Ireki menu nagusia

Erlojupeko txirrindularitza gizonezkoen elite munduko txapelketa

Ortzadar maillota, txapeldunaren saria

Munduko Errepideko Txirrindularitza Txapelketa gizonezkoen elite erlojupeko lehiaketa 1994tik aurrera egiten dute.

PalmaresaAldatu

Zbk. Urtea Egoitza      
I – LX 1927 – 1993 Ez zuten egin
LXI 1994 Catania   Chris Boardman   Andrea Chiurato   Jan Ullrich  
LXII 1995 Tunja   Miguel Indurain   Abraham Olano   Uwe Peschel  
LXIII 1996 Lugano   Alex Zülle   Chris Boardman   Tony Rominger  
LXIV 1997 Donostia   Laurent Jalabert   Serhiy Honchar   Chris Boardman  
LXV 1998 Valkenburg   Abraham Olano   Melcior Mauri   Serhiy Honchar  
LXVI 1999 Treviso   Jan Ullrich   Michael Andersson   Chris Boardman  
LXVII 2000 Plouay   Serhiy Honchar   Michael Rich   László Bodrogi  
LXVIII 2001 Lisboa   Jan Ullrich   David Millar   Santiago Botero  
LXIX 2002 Zolder   Santiago Botero   Michael Rich   Igor Gonzalez de Galdeano  
LXX 2003 Hamilton   Michael Rogers[1]   Uwe Peschel   Michael Rich  
LXXI 2004 Baldolino   Michael Rogers   Michael Rich   Alexandr Vinokurov  
LXXII 2005 Madril   Michael Rogers   José Iván Gutiérrez   Fabian Cancellara  
LXXIII 2006 Salzburgo   Fabian Cancellara   David Zabriskie   Alexandr Vinokurov  
LXXIV 2007 Stuttgart   Fabian Cancellara   László Bodrogi   Stef Clement  
LXXV 2008 Varese   Bert Grabsch   Svein Tuft   David Zabriskie  
LXXVI 2009 Mendrisio   Fabian Cancellara   Gustav Larsson   Tony Martin  
LXXVII 2010 Melbourne   Fabian Cancellara   David Millar   Tony Martin  
LXXVIII 2011 Kopenhage   Tony Martin   Bradley Wiggins   Fabian Cancellara  
LXXIX 2012 Valkenburg   Tony Martin   Taylor Phinney   Vasil Kirienka  
LXXX 2013 Florentzia   Tony Martin   Bradley Wiggins   Fabian Cancellara  
LXXXI 2014 Ponferrada   Bradley Wiggins   Tony Martin   Tom Dumoulin  
LXXXII 2015 Richmond   Vasil Kirienka   Adriano Malori   Jérôme Coppel  
LXXXIII 2016 Doha   Tony Martin   Vasil Kirienka   Jonathan Castroviejo  

Domina-zerrenda historikoaAldatu

  • Catania 1994 eta Doha 2016 txapelketan arteko datuak
Postua Estatua Urrea Zilarra Brontzea Guztira
1   Alemania 7 5 5 17
2   Suitza 5 0 4 9
3   Australia 3 0 0 3
4   Erresuma Batua 2 5 2 9
5   Espainia 2 3 2 7
6   Bielorrusia 1 1 1 3
6   Ukraina 1 1 1 3
8   Kolonbia 1 0 1 2
8   Frantzia 1 0 1 2
10   Ameriketako Estatu Batuak 0 2 1 3
11   Italia 0 2 0 2
11   Suedia 0 2 0 2
13   Hungaria 0 1 1 2
14   Kanada 0 1 0 1
15   Kazakhstan 0 0 2 2
15   Herbehereak 0 0 2 2
Guztira 23 23 23 69
Txapelketa gehien dituzten txirrindulariak

ErreferentziakAldatu

  1. David Millar britainiarrak irabazi arren, dopinagatik deskalifikatu zuten

Kanpo loturakAldatu