Ireki menu nagusia

Flandrian Zehar (ofizialki nederlanderaz Dwars door Vlaanderen) urtero Belgikako Flandria eskualdean ospatzen den txirrindularitza lasterketa profesional bat da.

Etapa bakarrean ospatzen da, klasikoa formatuan, martxoan. 1945etik etenik gabe ospatzen da, 1971n izan ezik.

Ohi Roeselare herrian hasi eta Waregemen amaitzen da. Proba gogor bat da, Flandriako Tourra bezalako beste lasterketa batzuekin amankomunean duen ezaugarria den pabesezko etengabeko zatien ondorioz.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1945   Belgika Rik Van Steenbergen   Belgika Briek Schotte   Belgika Norbert Callens
1946   Belgika Maurice Desimpelaere   Belgika Norbert Callens   Belgika Briek Schotte
1947   Belgika Albert Sercu   Belgika Julien Van Dijcke   Belgika Émile Masson jr.
1948   Belgika André Rosseel   Belgika Mathieu Florent   Belgika Roger Desmet
1949   Belgika Raymond Impanis   Belgika Lionel Van Brabant   Belgika Maurice Mollin
1950   Belgika André Rosseel   Belgika Emilie Vanderveken   Belgika Jules Depoorter
1951   Belgika Raymond Impanis   Belgika Marcel Hendrickx   Belgika André Rosseel
1952   Belgika André Maelbrancke   Belgika Lode Wouters   Belgika Karel De Baere
1953   Belgika Briek Schotte   Herbehereak Adriaan Voorting   Belgika Marcel De Mulder
1954   Belgika Germain Derycke   Belgika Briek Schotte   Belgika Florent Rondele
1955   Belgika Briek Schotte   Belgika Alfred De Bruyne   Belgika Alfons Van Den Brande
1956   Belgika Luc Demunster   Belgika Frans Schoubben   Belgika André Rosseel
1957   Belgika Noël Foré   Belgika Michel Van Aerde   Belgika André Noyelle
1958   Belgika André Vlaeyen   Belgika Norbert Van Tieghem   Belgika Ernest Heyvaert
1959   Belgika Roger Baens   Belgika Louis Proost   Belgika Briek Schotte
1960   Belgika Arthur De Cabooter   Belgika Edgard Sorgeloos   Belgika Julien Schepens
1961   Belgika Maurice Meuleman   Belgika Romain Van Wynsberghe   Belgika Leon Van Daele
1962   Belgika Martin Van Geneugden   Herbehereak Piet Rentmeester   Herbehereak Piet Van Est
1963   Belgika Clément Roman   FRG Dieter Puschel   Belgika Robert Seneca
1964   Herbehereak Piet Van Est   Belgika Etienne Vercauteren   Belgika Jos Dewit
1965   Belgika Alfons Hermans   Belgika Julien Haelterman   Belgika Roger de Breuker
1966   Belgika Walter Godefroot   Belgika Willy Bocklant   Herbehereak Peter Post
1967   Belgika Daniel Van Ryckeghem   Belgika Georges Vandenberghe   Belgika Joseph Spruyt
1968   Belgika Walter Godefroot   Belgika Willy Monty   Belgika Bernard Van De Kerckhove
1969   Belgika Eric Leman   Belgika Albert Van Vlierberghe   Belgika Willy Vanneste
1970   Belgika Daniel Van Ryckeghem   Belgika Eric Leman   Belgika Frans Verbeeck
1971 No se disputó
1972   Belgika Marc Demeyer   Belgika Noël Vantyghem   Belgika Eddy Verstraeten
1973   Belgika Roger Loysch   Belgika Joseph Abelshausen   Belgika Freddy Maertens
1974   Belgika Louis Verreydt   Belgika Ronald De Witte   Belgika René Pijnen
1975   Herbehereak Cees Priem   Herbehereak Tino Tabak   Belgika Roger Swerts
1976   Belgika Willy Planckaert   Belgika Marc Demeyer   Belgika Walter Planckaert
1977   Belgika Walter Planckaert   Belgika Eric Leman   Belgika Marc Demeyer
1978   Herbehereak Jos Schipper   Belgika Frank Hoste   Belgika Guido Van Sweevelt
1979   Belgika Gustaaf Van Roosbroeck   Belgika Walter Planckaert   Herbehereak Jan Raas
1980   Herbehereak Johan Van der Meer   Herbehereak Jan Raas   Belgika Guido Van Sweevelt
1981   Belgika Frank Hoste   Herbehereak Cees Priem   Belgika Gerrit Van Gestel
1982   Herbehereak Jan Raas   Belgika Jean-Luc Vandenbroucke   Belgika Eddy Vanhaerens
1983   Belgika Etienne De Wilde   Herbehereak Jan Raas   Belgika Eric Vanderaerden
1984   Belgika Walter Planckaert   Belgika Rudy Matthijs   Belgika Marc Sergeant
1985   Belgika Eddy Planckaert   Belgika Eric Vanderaerden   Belgika Jos Lieckens
1986   Belgika Eric Vanderaerden   Herbehereak Adri Van der Poel   Herbehereak Peter Stevenhaagen
1987   Herbehereak Jelle Nijdam   Belgika Herman Frison   Irlandako Errepublika Sean Kelly
1988   Herbehereak John Talen   Belgika Fons De Wolf   Belgika Nico Verhoeven
1989   Belgika Dirk De Wolf   Herbehereak Theo de Rooy   Belgika Johan Museeuw
1990   Belgika Edwig Van Hooydonck   Herbehereak Adri Van der Poel   Belgika Marc Sergeant
1991   Belgika Eric Vanderaerden   Alemania Uwe Raab   Alemania Remig Stumpf
1992   Alemania Olaf Ludwig   Herbehereak Michel Zanoli   Belgika Jean-Pierre Heynderickx
1993   Belgika Johan Museeuw   Italia Franco Ballerini   Belgika Jo Planckaert
1994   Belgika Carlo Bomans   Belgika Marc Sergeant   Belgika Ludwig Willems
1995   Herbehereak Jelle Nijdam   Belgika Tom Steels   Italia Adriano Baffi
1996   Herbehereak Tristan Hoffman   Belgika Edwig Van Hooydonck   DEN Brian Holm
1997   Belgika Andrei Tchmil   Frantzia Ludovic Auger   Belgika Hans De Clercq
1998   Belgika Tom Steels   Belgika Johan Capiot   Belgika Andrei Tchmil
1999   Belgika Johan Museeuw   Belgika Michel Van Haecke   Belgika Chris Peers
2000   Herbehereak Tristan Hoffman   Belgika Peter Van Petegem   DEN Lars Michaelsen
2001   Belgika Niko Eeckhout   Belgika Wilfried Peeters   Letonia Arvis Piziks
2002   Australia Baden Cooke   Hungaria László Bodrogi   Belgika Jo Planckaert
2003   Australia Robbie McEwen   Australia Baden Cooke   Herbehereak Max Van Heeswijk
2004   Belgika Ludovic Capelle   Estonia Jaan Kirsipuu   Erresuma Batua Roger Hammond
2005   Belgika Niko Eeckhout   Erresuma Batua Roger Hammond   Italia Gabriele Balducci
2006   Belgika Frederik Veuchelen   Erresuma Batua Jeremy Hunt   Frantzia Lloyd Mondory
2007   Belgika Tom Boonen   Belgika Niko Eeckhout   Australia Stuart O'Grady
2008   Frantzia Sylvain Chavanel   Herbehereak Steven De Jongh   Belgika Niko Eeckhout
2009   Belgika Kevin Van Impe   Belgika Niko Eeckhout   Belgika Tom Boonen
2010   DEN Matti Breschel   Belgika Björn Leukemans   Herbehereak Niki Terpstra
2011   Belgika Nick Nuyens   Erresuma Batua Geraint Thomas   AEB Tyler Farrar

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Belgika 50
  Herbehereak 10
  Australia 2
  Alemania 1
  Frantzia 1
  DEN 1

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Flandrian Zehar