Zerrenda:Txinako eraikinik garaienak

Txinako eraikinik garaienen zerrenda» orritik birbideratua)

Txinan eraikitako eraikinik garaienen zerrenda da hau[1]. Eraikitzen amaitutako eraikinak kontuan hartzeaz gain, garaiera maximoa eskuratu duten eraikinak ere hartu dira kontuan.

ArgazkiakAldatu

ZerrendaAldatu

Postua Eraikinaren izena Txineraz Udalerria Probintzia Garaiera (m) Solairuak Urtea
1. Shanghai Dorrea 上海大厦 Shanghai 632 metro 128 2015
2. Pingan International Finance Centre 平安国际金融中心 Shenzhen Guangdong 599 metro 115 2016[2]
3. Guangzhou CTF Finance Centre 广州周大福金融中心 Guangzhou Guangdong 530 metro 111 2016[3]
4. Taipei 101 台北101 Taipei Taiwan 509 metro 101 2004
5. Shanghai World Financial Center 上海环球金融中心 Shanghai 492 metro 101 2008
6. International Commerce Center 環球貿易廣場 Hong Kong 484 metro 118 2010
7. Nanjing Greenland Financial Center 绿地广场•紫峰大厦 Nanjing 450 metro 89 2010
8. KK100 京基100 Shenzhen Guangdong 441,8 metro 100 2011
9. Guangzhou International Finance Center 广州国际金融中心 Guangzhou 438,6 metro 103 2010
10. Wuhan Center Tower 武汉中心大厦 Wuhan Hubei 438 metro 88 2017[4]
11. Jin Mao Dorrea 金茂大厦 Shanghai 420,5 metro 88 1999
12. Two International Finance Centre 國際金融中心二期 Hong Kong 412 metro 88 2003
13. CITIC Plaza 中信广场 Guangzhou Guangdong 390,2 metro 80 1996
14. Shun Hing Square 信兴广场 Shenzhen Guangdong 384 metro 69 1996
15. Eton Place Dalian Tower 1 Dalian Liaoning 383,1 metro 80 2015
16. Central Plaza 中環廣場 Hong Kong 373,9 metro 78 1992
17. Dalian International Trade Center 大连国际贸易中心 Dalian Liaoning 370,1 metro 86 2016[5]
18. Txinako Bankuaren Dorrea 中銀大廈 Hong Kong 367,4 metro 70 1990
19. Forum 66 Tower 2 论坛66塔1 Shenyang Liaoning 351 metro 68 2015
20. The Pinnacle 广晟国际大厦 Guangzhou 350,3 metro 60 2012
21. Tuntex Sky Tower 高雄85大樓 Kaohsiung Taiwan 348 metro 85 1997
22. The Center 中環中心 Hong Kong 346 metro 73 1998
23. Xiamen Cross Strait Financial Centre 厦门海峡金融中心 Xiamen 343,9 metro 68 2017[6]
24. Chongqing World Financial Center 重庆环球金融中心 Chongqing 338,9 metro 72 2015
25. Tianjin Modern City Office Tower 天津现代城市办公大楼 Tianjin 338 metro 65 2016[7]
26. Tianjin World Financial Center 天津环球金融中心 Tianjin 336,9 metro 76 2011
27. Twin Towers Guiyang, East Tower 贵阳双子塔,东塔 Guiyang 335 metro 74 2017[8]
27. Twin Towers Guiyang, West Tower 贵阳双子塔,西塔 Guiyang 335 metro 74 2017[9]
29. Shimao International Plaza 上海世茂国际广场 Shanghai 333,3 metro 60 2006
30. Modern Media Center Changzhou Jiangsu 332 metro 50 2013
31. Minsheng Bank Building 民生银行大厦 Wuhan Hubei 331 metro 68 2008
32. China World Trade Center Tower III 国贸3期/国际 Beijing 330 metro 74 2008
32. Zhuhai St. Regis Hotel & Office Tower 珠海瑞吉酒店办公楼 Zhuhai Guangdong 330 metro 67 2017[10]
32. Yuexiu Fortune Center Tower 1 Wuhan Hubei 330 metro 65 2017[11]
35. Hon Kwok City Center 汉国市中心 Shenzhen Guangdong 329,4 metro 80 2016[12]
36. Nekazarien Apartamentuak Wuxi Jiangsu 328 metro 74 2011
36. Wuxi Suning Plaza 无锡市苏宁广场 Wuxi Jiangsu 328 metro 68 2014
38. Deji Plaza 德基廣場 Nanjing Jiangsu 324 metro 62 2013
39. Yantai Shimao No. 1 The Harbour 烟台世贸一港 Yantai 323 metro 59 2016[13]
40. Wenzhou World Trade Center Wenzhou Zhejiang 321,9 metro 68 2012
41. Guangxi Finance Plaza 广西金融广场 Nanning 321 metro 68 2016[14]
42. Nina Tower 1 如心廣場 Hong Kong 320,4 metro 80 2006
43. Sinar Mas Center 1 仙娜玛斯中心1 Shanghai 319,6 metro 66 2016[15]
44. Global City Square 全球城市广场 Guangzhou Guangdong 318,9 metro 67 2016[16]
45. Chongqing IFC T1 重庆国际金融中心T1 Chongqing 316 metro 62 2016[17]
46. China World Trade Center Phase 3B 中国国际贸易中心3B期 Beijing 316 metro 59 2016[18]
47. Nanjing International Youth Cultural Centre Tower 1 南京国际青年文化中心1号楼 Nanjing 314,5 metro 68 2015
48. Moi Center Tower A Shenyang Liaoning 311 metro 75 2014
49. Perla Ibaiko dorrea 珠江大厦 Guangzhou Guangdong 310 metro 71 2011
50. Poly Pazhou C2 保利琶洲C2 Guangzhou Guangdong 309,4 metro 61 2017[19]
51. Fortune Center 广州财富中心 Guangzhou Guangdong 309 metro 68 2015
52. Wanda Plaza 1 万达广场1 Kunming Yunnan 307,3 metro 67 2016[20]
52. Wanda Plaza 2 万达广场2 Kunming Yunnan 307,3 metro 67 2016[21]
54. East Pacific Center 东太平洋中心 Shenzhen Guangdong 306 metro 85 2013
55. Wuxi Maoye City - Marriott Hotel Wuxi Jiangsu 303,8 metro 68 2014
56. Diwang International Fortune Center 地王国际财富中心 Liuzhou 303 metro 75 2015
56. Shenzhen CFC Changfu Centre 深圳CFC长富中心 Shenzhen Guangzhou 303 metro 68 2016
56. Jiangxi Nanchang Greenland Central Plaza 1 江西南昌绿地中央广场1 Nanchang 303 metro 59 2015
56. Jiangxi Nanchang Greenland Central Plaza 2 江西南昌绿地中央广场2 Nanchang 303 metro 59 2015
56. Shenzhen Changcheng Center 深圳长城中心举行 Shenzhen Guangdong 303 metro 61 2014
61. Leatop Plaza 利通广场 Guangzhou Guangdong 302,7 metro 64 2012
62. Gate to the East 东方之门 Suzhou Jiangsu 301,8 metro 66 2015
63. Greenland Puli Center 格陵兰埔里中心 Jinan Shandong 301 metro 60 2015
64. Huachuang International Plaza Tower 1 沪窗国际广场1座 Changsha Hunan 300 metro 66 2017[22]
65. Shum Yip Upperhills Tower 2 深业上层建筑2号楼 Shenzhen Guangdong 300 metro 2017[23]

eraikitzen edo eraikuntza geldirikAldatu

Eraikinaren izena Udalerria Probintzia Garaiera (m) Solairuak Urtea Egoera Amaiera urtea
Suzhou Zhongnan Center Suzhou Jiangsu 729 metro 137 2021 Eraikitzen
Wuhan Greenland Center Wuhan Hubei 636 metro 125 2018 Eraikitzen
Global Financial Center Tower 1 Shenyang Liaoning 568 metro 114 2018 Eraikitzen
Tianin Chow Tai Fook Binhai Center Tianjin 530 metro 97 2018 Eraikitzen
China Zun Tower Beijing 528 metro 108 2018 Eraikitzen
Evergrande IFC 1 Hefei Anhui 518 metro 112 Eraikitzen
Dalian Greenland Center Dalian Liaoning 518 metro 85 2018 Eraikitzen
Chengdu Greenland Center Chengdu Sichuan 468 metro 101 2019 Eraikitzen
Chongqing Avenue 1 Chongqing 468 metro 99 2019 Eraikitzen
Changsha IFS Tower T1 Changsha Hunan 452,2 metro 94 2017 Eraikitzen
Suzhou IFS Suzhou Jiangsu 450 metro 98 2017 Eraikitzen
Nanning China Resources Nanning Guangxi 445 metro 90 2019 Eraikitzen
Haikou Tower Haikou 428 metro 94 2020 Eraikitzen
Dongguan International Trade Center 1 Dongguan Guangdong 426,9 metro 88 2019 Eraikitzen
Ningbo Center Tower 1 Ningbo Zhejiang 398 metro 80 2021 Eraikitzen
China Resources Headdquarters Shenzhen Guangdong 392,5 metro 67 2018 Eraikitzen
Shum Yip Upperhills Tower 1 Tianjin Guangdong 388 metro 80 2019 Eraikitzen
Nanning Logan Century 1 Nanning Guangxi 383 metro 82 2017 Eraikitzen
Shenzhen Center Shenzhen Guangdong 375,5 metro 80 2018 Eraikitzen
Golden Eagle Tiandi Tower A Nanjing Jiangsu 368 metro 76 2019 Eraikitzen
Greenland Group Suzhou Center Suzhou Jiangsu 358 metro 77 2018 Eraikitzen
Chongqing Raffles City T3N Chongqing 354,5 metro 79 2019 Eraikitzen
Chongqing Raffles City T4N Chongqing 354,5 metro 79 2019 Eraikitzen
Hanking Center Shenzhen Guangdong 350 metro 73 2018 Eraikitzen
IFC Xian 350 metro 2019 Eraikitzen

proiektuan edo zainAldatu

Eraikinaren izena Udalerria Probintzia Garaiera (m) Solairuak Urtea Egoera Amaiera urtea
China Gate Shenzhen Guangdong 739 metro 169 Proiektua
CTF Wuhan Wuhan Hubei 648 metro 123 Proiektua
Goldin Finantzak 117 Tianjin 596,5 metro 128 Zain
Nexus Tower Shenzhen Guangdong 595 metro 124 Proiektua
Rose Rock International Finance Center Tianjin 588 metro Proiektua
Baoneng Binhu Center Tower 1 Hefei Anhui 550 metro 121 Proiektua
International Financial City Landmark Tower Guangdong Guangdong 539,2 metro Proiektua
Guizhou Cultural Plaza Orchid Tower Guiyang 521 metro 109 2020 Proiektua
Jinan IFC Landmark Tower Jinan Shandong 518 metro 135 Proiektua
Hengqin Headquarters Tower 2 Zhuhai Guangdong 490 metro 106 2020 Proiektua
Houjie International Home Furniture Center Building Dongguan Guangdong 480 metro 102 Proiektua
Dongfeng Plaza Landmark Tower Kunming Yunnan 480 metro 100 2020 Proiektua
ASE Center R6 Chongqing 468 metro 93 Proiektua
Tianjin R&F Guangdong Eraikina Tianjin 468 metro 91 2019 Zain
Kunshan Centre Kunshan 468 metro Proiektua
ARA City Light Ningbo Zhejiang 455 metro 95 Proiektua
Hainan International Exchange Square Haikou Hainan 450 metro 98 Proiektua
Wuhan World Trade Center Wuhan Hubei 438 metro 86 Proiektua
Riverview Plaza A1 Wuhan Hubei 436 metro 73 Zain
Chongqing Tall Tower Chongqing 431 metro 101 Proiektua
Longemont Asia Pacific Center Phase 2 Shenyang Liaoning 430 metro 98 Proiektua
Nantong Center Nantong 430 metro 88 Proiektua
Shenzhen International Trade Center Shenzhen Guangdong 430 metro 88 Proiektua
Haiya Business Center Kunming Yunnan 428 metro 98 Proiektua
Nanjing Financial City Phase II Tower 1 Nanjing Jiangsu 415 metro Proiektua
Guangxi Financial Investment Center Nanning Guangxi 409 metro 90 2019 Proiektua
Guangxi Beibu Gulf Bank Headquarters Nanning Guangxi 402 metro 75 Proiektua
Nanjing Olympic Suning Tower Nanjing Jiangsu 400 metro 88 Zain
Shenzhen Bay Super City - Xtemendous Tower 3 Shenzhen Guangdong 400 metro 87 2021 Proiektua
Guiyang Financial Center Tower 1 Guiyang 400 metro 76 Proiektua
Century Plaza North Tower Suzhou Jiangsu 400 metro Proiektua
Northstar Changsha Centre Tower 1 Changsha Hunan 400 metro Proiektua

ErreferentziakAldatu

  1. Azken eguneraketa: 2016ko ekainaa
  2. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  3. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  4. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  5. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  6. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  7. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  8. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  9. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  10. Eraikitzen baina garaiera maximoan
  11. Eraikitzen baina garaiera maximoan
  12. Eraikitzen baina garaiera maximoan
  13. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  14. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  15. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  16. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  17. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  18. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  19. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  20. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  21. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  22. Eraikitzen baina garaiera maximoan.
  23. Eraikitzen baina garaiera maximoan.

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu