald De Witte   René Pijnen
1975   Cees Priem   Tino Tabak   Roger Swerts
1976   Willy Planckaert   Marc Demeyer   Walter Planckaert
1977   Walter Planckaert   Eric Leman   Marc Demeyer
1978   Jos Schipper   Frank Hoste   Guido Van Sweevelt
1979   Gustaaf Van Roosbroeck   Walter Planckaert   Jan Raas
1980   Johan Van der Meer   Jan Raas   Guido Van Sweevelt
1981   Frank Hoste   Cees Priem   Gerrit Van Gestel
1982   Jan Raas   Jean-Luc Vandenbroucke   Eddy Vanhaerens
1983   Etienne De Wilde   Jan Raas   Eric Vanderaerden
1984   Walter Planckaert   Rudy Matthijs   Marc Sergeant
1985   Eddy Planckaert   Eric Vanderaerden   Jos Lieckens
1986   Eric Vanderaerden   Adri van der Poel   Peter Stevenhaagen
1987   Jelle Nijdam   Herman Frison   Sean Kelly
1988   John Talen   Fons De Wolf   Nico Verhoeven
1989   Dirk De Wolf   Theo de Rooy   Johan Museeuw
1990   Edwig Van Hooydonck   Adri van der Poel   Marc Sergeant
1991   Eric Vanderaerden   Uwe Raab   Remig Stumpf
1992   Olaf Ludwig   Michel Zanoli   Jean-Pierre Heynderickx
1993   Johan Museeuw   Franco Ballerini   Jo Planckaert
1994   Carlo Bomans   Marc Sergeant   Ludwig Willems
1995   Jelle Nijdam   Tom Steels   Adriano Baffi
1996   Tristan Hoffman   Edwig Van Hooydonck   Brian Holm
1997   Andrei Tchmil   Ludovic Auger   Hans De Clercq
1998   Tom Steels   Johan Capiot   Andrei Tchmil
1999   Johan Museeuw   Michel Van Haecke   Chris Peers
2000   Tristan Hoffman   Peter Van Petegem   Lars Michaelsen
2001   Niko Eeckhout   Wilfried Peeters   Arvis Piziks
2002   Baden Cooke   László Bodrogi   Jo Planckaert
2003   Robbie McEwen   Baden Cooke   Max Van Heeswijk
2004   Ludovic Capelle   Jaan Kirsipuu   Roger Hammond
2005   Niko Eeckhout   Roger Hammond   Gabriele Balducci
2006   Frederik Veuchelen   Jeremy Hunt   Lloyd Mondory
2007   Tom Boonen   Niko Eeckhout   Stuart O'Grady
2008   Sylvain Chavanel   Steven De Jongh   Niko Eeckhout
2009   Kevin Van Impe   Niko Eeckhout   Tom Boonen
2010   Matti Breschel   Björn Leukemans   Niki Terpstra
2011   Nick Nuyens   Geraint Thomas   Tyler Farrar
2012   Niki Terpstra   Sylvain Chavanel   Koen de Kort
2013   Oscar Gatto   Borut Božič   Mathew Hayman
2014   Niki Terpstra   Tyler Farrar   Borut Božič
2015   Jelle Wallays   Edward Theuns   Dylan van Baarle
2016   Jens Debusschere   Bryan Coquard   Edward Theuns
2017   Yves Lampaert   Philippe Gilbert   Alexey Lutsenko
2018   Yves Lampaert   Mike Teunissen   Sep Vanmarcke
2019   Mathieu van der Poel   Anthony Turgis   Bob Jungels
2020 COVID-19 pandemia zela eta, ez zen jokatu
2021   Dylan van Baarle   Christophe Laporte   Tim Merlier
2022   Mathieu van der Poel   Tiesj Benoot   Tom Pidcock

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Belgika 54
  Herbehereak 15
  Australia 2
  Alemania 1
  Frantzia 1
  Danimarka 1
  Italia 1
  Ukraina 1

Kanpo estekakAldatu