Roma Maxima

Roma Maxima Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1933
Ekitaldi kopurua76 (urtea: 2014)
Aldizkotasunaurterokoa (mar)
MotaKirol lehiaketa errepikakor
HerrialdeaITA Italia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaESP Alejandro Valverde
Garaipen gehien lortu duenaITA Gino Bartali
ITA Andrea Tafi
ITA Francesco Moser
(3 garaipen)
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Roma Maxima, 1933 eta 2008 artean Lazioko Giroa (italieraz: Giro del Lazio) txirrindularitza lasterketa da, Italiako Lazio eskualdean egiten dutena.

Bere azken urteetan 1.HC mailan zegoen, bai UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu aurretik, baita hauek sortu eta UCI Europe Tourren barnean geratu ondoren ere.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
Lazioko Giroa
1933  Giovanni Valetti  Andrea Minasso  Guglielmo Segato
1934  Renato Scorticati  Adalino Mealli  Ambrogio Morelli
1935  Giuseppe Martano  Michele Benente  Mario Cipriani
1936  Rinaldo Gerini  Enrico Mollo  Mario Vicini
1937  Gino Bartali  Cesare Del Cancia  Olimpio Bizzi
1938
ez zen jokatu
1939  Mario Vicini  Giordano Cottur  Pietro Rimoldi
1940  Gino Bartali  Mario Ricci  Fausto Coppi
1941  Adolfo Leoni  Aldo Bini  Cino Cinelli
1942  Osvaldo Bailo  Olimpio Bizzi  Pietro Chiappini
1943  Quirino Toccacelli  Elio Bertocchi  Pietro Chiappini
1944
ez zen jokatu
1945  Gino Bartali  Mario Ricci  Adolfo Leoni
1945 (2)  Zaurino Guidi  Fausto Coppi  Luciano Maggini
1946
ez zen jokatu
1947  Michele Motta  Giuliano Bresci  Giordano Cottur
1948  Pietro Giudici  Ugo Tognarelli  Luciano Cremonese
1949  Luciano Frosini  Bruno Pontisso  Serafino Biagioni
1949 (2)  Annibale Brasola  Luciano Maggini  Luigi Casola
1950
ez zen jokatu
1951  Fiorenzo Magni  Rinaldo Moresco  Giancarlo Astrua
1952  Dante Rivola  Arnaldo Faccioli  Luciano Frosini
1953  Giorgio Albani  Michele Gismondi  Vittorio Rossello
1954  Angelo Conterno  Arigo Padovan  Giancarlo Astrua
1955  Loretto Petrucci  Luciano Maggini  Bruno Monti
1956  Fiorenzo Magni  Nino Defilippis  Guido Boni
1957  Ercole Baldini  Alfredo Sabbadin  Gastone Nencini
1958  Nino Defilippis  Sante Ranucci  Diego Ronchini
1959  Diego Ronchini  Adriano Zamboni  Angelo Conterno
1960  Giuseppe Fallarini  Vito Favero  Nino Defilippis
1961  Bruno Mealli  Renzo Fontona  Pierino Baffi
1962  Nino Defilippis  Diego Ronchini  Guido Carlesi
1963  Adriano Durante  Walter Martin  Silvano Ciampi
1964  Bruno Mealli  Marino Fontana  Bruno Fantinato
1965  Franco Bitossi  Roberto Poggiali  Franco Balmamion
1966  Michele Dancelli  Italo Zilioli  Vito Taccone
1967  Felice Gimondi  Eraldo Bocci  Ole Ritter
1968  Giancarlo Polidori  Franco Bodrero  Adriano Durante
1969  Flaviano Vicentini  Aldo Moser  Aldo Moser
1970  Michele Dancelli  Italo Zilioli  Tomas Pettersson
1971  Franco Mori  Ole Ritter  Tomas Pettersson
1972  Martin Van Den Bossche  Marcello Bergamo  Tomas Pettersson
1973  Giovanni Battaglin  Giancarlo Polidori  Alessio Antonini
1974  Roberto Poggiali  Franco Bitossi  Bruce Biddle
1975  Roger De Vlaeminck  Giancarlo Polidori  Roberto Poggiali
1976  Roger De Vlaeminck  Franco Bitossi  Eddy Merckx
1977  Francesco Moser  Felice Gimondi  Giuseppe Saronni
1978  Francesco Moser  Bernt Johansson  Roger De Vlaeminck
1979  Silvano Contini  Knut Knudsen  Pierino Gavazzi
1980  Bernt Johansson  Gianbattista Baronchelli  Giuseppe Saronni
1981  Gianbattista Baronchelli  Emanuele Bombini  Jean-Marie Wampers
1982  Dag Erik Pedersen  Serge Demierre  Alessandro Paganessi
1983  Silvano Contini  Francesco Moser  Ludo Peeters
1984  Francesco Moser  Giovanni Mantovani  Marino Amadori
1985  Bruno Leali  Kim Andersen  Alberto Volpi
1986  Urs Zimmermann  Gianni Bugno  Davide Cassani
1987  Roberto Pagnin  Bruno Leali  Pierino Gavazzi
1988  Charly Mottet  Tony Rominger  Steve Bauer
1989  Charly Mottet  Maximilian Sciandri  Rolf Sørensen
1990  Maurizio Fondriest  Gilles Delion  Davide Cassani
1991  Andrea Tafi  Laurent Dufaux  Davide Cassani
1992  Gianni Bugno  Maurizio Fondriest  Vladimir Poulnikov
1993  Pascal Richard  Giorgio Furlan  Roberto Caruso
1994  Maurizio Fondriest  Maximilian Sciandri  Angelo Lecchi
1995  Pascal Richard  Leonardo Piepoli  Rolf Sørensen
1996  Andrea Tafi  Marco Fincato  Andrea Ferrigato
1997  Alessandro Baronti  Luca Scinto  Francesco Casagrande
1998  Andrea Tafi  Mirko Celestino  Marco Fincato
1999  Sergio Barbero  Francesco Casagrande  Dimitri Konishev
2000  Maximilian Sciandri  Sergio Barbero  Mirko Celestino
2001  Massimo Donati  Gianni Faresin  Dimitri Konishev
2002  Paolo Bettini  Davide Rebellin  Cristian Gasperoni
2003  Michele Bartoli  Mirko Celestino  Juan Antonio Flecha
2004  Juan Antonio Flecha  Gilberto Simoni  Jan Ullrich
2005  Filippo Pozzato  Murilo Fischer  Krzysztof Szczawiński
2006  Giuliano Figueras  Damiano Cunego  Emanuele Sella
2007  Gabriele Bosisio  Emanuele Sella  Branislau Samoilau
2008  Francesco Masciarelli  Filippo Pozzato  Danilo Di Luca
2009-2012
ez zen jokatu
Roma Maxima
2013  Blel Kadri  Filippo Pozzato  Grega Bole
2014  Alejandro Valverde  Davide Appollonio  Sonny Colbrelli

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Italia 63
  Belgika 3
  Suitza 3
  Frantzia 2
  Suedia 1
  Espainia 1
  Erresuma Batua 1
  Norvegia 1

Kanpo estekakAldatu