Arrateko Igoera

Arrateko Igoera 1941an sortutako txirrindularitza lasterketa zen. Eibarko Bizikleta Euskal Herriko Itzuliarekin bat egin zuenean, Arrateko Igoerak 1987an egun bateko lasterketa independentea izateari utzi zion. 1991an Euskal Bizikleta izena hartu zuen[1].

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1941[2]   Pedro Zugasti   Martín Mancisidor   Agustín Uribe
1942   Martín Mancisidor   Martín Abadía   Félix Bidaurreta
1943   Martín Mancisidor   José Gandara   Félix Bidaurreta
1944   Martín Mancisidor   José Gandara   Félix Bidaurreta
1945   José Gandara   José Gutiérrez   Fermín Trueba
1946   Martín Mancisidor   Sotero Lizarazu   Miguel Lizarazu
1947   Miguel Lizarazu   Hortensio Bidaurreta   Félix Bidaurreta
1948   Miguel Lizarazu   Hortensio Bidaurreta   Joaquim Filba
1949   Jesús Loroño   José Serra Gil   Emilio Rodríguez Barros
1950   Manuel Rodríguez Barros   Julio San Emeterio Albascal   Juan Espín
1951   Manuel Rodríguez Barros   Julián Agirrezabal   Jesús Loroño
1952   Hortensio Bidaurreta   Jesús Loroño   Manuel Rodríguez Barros
1953   Julián Agirrezabal   Jesús Loroño   Cosme Barrutia
1954   Óscar Elgezabal   Antón Barrutia   Julio San Emeterio Albascal
1955   Antón Barrutia   Fausto Iza   Ponciano Arbelaitz
1956   Antón Barrutia   Antonio Gelabert Armengual   Carmelo Morales Erostarbe
1957   José Mitxelena   Carmelo Morales Erostarbe   Manuel Rodríguez Barros
1958   Federico Bahamontes   Benigno Aspuru   Joan Bibiloni Frau
1959   Federico Bahamontes   Jesús Loroño   Carmelo Morales Erostarbe
1960   Federico Bahamontes   Valentin Huot   Jesús Loroño
1961[3]   Federico Bahamontes   Ventura Díaz Arrey   Jesús Loroño
1962   Federico Bahamontes   Julio Jiménez   Esteban Martín Jiménez
1963[4]   Juan José Sagardui   Federico Bahamontes   Jacques Anquetil
1964   Joaquim Galera   Francisco Gabika   Eusebio Vélez
1965   Julio Jiménez   Federico Bahamontes   Angelino Soler
1966   Raymond Poulidor   Eusebio Vélez   Juan José Sagardui
1967   Eduardo Castelló   Ventura Díaz Arrey   Jaime Fullana Rosselló
1968   Raymond Poulidor   Domingo Fernández   Eusebio Vélez
1969   Domingo Fernández   Eduardo Castelló   Luis Ocaña
1970[5]   Joaquim Galera   Eduardo Castelló   Leif Mortensen
1971   Luis Ocaña   Gabriel Mascaró   Andrés Oliva
1972   Gonzalo Aja   José Luis Abilleira   Herman Van Springel
1973   Santiago Lazkano   Leif Mortensen   Francisco Galdos
1974   Pedro Torres   Andrés Oliva   Gonzalo Aja
1975   Francisco Galdos   Luis Ocaña   Santiago Lazkano
1976 ez zen jokatu
1977   Carlos Ocaña   Ismael Lejarreta   Jose Nazabal
1978   Faustino Fernández   Francisco Albelda   Albert Zweifel
1979-1980 ez zen jokatu
1981   Johan De Muynck   Mariano Martínez   Graham Jones
1982[6]   Ángel Arroyo   Faustino Rupérez   Julián Gorospe
1983   Alberto Fernández   Faustino Rupérez   Antonio Coll
1984   Stephen Roche   Iñaki Gastón   Mariano Sánchez Martínez
1985   Iñaki Gastón   Ángel de las Heras   Juan Tomás Martínez
1986   Iñaki Gastón   Marino Lejarreta   Laudelino Cubino

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu