Algarveko Itzulia

Algarveko Itzulia (ofizialki Volta ao Algarve) Portugalgo Algarve eskualdean urtero otsaila hasieran ospatzen den etapakako txirrindularitza itzuli bat da.

1936tik ospatzen da, baina 1970 arte ez zen sendotu eta urtero ospatzen hasi. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourren barnean dago 2.1 mailan (aurretik, pixkanaka, 2.5 mailatik 2.3ra igotzen joan zen).

1998tik bost etapaz osatua dago.

Proba honek ez zuen interes berezirik txirrindularien artean, baina, azken urteetan, garrantzi apur bat hartzen hasi da, txirrindulari askok udaberriko klasikoak prestatzeko korritzen baitute. Horien froga bezala, Itzuli honen garaileetako batzuk dira: Alberto Contador, Alex Zülle, Floyd Landis, Melchor Mauri, Stijn Devolder edo Alessandro Petacchi bezalako txirrindulari ezagunak.

Proba honetan garaipen gehien lortu dituena Belmiro Silva portugaldarra izan da, hirurekin.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1960   Portugal José Manuel Marques ? ?
1961   Portugal António Pisco   Portugal José Manuel Marques   Portugal Victor Tenazinha
1962-1976 Ez zen ospatu
1977   Portugal Belmiro Silva ? ?
1978   Portugal Joaquim Andrade ? ?
1979   Portugal Firmino Bernardino ? ?
1980   Portugal Firmino Bernardino ? ?
1981   Portugal Belmiro Silva ? ?
1982   Portugal Alexandre Ruas   Portugal Fernando Fernandes   Portugal Marco Chagas
1983   Portugal Adelino Teixeira   Portugal Belmiro Silva   Portugal Eduardo Correia
1984   Portugal Belmiro Silva   Portugal Benedito Ferreira   Portugal Manuel Cunha
1985   Portugal Eduardo Correia   Portugal Marco Chagas   Portugal Belmiro Silva
1986   Portugal Manuel Cunha   Portugal Marco Chagas   Portugal Antonio Pinto
1987   Portugal Manuel Cunha   Portugal Antonio Pinto   Portugal Joachim Salgado
1988   Portugal Joaquim Gomes   Portugal Marco Chagas   Portugal Joaquim Salgado
1989   Portugal Fernando Carvalho   Portugal Marco Chagas   Portugal Manuel Zeferino
1990   Portugal Fernando Carvalho   Portugal Delmino Pereira   Portugal Manuel Cunha
1991   Portugal Joaquim Adrego Andrade   Portugal Joaquim Gomes   Portugal Manuel Correia
1992   Portugal Joaquim Gomes   Portugal Manuel Abreu   Polonia Dariusz Bigos
1993   BRA Cássio Freitas   Portugal Fernando Carvalho   Espainia Juan Carlos Martin
1994   Portugal Vitor Gamito   Portugal Cândido Barbosa   Kolonbia Federico Muñoz
1995   BRA Cássio Freitas   Lituania Remigius Lupeikis   Portugal Joaquim Adrego Andrade
1996   Portugal Alberto Amaral   Espainia Jesús Blanco Villar   Portugal Sérgio Rodrigues
1997   Portugal Cândido Barbosa   BRA Cássio Freitas   Portugal Luís Miguel Sarreira
1998   Txekia Tomáš Konečný   Alemania Grischa Niermann   Espainia José Luis Rebollo
1999   Espainia Melchor Mauri   Portugal Cândido Barbosa   Espainia David Plaza
2000   Suitza Alex Zülle   Portugal José Azevedo   Errusia Andrei Zintchenko
2001   Italia Andrea Ferrigato   Portugal José Azevedo   Espainia Melchor Mauri
2002   Portugal Candido Barbosa   Suitza Alex Zülle   AEB George Hincapie
2003   DEN Klaus Michael Møller   Kolonbia Victor Hugo Peña   Portugal Pedro Cardoso
2004   AEB Floyd Landis   Kolonbia Victor Hugo Peña   Portugal Pedro Cardoso
2005   Portugal Hugo Sabido   Australia Stuart O'Grady   Espainia José Luis Rubiera
2006   Portugal Joao Cabreira   Belgika Gert Steegmans   Herbehereak Robert Gesink
2007   Italia Alessandro Petacchi   Austria René Haselbacher   Lituania Tomas Vaitkus
2008   Belgika Stijn Devolder   Frantzia Sylvain Chavanel   Lituania Tomas Vaitkus
2009   Espainia Alberto Contador   Frantzia Sylvain Chavanel   Espainia Rubén Plaza
2010   Espainia Alberto Contador   Espainia Luis León Sánchez   Portugal Tiago Machado
2011   Alemania Tony Martin   AEB Tejay van Garderen   Herbehereak Lieuwe Westra
2012   Australia Richie Porte   Alemania Tony Martin   UK Bradley Wiggins

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Portugal 27
  Espainia 3
  BRA 2
  Italia 2
  Belgika 1
  DEN 1
  Txekia 1
  Suitza 1
  AEB 1
  Alemania 1
  Australia 1

EstatistikakAldatu

Kanpo estekakAldatu