Zerrenda:Munduko eraikinik garaienak

Munduko eraikinik garaienen zerrenda» orritik birbideratua)

Hau, munduan eraikitako eraikinik garaienen zerrenda da. Eraikitzen amaitutako eraikinak kontuan hartzeaz gain, altuera maximoa eskuratu duten eraikinak ere hartu dira kontuan.

Azken eguneraketa: 2020ko urria

Munduko eraikinik altuenak, 2015eko otsaila, (400 metrotik gorakoak)

ArgazkiakAldatu

Munduko etxe orratzik garaienak (350 metro baino gehiago)Aldatu

Postua Eraikinaren izena Udalerria Herrialdea Garaiera (m) Solairuak Urtea Oharrak
1. Burj Khalifa Dubai   Arabiar Emirerri Batuak 828 metro 162 2010
2. Shanghai Tower Shanghai   Txina 632 metro 128 2015
3. Abraj Al Bait Meka   Saudi Arabia 601 metro 120 2012
4. Ping An International Finance Center Shenzhen   Txina 599 metro 115 2016
5. Goldin Finance 117 Tianjin   Txina 597 metro 117 2017
6. One World Trade Center New York   AEB 541 metro 104 2014
7. CTF Finance Centre Guangzhou   Txina 530 metro 111 2016
8. Taipei 101 Taipei   Taiwan 509 metro 101 2004
9. Shanghai World Financial Center Shanghai   Txina 492 metro 101 2008
10. International Commerce Center Hong Kong   Txina 484 metro 118 2010
11. Petronas Dorrea 1 Kuala Lumpur   Malaysia 452 metro 88 1998
11. Petronas Dorrea 2 Kuala Lumpur   Malaysia 452 metro 88 1998
13. Nanjing Greenland Financial Center Nanjing   Txina 450 metro 66 2010
14. Willis Dorrea Chicago   AEB 442 metro 108 1974
15. KK 100 Shenzhen   Txina 442 metro 97 2011
16. Guangzhou International Finance Center Guangzhou   Txina 439 metro 103 2010
17. Wuhan Center Wuhan   Txina 438 metro 88 2017
18. 432 Park Avenue Chicago   AEB 426 metro 85 2015
19. Trump International Hotel & Tower Chicago   AEB 423 metro 96 2010
20. Jin Mao Dorrea Shanghai   Txina 421 metro 88 1998
21. Two International Finance Centre Hong Kong   Txina 415 metro 88 2003
22. Al Hamra dorrea Kuwait   Kuwait 413 metro 77 2011
22. Princess Tower Dubai   Arabiar Emirerri Batuak 413 metro 101 2012
24. 23 Marina Dubai   Arabiar Emirerri Batuak 395 metro 89 2012
25. CITIC Plaza Guangzhou   Txina 391 metro 80 1997
26. Capital Market Authority Meka   Saudi Arabia 385 metro 76 2016
27. Shun Hing Square Shenzhen   Txina 384 metro 69 1996
28. Eton Place Dalian Tower Dalian   Txina 383 metro 80 2014
29. Central Market Abu Dhabi   Arabiar Emirerri Batuak 381 metro 88 2014
29. Empire State Building New York   AEB 381 metro 102 1931
31. Elite Residence Dubai   Arabiar Emirerri Batuak 380 metro 91 2011
32. Central Plaza Hong Kong   Txina 374 metro 78 1992
33. Federatsia - Vostok dorrea Mosku   Errusia 373 metro 95 2016
34. Txinako Bankuaren Dorrea Hong Kong   Txina 367 metro 70 1990
35. Bank of America Tower New York   AEB 366 metro 54 2008
36. Almas Dorrea Dubai   Arabiar Emirerri Batuak 363 metro 68 2009
37. Grand International Mansion Guangzhou   Txina 360 metro 60 2012
38. Emirates Office Tower Dubai   Arabiar Emirerri Batuak 355 metro 54 2000
38. Emirates Park Tower 1 Dubai   Arabiar Emirerri Batuak 355 metro 82 2012
38. Emirates Park Tower 2 Dubai   Arabiar Emirerri Batuak 355 metro 82 2013
41. The Marina Torch Dubai   Arabiar Emirerri Batuak 352 metro 86 2011
41. Oko - South Tower Mosku   Errusia 352 metro 85 2015
43. Forum 66 Shenyang   Txina 351 metro 68 2015

Iturria: Skyscraperpage.com

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu