Koloniako Itzulia

Koloniako Itzulia Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1908
Ekitaldi kopurua54 (urtea: 2022)
Aldizkotasunaurterokoa (Mai)
MotaEgun bateko lasterketa
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundGER Alemania
AntolatzaileaUCI
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Mailak1.1 (2005-2006)
1.HC (2007)
1.1 (2008-)
ZirkuituaUCI Europe Tour
Palmaresa
Azken garaileaGER Nils Politt
Garaipen gehien lortu duenaGER Emil Kijewski
(Wikidata:Q43287) Ernst Franz
GER Horst Oldenburg
IRL Sam Bennett
GER Heinrich Schwarzer
ARG Juan José Haedo
GER Erik Zabel
GER Paul Kohl
(2 garaipen)
Commons-logo.svgDokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Koloniako Itzulia (ofizialki Rund um Köln) egun bakarreko txirrindularitza lasterketa alemaniaar bat da, Kolonia hirian hasi eta amaitzen dena. 1908an sortua, lasterketa alemaniarren artean antzinakoenetako bat da.

2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourren zati da, lehen bi urteetan 1.1 mailan eman zituelarik, 2007an 1.HC mailara pasatzeko (zirkuitu hauen maila gorena). 2008an ospatu gabe geratu ondoren 2009an 1.1 mailara itzuli zen arren.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1910  Karl Wittig  Jean Esser  Georg Schmid
1911  Adolf Huschke  Josef Hübner  Ernst Franz
1912  Jean Steingass  Richard Wiese  Rudolf Kotsch
1913  Ernst Franz  Rudolph Lewis  Rudolf Kotsch
1914  Ernst Franz  Josef Pütz  Wilhelm Siewert
1915-1920
Ez zen jokatu Lehenengo Mundu Gerraren ondorioz
1921  Richard Huschke  Felix Manthey  Wilhelm Siewert
1922  Paul Koch  Arthur Nörenbergh  Wilhelm Franke
1923  Fritz Fischer  Richard Huschke  Paul Kohl
1924  Paul Kohl  Karl Kohl  Fritz Gielow
1925  Paul Kohl  Josef Remold  Richard Huschke
1926  Henri Suter  Kastor Notter  Gaetano Belloni
1927  Gaetano Belloni  Jules Van Hevel  Adriano Zanaga
1928  Alfredo Binda  Domenico Piemontesi  Julien Delbecque
1929-1933
Ez zen jokatu
1934  Kurt Stöpel  Willy Kutschbach  Georg Stach
1935  Emil Kijewski  Kurt Stöpel  Willy Kutschbach
1936  Erich Bautz  Hans Weiss  Georg Umbenhauer
1937  Emil Kijewski  Karl Wierts  Jupp Arents
1938-1947
Ez zen jokatu Bigarren Mundu Gerraren ondorioz
1948  Heinrich Schwarzer  Erich Bautz  Fritz Siefert
1949  Heinrich Schultenjohann  Otto Ziege  Erich Bautz
1950
Ez zen jokatu
1951  Heinrich Schwarzer  Jean Diederich  Jean Breuer
1952-1954
Ez zen jokatu
1955  Hans Preiskeit  Manfred Donike  Hennes Junkermann
1956-1963
Ez zen jokatu
1964  Horst Oldenburg  Peter Post  Klaus May
1965  Horst Oldenburg  Wolfgang Schulze  Romain Robben
1966  Peter Glemser  Jos Huysmans  Leo Hermens
1967  Noël Foré  Willy In 't Ven  Roger Blockx
1968-1989
Ez zen jokatu
1990  Noël Segers  Andreas Kappes  Herman Frison
1991  Jerry Cooman  Johan Capiot  Mario De Clercq
1992  Louis de Koning  Wilfried Peeters  Olaf Jentzsch
1993  Wim Van Eynde  Christian Henn  Marcel Wüst
1994  Udo Bölts  Rolf Järmann  Jens Heppner
1995  Erik Dekker  Frans Maassen  Fausto Dotti
1996  Erik Zabel  Tom Steels  Johan Capiot
1997  Frank Vandenbroucke  Artur Babaitsev  Ludo Dierckxsens
1998
Ez zen jokatu
1999  Jens Heppner  Raymond Meijs  Kai Hundertmarck
2000  Steffen Wesemann  Hendrik Van Dijck  Jens Heppner
2001  Gian Matteo Fagnini  Bert Grabsch  Torsten Schmidt
2002  Peter Wrolich  Kai Hundertmarck  Christian Werner
2003  Jan Ullrich  Danilo Hondo  Peter Wrolich
2004  Erik Zabel  Danilo Hondo  Kirk O'Bee
2005  David Kopp  Stefan Schumacher  David Cañada
2006  Christian Knees[1]  David Kopp[1]  Kai Reus[1]
2007  Juan José Haedo[2]  Graeme Brown[2]  Alessandro Petacchi[2]
2008
Ez zen jokatu
2009  Martin Pedersen  Eric Baumann  Mathias Belka
2010  Juan José Haedo  André Greipel  Enrico Rossi
2011  Michael Matthews  Marcel Kittel  Giacomo Nizzolo
2012  Jan Bárta  Gediminas Bagdonas  Tomasz Marczyński
2013  Sébastien Delfosse  Pieter Jacobs  Georg Preidler
2014  Sam Bennett[3]  Barry Markus[3]  Gerald Ciolek[3]
2015  Tom Boonen[4]  Edward Theuns[5]  Andreas Schillinger[5]
2016  Dylan Groenewegen  André Greipel  Nikias Arndt
2017  Gregor Mühlberger  Mads Würtz Schmidt  Fabian Lienhard
2018  Sam Bennett  Mihkel Räim  Szymon Sajnok
2019  Baptiste Planckaert  Christoph Pfingsten  Lionel Taminiaux
2020baliogabe
2021baliogabe
2022  Nils Politt  Danny van Poppel  Nikias Arndt

Kanpo estekakAldatu

  1. a b c (en) 91st Rund um Köln, procyclingstats.com. Retrieved 2016.eko martxoak 1.
  2. a b c (en) procyclingstats.com, procyclingstats.com. Retrieved 2016.eko martxoak 1.
  3. a b c (en) procyclingstats.com, procyclingstats.com. Retrieved 2016.eko martxoak 1.
  4. (en) 2015 » 99th Rund um Köln (1.1), procyclingstats.com, ekaina 2015. Retrieved 2016.eko martxoak 1.
  5. a b (en) 2015 » 99th Rund um Köln (1.1), procyclingstats.com. Retrieved 2016.eko martxoak 1.