Portugalgo Itzulia

Portugalgo Itzulia Cycling (road) pictogram.svg
Volta a Portugal 2010 Paz 01.JPG
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1927
Ekitaldi kopurua82 (urtea: 2020)
Aldizkotasunaurterokoa (Ira)
MotaGertaera errepikakor
HerrialdeaPOR Portugal
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaPOR Amaro Antunes
Garaipen gehien lortu duenaESP David Blanco
(5 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Portugalgo Itzulia (portugesez eta ofizialki: Volta a Portugal em bicicleta) Portugalen egiten duten txirrindularitza lasterketa profesionala da. Proba betetzeko aste bi ematen dituzte.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1927  Augusto de Carvalho  Manuel Nunes De Abreu  Quirino De Oliveira
1928-1930
ez zen jokatu
1931  José Maria Nicolau  Alfredo Trindade  João Francisco
1932  Alfredo Trindade  José Maria Nicolau  Carlos Domingos Leal
1933  Alfredo Trindade  Ezequiel Lino  César Luís
1934  José Maria Nicolau  Ezequiel Lino  Adelino Aguiar da Cunha
1935  César Luís  José Marquez  Filipe Moreira de Melo
1936-1937
ez zen jokatu
1938  José Albuquerque  Filipe Moreira de Melo  José Fernandes
1939  Joaquim Fernandes  António Bartolomeu  Joaquim Martins De Aguiar
1940  José Albuquerque  Joaquim Martins De Aguiar  Adelino Aguiar da Cunha
1941  Francisco Inácio  José Martins  José Aniceto Bruno
1942-1945
ez zen jokatu Bigarren Mundu Gerraren ondorioz
1946  José Martins  Fernando Moreira  João Rebelo
1947  José Martins  João Rebelo  Império Dos Santos
1948  Fernando Moreira  Emilio Rodríguez  João Rebelo
1949  Dias dos Santos  Attilio Lambertini  Joaquim Gonçalves De Sá
1950  Dias dos Santos  Mario Fazio  Moreira de Sá
1951  Alves Barbosa  Manuel Rodríguez Barros  Emilio Rodríguez
1952  Moreira de Sá  Emilio Rodríguez  Manuel Rodríguez Barros
1953-1954
ez zen jokatu
1955  José Manuel Ribeiro da Silva  Sousa Santos Sr.  Alves Barbosa
1956  Alves Barbosa  José Manuel Ribeiro da Silva  João Marcelino
1957  José Manuel Ribeiro da Silva  Sousa Santos Sr.  Agostinho Ferreira
1958  Alves Barbosa  José Carlos Sousa Cardoso  Aquiles Dos Santos
1959  Carlos Carvalho  Jorge Corvo  Sousa Santos Sr.
1960  José Carlos Sousa Cardoso  Antonio Baptista  Antonio Gómez del Moral
1961  Mário Silva  Augusto Marcaletti  Alberto Carvalho
1962  José Pacheco  Peixoto Alves  Jorge Corvo
1963  João Roque  Jorge Corvo  Peixoto Alves
1964  Joaquim Leão  Jorge Corvo  João Roque
1965  Peixoto Alves  João Roque  Mário Silva
1966  Francisco Valada  Peixoto Alves  Sérgio Páscoa
1967  Antoon Houbrechts  João Roque  Manuel Correia
1968  Américo Silva  Joaquim Agostinho  Leonel Miranda
1969  Joaquim Andrade  Fernando Mendes  Mário Silva
1970  Joaquim Agostinho  Firmino Bernardino  José Florencio
1971  Joaquim Agostinho  Alain Santy  Firmino Bernardino
1972  Joaquim Agostinho  José Martins Freitas  José Luis Galdamez
1973  Jesús Manzaneque  Fernando Mendes  José Martins Freitas
1974  Fernando Mendes  Dinis Alves da Silva  Antonio Lopes Martins
1975
ez zen jokatu
1976  Firmino Bernardino  António Fernandes  Floriano Mendes
1977  Adelino Teixeira  Joaquim Sousa Santos  Joaquim Andrade
1978  Belmiro Silva  Armindo Lúcio  Adelino Teixeira
1979  Joaquim Sousa Santos  Belmiro Silva  Fernando Fernandes
1980  Francisco Alves Miranda  Luís Vargues  Belmiro Silva
1981  Manuel Zeferino  Venceslau Fernandes  Fernando Fernandes
1982  Marco Chagas  Adelino Teixeira  Manuel Zeferino
1983  Marco Chagas  António Pinto  Belmiro Silva
1984  Venceslau Fernandes  Manuel Zeferino  Manuel Cunha
1985  Marco Chagas  Eduardo Correia  Venceslau Fernandes
1986  Marco Chagas  Benedicto Ferreira  António Pinto
1987  Manuel Cunha  Manuel De Sa Neves  Fernando Fernandes
1988  Cayn Theakston  Jorge Silva  Joaquim Gomes
1989  Joaquim Gomes  Cássio Freitas  António Alves
1990  Fernando Carvalho  Joaquim Gomes  Jorge Silva
1991  Jorge Silva  Orlando Rodrigues  Vicente Ridaura
1992  Cássio Freitas  Quintino Rodrigues  Manuel Luis Abreu Campos
1993  Joaquim Gomes  Vítor Gamito  Luis Espinosa
1994  Orlando Rodrigues  Vítor Gamito  Joaquim Gomes
1995  Orlando Rodrigues  Quintino Rodrigues  Delmino Pereira
1996  Massimiliano Lelli  Vítor Gamito  Manuel Luis Abreu Campos
1997  Zenon Jaskuła  Wladimir Belli  Joaquim Gomes
1998  Marco Serpellini  Orlando Rodrigues  Wladimir Belli
1999  David Plaza  Vítor Gamito  Melcior Mauri
2000  Vítor Gamito  Claus Michael Møller  Andrei Zintchenko
2001  Fabian Jeker  Andrei Zintchenko  Juan Miguel Mercado
2002  Claus Michael Møller  Joan Horrach  Rui Sousa
2003  Nuno Ribeiro  Claus Michael Møller  Rui Lavarinhas
2004  David Bernabeu  David Arroyo  Nuno Ribeiro
2005  Vladimir Efimkin  Cândido Barbosa  Adolfo García Quesada
2006  David Blanco  Héctor Guerra  Cândido Barbosa
2007  Xavier Tondo  Cândido Barbosa  Héctor Guerra
2008  David Blanco  Héctor Guerra  Rubén Plaza
2009  David Blanco  David Bernabeu  Rubén Plaza
2010  David Blanco  David Bernabeu  Sergio Pardilla
2011  Ricardo Mestre  André Cardoso  Rui Sousa
2012  David Blanco  Hugo Sabido  Rui Sousa
2013  Alejandro Marque  Gustavo César Veloso  Rui Sousa
2014  Gustavo César Veloso  Rui Sousa  Delio Fernández
2015  Gustavo César Veloso  Joni Brandão  Alejandro Marque
2016  Rui Vinhas  Gustavo César Veloso  Daniel Eduardo Silva
2017  Raúl Alarcón  Amaro Antunes  Vicente García de Mateos
2018  Raúl Alarcón  Joni Brandão  Vicente García de Mateos
2019  João Rodrigues  Joni Brandão  Gustavo César Veloso
2020  Amaro Antunes  Gustavo César Veloso  Frederico Figueiredo

Oharra: Raúl Alarcónen 2017ko eta 2018ko garaipenak deuseztauak izan ziren Dopinaren ondorioz.

Kanpo estekakAldatu