Algarveko Itzulia

Algarveko Itzulia (ofizialki Volta ao Algarve) Portugalgo Algarve eskualdean urtero otsaila hasieran ospatzen den etapakako txirrindularitza itzuli bat da.

1936tik ospatzen da, baina 1970 arte ez zen sendotu eta urtero ospatzen hasi. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourren barnean dago 2.1 mailan (aurretik, pixkanaka, 2.5 mailatik 2.3ra igotzen joan zen).

1998tik bost etapaz osatua dago.

Proba honek ez zuen interes berezirik txirrindularien artean, baina, azken urteetan, garrantzi apur bat hartzen hasi da, txirrindulari askok udaberriko klasikoak prestatzeko korritzen baitute. Horien froga bezala, Itzuli honen garaileetako batzuk dira: Alberto Contador, Alex Zülle, Floyd Landis, Melchor Mauri, Stijn Devolder edo Alessandro Petacchi bezalako txirrindulari ezagunak.

Proba honetan garaipen gehien lortu dituena Belmiro Silva portugaldarra izan da, hirurekin.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1936   POR Joaquim Fernandes   POR Cabrita Mealha   POR Ildefonso Rodrigues
1947   POR Paulo Serafim   POR José Batista   POR Manuel Palmeira
1960   POR José Manuel Marques
1961   POR António Pisco   POR José Manuel Marques   POR Victor Tenazinha
1962-76 Ez zen jokatu
1977   POR Belmiro Silva   POR Adelino Teixeira   POR João Marta
1978   POR Joaquim Andrade   POR Fernando Mendes   POR Adelino Teixeira
1979   POR Firmino Bernardino   POR Joaquim Andrade   POR Adelino Teixeira
1980   POR Firmino Bernardino   POR Luís Vargues   POR Alexandre Ruas
1981   POR Belmiro Silva   POR Luís Vargues   POR Adelino Teixeira
1982]   POR Alexandre Ruas   POR Fernando Fernandes   POR Marco Chagas
1983   POR Adelino Teixeira   POR Belmiro Silva   POR Eduardo Correia
1984   POR Belmiro Silva   POR Benedito Ferreira   POR Manuel Cunha
1985   POR Eduardo Correia   POR Marco Chagas   POR Belmiro Silva
1986   POR Manuel Cunha   POR Marco Chagas   POR Antonio Pinto
1987   POR Manuel Cunha   POR Antonio Pinto   POR Joaquim Salgado
1988   POR Joaquim Gomes   POR Marco Chagas   POR Joaquim Salgado
1989   POR Fernando Carvalho   POR Marco Chagas   POR Manuel Zeferino
1990   POR Fernando Carvalho   POR Delmino Pereira   POR Manuel Cunha
1991   POR Joaquim Adrego Andrade   POR Joaquim Gomes   POR Manuel Correia
1992   POR Joaquim Gomes   POR Manuel Abreu   POL Dariusz Bigos
1993   BRA Cássio Freitas   POR Fernando Carvalho   ESP Juan Carlos Martin
1994   POR Vitor Gamito   POR Cândido Barbosa   COL Federico Muñoz
1995   BRA Cássio Freitas   LTU Remigius Lupeikis   POR Joaquim Adrego Andrade
1996   POR Alberto Amaral   ESP Jesús Blanco Villar   POR Sérgio Rodrigues
1997   POR Cândido Barbosa   BRA Cássio Freitas   POR Luís Miguel Sarreira
1998   CZE Tomáš Konečný   GER Grischa Niermann   ESP José Luis Rebollo
1999   ESP Melchor Mauri   POR Cândido Barbosa   ESP David Plaza
2000   SUI Alex Zülle   POR José Azevedo   RUS Andrei Zintchenko
2001   ITA Andrea Ferrigato   POR José Azevedo   ESP Melchor Mauri
2002   POR Cândido Barbosa   SUI Alex Zülle   USA George Hincapie
2003   DEN Claus Michael Møller   COL Víctor Hugo Peña   POR Pedro Cardoso
2004   USA Floyd Landis   COL Víctor Hugo Peña   POR Pedro Cardoso
2005   POR Hugo Sabido   AUS Stuart O'Grady   ESP José Luis Rubiera
2006   POR João Cabreira   BEL Gert Steegmans   NED Robert Gesink
2007   ITA Alessandro Petacchi   AUT René Haselbacher   LTU Tomas Vaitkus
2008   BEL Stijn Devolder   FRA Sylvain Chavanel   LTU Tomas Vaitkus
2009   ESP Alberto Contador   FRA Sylvain Chavanel   ESP Rubén Plaza
2010   ESP Alberto Contador   ESP Luis León Sánchez   POR Tiago Machado
2011   GER Tony Martin   USA Tejay van Garderen   NED Lieuwe Westra
2012   AUS Richie Porte   GER Tony Martin   UK Bradley Wiggins
2013   GER Tony Martin   POL Michał Kwiatkowski   NED Lieuwe Westra
2014   POL Michał Kwiatkowski   ESP Alberto Contador   POR Rui Costa
2015   UK Geraint Thomas   POL Michał Kwiatkowski   POR Tiago Machado
2016   UK Geraint Thomas   EUS Ion Izagirre   ESP Alberto Contador
2017   SLO Primož Roglič   POL Michał Kwiatkowski   FRA Tony Gallopin
2018   POL Michał Kwiatkowski   UK Geraint Thomas   USA Tejay van Garderen
2019   SLO Tadej Pogačar   DEN Søren Kragh Andersen   NED Wout Poels
2020   BEL Remco Evenepoel   GER Maximilian Schachmann   COL Miguel Ángel López

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Portugal 27
  Espainia 3
  Alemania 2
  Brasil 2
  Italia 2
  Belgika 2
  Erresuma Batua 2
  Eslovenia 2
  Polonia 2
  Danimarka 1
  Txekia 1
  Suitza 1
  AEB 1
  Australia 1

EstatistikakAldatu

Kanpo estekakAldatu