Étoile de Bessegès

Étoile de Bessegès (euskaraz Bessgèseko Izarra), 2.1 mailako txirrindularitza lasterketa bat da, 1971n sortu zena eta Frantziako Bessèges herri inguruan korritzen dena.

Otsaila hasieran ospatua, Frantziako txirrindularitza denboraldia abiarazten du etapatan banatutako lasterketei dagokienez. Etenik gabe ospatzen da 1971tik.

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1971   Jean-Luc Molinéris   René Grelin   Barry Hoban
1972   Jean-Luc Molinéris   Guy Maingon   Daniel Van Ryckeghem
1973   Robert Mintkiewicz   Serge Lapébie   Bernard Masson
1974   Jacques Esclassan   Gerrie Knetemann   Charly Rouxel
1975   Patrick Béon   Charly Rouxel   Patrick Perret
1976   Maurice Le Guilloux   Bernard Labourdette   Guy Dolhats
1977   Willy Planckaert   Serge Van Daele   Sean Kelly
1978   Dietrich Thurau   Leo Van Vliet   Guido Van Sweevelt
1979   Jacques Michaud   Ferdi Van Den Haute   Christian Levavasseur
1980   Franky De Gendt   Jean-Louis Gauthier   Wladimiro Panizza
1981   Jan Raas   Régis Clère   Frank Hoste
1982   Cees Priem   Leo Van Vliet   Patrick Bonnet
1983   Bert Oosterbosch   Gilbert Glaus   Gerrie Knetemann
1984   Eddy Planckaert   Jos Lammertink   Jean-Luc Vandenbroucke
1985   Guy Nulens   Jean-Claude Leclercq   Steven Rooks
1986   Niki Ruttimann   Marc Sergeant   Kim Andersen
1987   Ronan Pensec   Laurent Fignon   Guido Winterberg
1988   Adri van der Poel   Régis Simon   Soren Lilholt
1989   Étienne De Wilde   Teun Van Vliet   Frans Maassen
1990   Frans Maassen   Michel Vermote   Henri Manders
1991   Ad Wijnands   Stephan Joho   Frans Maassen
1992   Beat Zberg   Danny Nelissen   Ronan Pensec
1993   Armand de las Cuevas   Jean-Pierre Heynderickx   Charly Mottet
1994   Jean Paul van Poppel   Christophe Leroscouet   Christian Chaubet
1995   Sergueï Outschakov   Andrei Tchmil   François Simon
1996   Ján Svorada   Wilfried Nelissen   Fabio Baldato
1997   Patrice Halgand   Zbigniew Spruch   Bruno Boscardin
1998   Jo Planckaert   Alberto Elli   Philippe Gaumont
1999   David Lefèvre   Jens Voigt   Andreï Tchmil
2000   Jo Planckaert   Jaan Kirsipuu   Chris Peers
2001   Nico Eeckhout   Damien Nazon   Ján Svorada
2002   Robbie McEwen   Andrea Ferrigato   Lorenzo Bernucci
2003   Fabio Baldato   Mickael Skelde   Franck Bouyer
2004   Laurent Brochard   Sylvain Calzati   Joseba Zubeldia
2005   Freddy Bichot   Maxime Monfort   Arnaud Labbe
2006   Frederik Willems   Preben Van Hecke   Thomas Voeckler
2007   Nick Nuyens   Vasil Kiryienka   Preben Van Hecke
2008   Yury Trofimov   Gianni Meersman   Pierrick Fédrigo
2009   Thomas Voeckler   SLO Jure Kocjan   Errusia Yury Trofimov
2010   Samuel Dumoulin   Frantzia Matthieu Ladagnous   Belgika Pieter Ghyllebert
2011   Anthony Ravard   Italia Marco Marcato   Herbehereak Johnny Hoogerland

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Frantzia 13
  Belgika 10
  Herbehereak 7
  Suitza 2
  Alemania 1
  Ukraina 1
  Txekia 1
  Australia 1
  Italia 1
  Errusia 1


Kanpo estekakAldatu