Tony Martin

txirrindulari alemaniarra

Tony Hans-Joachim Martin (Cottbus, 1985eko apirilaren 23a) Alemaniako txirrindulari ohia da, profesionala 2005etik 2021era.

Tony Martin

Bizitza
JaiotzaCottbus1985eko apirilaren 23a (38 urte)
Herrialdea Alemania
 Alemaniako Errepublika Demokratikoa  1990eko urriaren 3a)
Hezkuntza
Hizkuntzakalemana
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Etixx-Quick Step 2012-2016
HTC-Highroad 2008-2011
Gerolsteiner (ikaslea)2005eko abuztuaren 1a-2005eko abenduaren 31
Thüringer Energie 2006-2007
Katusha Team 2017-2018
LottoNL–Jumbo 2019-2021eko irailaren 22a
 
Posizio edo espezialitateaerlojupekoa
etapakako lasterketa
Pisua75 kilogramo
Altuera185 zentimetro
Jasotako sariak

Twitter: tonymartin85 Instagram: tonymartin_procyclist Edit the value on Wikidata

Erlojupekoetan berezeki nabarmendu zen, lau aldiz gailendu zen Munduko txapelketan eta hamar aldiz Alemaniako txapelketan.

Astebeteko Itzulietan ere nabarmendu zen eta 2010eko Eneco Tourra, 2011ko Paris-Niza, 2011ko zein 2012ko Pekingo Tourra eta 2012ko, 2013ko baita 2014ko Belgikako Itzulia irabazi zituen.

Horretaz gain, Frantziako Tourreko bost etapa, Euskal Herriko Itzulko lau etapa eta Espainiako Vueltako bi etapa lortu zituen.

Palmaresa aldatu

2005

2006

  • Thuringe Tourra

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2021

Sailkapen orokorra Itzuli Handietan eta Munduko txapelketan aldatu

Lasterketa 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
Italiako Giroa 128. 110. UT
Frantziako Tourra 36. 137. 44. UT 106. 47. UT UT 101. UT KAN 118. UT
Espainiako Vuelta UT UT UT UT UT
  Munduko errepideko txapelketa UT UT UT 88. UT 69.
  Munduko erlojupeko txapelketa 7. 3. 3. 1. 1. 1. 2. 7. 1. 9. 7. 9. 6.

—: ez zuen parte hartu
UT: utzi, ez zuen amaitu
KAN:: kanporatua

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu