Gervais Memoriala

txirrindularitza lasterketa

Gervais Memoriala erlojupeko txirrindularitza lasterketa da. Udaberrian jokatzen da, Aizarnazabalen inguruan.

Gervais Memoriala
2024ko Gervais Memoriala
Ezaugarriak
DataEkaina
Eskualdea Gipuzkoa
Euskarazko izenaGervais Memoriala
ModalitateaErrepidea
TxapelketaNazionala (1.12.1)
MotaEgun bateko lasterketa
Historia
Garaipen gehienAsier Maeztu Euskal Herria (7 aldiz)
Amaierako edizioaAitor Agirre Euskal Herria

Proba hau, Gipuzkoako erlojupeko txapelketa izaten da[1],[2]. Palmaresean hainbat irabazle daude, gero profesionaletara pasatu direnak[3].

Lasterketa honetan, hiru mailako txapeldun izendatzen dira: elitekoa, 23 urtez azpikoa eta juniorra. Juniorren probak Larrarte Memoriala du izena.

José Gervais frantziarraren omenez sortu zen proba hau. Gervais jauna, XX. mendearen hasieran Donostiara bizitzera etorri zen eta bertan Fortuna Txirrindulari elkartea sortu zuen 1910ean [4]

Palmaresa

aldatu
Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1954   Jesús Daboz
1955   José Urrestarazu
1956   Jesús Otaño
1957-1962 ?
1963[5]   José Arretxe
1964-1968 ?
1969   Manuel Arrieta
1970   Santiago Aiastui
1971   Ramón Murillo[6]
1972   Santiago Aiastui
1973   Jose Nazabal
1974   Juan Ignacio Elosegi
1975   José M. Etxebeste
1976   Juan José Moral
1977   Joaquín Sánchez
1978   Juan Ignacio Elosegi
1979   Juan Ignacio Elosegi
1980   Juan Ignacio Elosegi
1981   Carlos Peregrina
1982   Carlos Peregrina
1983 ?
1984   José Luis Izagirre
1985 ?
1986   Ricardo Iturbe
1987   Aitor Garmendia
1988   Aitor Garmendia
1989   Aitor Garmendia
1990   Xabier Lazpiur
1991   Txema Begiristain
1992   Imanol Mugarza
1993   Miguel Ángel Odriozola
1994   José Alberto Martínez
1995   José Alberto Martínez
1996   José Alberto Martínez
1997   Oier Alberdi   Peio Arreitunandia
1998   Mikel Astarloza
1999   Mikel Astarloza   Ion Unamuno   Asier Etxezarreta
2000   Markel Irizar   Mikel Astarloza   Ion Oregi
2001   Asier Maeztu   Markel Irizar   David Herrero
2002   Aitor Pérez Arrieta
2003   Josu Agirre
2004[7]   Joseba Agirrezabala   Josu Agirre   Endika García
2005[8]   Asier Maeztu   Joseba Agirrezabala   Igor Romero
2006[9]   Asier Maeztu   Unai Aranzabal   Endika García
2007[10]   Asier Maeztu   Hasier Olea   Gurutz Larrea
2008[11]   Asier Maeztu   Ion Izagirre   Garikoitz Bravo
2009[12]   Asier Maeztu   Garikoitz Bravo   Ion Izagirre
2010[13]   Igor Romero   Asier Maeztu   Asier Penabad
2011[14]   Asier Maeztu   Antton Ibarguren   Julen Mitxelena
2012[15]   Jon Ander Insausti   Ibai Daboz   Asier Unanue
2013[16]   Ibai Daboz   Asier Maeztu   Jon Ander Insausti
2014[17]   Jon Ander Insausti   Ion Odriozola   Aritz Bagües
2015[18]   Ion Odriozola   Mikel Aristi   Aitor Olaziregi
2016[19]   Gorka Etxabe   Jon Irisarri   Eriko Mujika
2017[20]   Xabier Murgiondo   Oier Ibarguren   Iñigo Altuna
2018[21]   Xabier Mikel Azparren   Xabier Murgiondo   Mikel Mujika
2019[22]   Xabier Mikel Azparren   Mikel Mujika   Oier Ibarguren
2020[23]   Xabier Mikel Azparren   Xabier Isasa   Mikel Mujika
2021[24]   Enekoitz Azparren   Mikel Mujika   Xabier Isasa
2022[25]   Mikel Mujika   Haimar Etxeberria   Aitor Agirre Egaña
2023[26]   Aitor Agirre Egaña   Jaime Romero   Unai Cueva
2024[27]   Aitor Agirre Egaña   Gorka Arruti   Beñat Garaiar

Erreferentziak

aldatu

Kanpo estekak

aldatu