Schaal Sels

txirrindularitza lasterketa
Schaal Sels
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1921
Ekitaldi kopurua94 (urtea: 2022)
Aldizkotasunaurterokoa (Abu)
MotaGertaera errepikakor
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundBEL Belgika
AntolatzaileaUCI
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaBEL Arnaud De Lie
Garaipen gehien lortu duenaNED Steven de Jongh
(3 garaipen)
Dokumentazioa

Schaal Sels (euskeraz Sels Kopa eta nederlanderaz:Schaal Sels Merksem-Johan Museeuw Classic) Belgikan jokatzen den txirrindularitza lasterketa da. 1921ean sortua, 2005etik, 1.1 mailan dago. Lehen, abuztuaren amaieran jokatzen zen, baina 2007tik aurrera irailaren hasieran egiten da.

Proba honen izenak Jean-Charles Sels kazetaria omentzen du, Henri Desgrangeren kolaboratzailea eta Erratz autoren asmatzailea izan zena. 2019an Schaal Sels Merksem-Johan Museeuw izena hartu zuen eta ordutik Belgikako errepide txirrindularitzako kopako lasterketa bat da.

Palmaresa aldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1921  René Vermandel  Edmond van Heyneghem  Edouard Maes
1922
Ez zen jokatu
1923  René Vermandel  Jules Vanhevel  Victor Standaert
1924  Jules Matton  Auguste Verdijck  René Vermandel
1925  Georges Ronsse  Denis Verschueren  René Vermandel
1926  Jan Mertens  René Vermandel  August Mortelmans
1927  Oscar Houtman  Léon Van Aken  Jules Deschepper
1928  Alexandre Maes  Joseph Dervaes  August Meuleman
1929  Alfred Hamerlinck  Jan Meeuwis  Joannes Van Ballaert
1930  Frans Bonduel  Kamiel De Graeve  Maurice Seynaeve
1931  Odiel Van Hevel  Odiel Van Eenoghe  Romain Gijssels
1932  Maurice Croon  Frans Bonduel  August Mortelmans
1933  Sylvère Maes  Victor Gernaeye  Frans Dictus
1934  Leo De Ryck  Corneille Leemans  Constant Struyven
1935  Sylvain Grysolle  Joseph Somers  Maurice Croon
1936  Sylvain Grysolle  Edgard de Caluwé  Maurice Croon
1937  Frans Bonduel  Jozef Palmans  Edmond Delathouwer
1938  Frans Spiessens  Joseph Geets  Leo De Ryck
1939-1940
Ez zen jokatu
1941  Maurice Clautier  Georges Claes sr.  Jan De Voeght
1942  Gustave Van Overloop  Georges Claes sr.  Lode Poels
1943  André Defoort  René Janssens  Stan Ockers
1944-1945
Ez zen jokatu
1946  Jérôme Dufromont  Karel De Baere  Raymond De Smedt
1947  August Van Mirlo  Edward Van Dijck  Adolph Verschueren
1948  Jos De Beukelaere  Gerard Buyl  Louis De Stobbeleire
1949  Edward Peeters  Louis Hardiquest  Ernest Sterckx
1950  Ernest Sterckx  Albert Ramon  Maurice Blomme
1951  Lucien Mathys  Maurice Blomme  Louis Brusselmans
1952  Marcel Dierkens  Omer van der Voorden  Ernest Sterckx
1953  Gerard Buyl
  René Mertens
  Frans Loyaerts
1954  Henri Jochums
  Stan Ockers
  Jozef De Feyter
1955  Jozef Mariën  Willy Truye  Boudewijn Devos
1956  Jozef Schils  Frans Van Den Bosch  Léopold Degraeveleyn
1957  Rik Van Looy  Gustaaf De Smet  Jos Dillen
1958  Joseph Vloeberghs  Gilbert Saelens  Petrus Oellibrandt
1959  Willy Vanden Berghen  Marcel Janssens  Jan Zagers
1960  Gustaaf De Smet  Jozef Schils  Willy Butzen
1961  Jos Hoevenaers  Maurice Joosen  Jan De Roover
1962  Jan Lauwers  Piet Damen  Arthur Decabooter
1963  Victor Van Schil  Frans Aerenhouts  Frans Melckenbeeck
1964  Martin Van Den Bossche  Ludo Janssens  Romain Van Wijnsberghe
1965  Roger Rosiers  Gustaaf De Smet  Gilbert Maes
1966  Edward Sels  Frans Aerenhouts  Jan Boonen
1967  Jozef Boons  André Poppe  Gilbert Gijssels
1968  Edward Sels  Georges Pintens  Frans Mintjens
1969  Jos Huysmans  Victor Van Schil  Eddy Goossens
1970  Herman Van Springel  Noël Vantyghem  Willy Van Neste
1971  Herman Vrijders  André Dierickx  Roger Rosiers
1972  Noël Vantyghem  André Dierickx  Frans Verhaegen
1973  August Herijgers  Victor Van Schil  Florimond Van Hooydonck
1974  Frans Van Looy  Roger Rosiers  Marcel Laurens
1975  Jos Jacobs  Serge Vandaele  Frans Van Looy
1976  Marcel Van der Slagmolen  Marc Renier  Eric Leman
1977  Emiel Gysemans  Eddy Vanhaerens  Jos Van De Poel
1978  Ludo Peeters  Eric Van De Wiele  Hendrik Caethoven
1979  Jos Jacobs  René Dillen  Marcel Laurens
1980  Benjamin Vermeulen  Willem Peeters  Willy De Smet
1981  Walter Schoonjans  Ronny Van Holen  Eddy Van Hoof
1982  Jan Bogaert  Jozef Lieckens  Guido Van Sweevelt
1983  René Martens  Ortaire Goossens  Michel Goffin
1984  Gery Verlinden  Stefan Morjean  Luc Govaerts
1985  Luc Govaerts  Marc Sprangers  Marc Moens
1986  Frank Verleyen  John Dekeukelaere  Johan Capiot
1987  Ludo De Keulenaer  Wim Van Eynde  Johan Jeurissen
1988  Patrick Verschueren  Nico Roose  Jacques Verbrugge
1989  Carl Roes  André Vermeiren  Marc Sprangers
1990  Peter Spaenhoven  Bruno Geuens  Christ Lefever
1991  Edwig Van Hooydonck  Bart Van de Water  Werner Van Rompaey
1992  Wilfried Peeters  Danny Daelman  Peter De Clercq
1993  Carl Roes  Franky de Buyst  Johan Buelens
1994  Daniel Verelst  Eric Torfs  Ludo Dierckxsens
1995  Bart Leysen  Aart Vierhouten  Bart Heirewegh
1996  Glenn D'Hollander  Johan Verstrepen  Werner Van Rompaey
1997  Tom Steels  Jo Planckaert  Jans Koerts
1998  Danny Nelissen  Jo Planckaert  Raymond Meijs
1999  Fred Rodriguez  Christophe Detilloux  Christophe Moreau
2000  Steven de Jongh  Henk Vogels  Roger Hammond
2001  Paul Van Hyfte  Aart Vierhouten  Niko Eeckhout
2002  Steven de Jongh  Allan Johansen  Steven De Neef
2003  Steven de Jongh  Geert Verheyen  Yuriy Metlushenko
2004  Geoffrey Demeyere  Peter Wuyts  Peter van Agtmaal
2005  Marcin Sapa  Geert Omloop  Denis Haueisen
2006  Preben Van Hecke  Jens Renders  Bert De Waele
2007  Kenny Dehaes  Stefan van Dijk  Robbie McEwen
2008  Elia Rigotto  Kristjan Fajt  Lieuwe Westra
2009  Kris Boeckmans  Boy van Poppel  Andreas Stauff
2010  Aidis Kruopis  Stefan van Dijk  Alexander Porsev
2011  Aidis Kruopis  Jacob Fiedler  Michael Van Staeyen
2012  Niko Eeckhout  Christian Bertilsson  Jempy Drucker
2013  Pieter Jacobs  Michael Van Staeyen  Baptiste Planckaert
2014
Ez zen jokatu, errepideko lanak zirela eta
2015  Robin Stenuit  Oliver Naesen  Tim Merlier
2016  Wout van Aert  Timothy Dupont  Stijn Steels
2017  Taco van der Hoorn  Wout van Aert  Tim Merlier
2018  Timothy Dupont  Alfdan De Decker  Christophe Noppe
2019  Attilio Viviani  Timothy Dupont  Timothy Dupont
2020baliogabe
2021baliogabe
2022  Arnaud De Lie  Christopher Lawless  Kenneth Van Rooy

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu