Circuit de Lorraine

txirrindularitza lasterketa
Circuit de Lorraine
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1956
Aldizkotasunaurterokoa (Urt)
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundFRA Frantzia
AntolatzaileaUCI
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Dokumentazioa

Circuit de Lorraine Frantziako txirrindularitza lasterketa profesional bat da. Circuit des Mines izenaz eratu zen, 1956. urtean. Lasterketa amateurra izan zen 1994. urtera arte eta 2005. urtean, izena aldatu zuen. 2016. urtean, lehenengo izena berreskuratu zuen. Zazpi etapa izaten zituen. Pascal Lance eta Regis Simon bi aldiz irabazi zuten lasterketa hau.

Txirrindulari Euskaldunak ez dira inoiz podiumean izan lasterketa honetan. Iñaki Barrenetxea bilbotarrak, 1997ko ekitaldian parte hartu zuen.

Palmaresa aldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
Circuit des mines
1956   FRA Pierre Lambolez   FRA Paul Berné   FRA Bernard Linder
1957   FRA Henri Wasilewski   FRA Pierre Lambolez   FRA Paul Fallot
1958   FRA René Osterdag   FRA Guido Anzile   FRA Marcel Hocquaux
1959   FRA Noël Chavy   FRA Henri Guillier   LUX François Gehlhausen
1960   FRA Marcel Hocquaux   FRA Roger Castel   FRA Mario Zuliani
1961   BEL Robert Duveau   FRA René Osterdag   FRA Albert Platel
1962   FRA Guido Anzile   FRA Marcel Hocquaux   BEL Désiré Cartigny
1963   ITA Elio Gerussi   GER Burkhard Ebert   FRA Marcel Hocquaux
1964   FRA Jean-Pierre Magnien   BEL Léopold Vergauwe   ITA Nicolas Manzo
1965   FRA Maurice Izier   SUI René Bingelli   FRA Daniel Labrouille
1966   NED Jan Van Der Horst   NED Nol Kloostermann   FRA André Wilhelm
1967   FRA Joseph Pare   GBR Derek Harrisson   FRA René Grelin
1968   NED Fedor den Hertog   SUI Erwin Thalmann   GER Martin Gombert
1969   NED Joop Zoetemelk   FRA Jean-Pierre Boulard   NED Mathijs De Koning
1970   POL Andrejz Kaczmarek   POL Jan Stachura   FRA Aimable Denhez
1971   NED Mathijs De Koning   NED Arie Hassink   NED Gerrie Knetemann
1972-1976 Ez zen jokatu
1977[1]   NED Johan Van Den Meer   FRA Jacques Desportes   FRA Daniel Wiesner
1978   NED Gérrit Mak   NED Adri Van Opdorp   NED Jan De Nijs
1979   GBR Anthony Doyle   FRA Christian Poulignot   FRA Alain Coppel
1980   FRA Frédéric Vichot   FRA Pascal Guyot   ITA Roberto Rastello
1981   FRA Régis Simon   NED Teun van Vliet   FRA Patrice Boulard
1982   FRA Jean-Paul Hosotte   NED Mathieu Hermans   FRA Patrick Hosotte
1983   POL Zbigniew Krasniak   NED Arie Hassink   FRA Patrick Hosotte
1984   NED Teun van Vliet   GBR Darryl Webster   POL Zbigniew Krasniak
1985   FRA Pascal Lance   GBR Paul Curran   GBR Peter Longbottom
1986   GBR Paul Curran   FRA René Bittinger   GBR John Tonks
1987   FRA Gilles Figue   FRA Michel Friedmann   DEN John Carlsen
1988   FRA Pascal Lance   GBR Paul Curran   GER Lutz Nippen
1989   FRA Bruno Huger   NED Eric Cent   POL Zbigniew Krasniak
1990   FRA Régis Simon   FRA Dominique Chignoli   POL Andrej Mackowski
1991   RUS Nikolai Galitchanine   FRA Pascal Deramé   KAZ Youri Sourkov
1992   ITA Diego Ferrari   FRA Jean-Pierre Bourgeot   FRA Jean-Philippe Duracka
1993   FRA Jean-Christophe Currit   FRA Denis Leproux   LTU Saulius Sarkauskas
1994   FRA Christophe Mengin   POL Piotr Wadecki   LTU Ivanas Romanovas
1995   FRA Grégoire Balland   RUS Sergei Ivanov   NLD Jurgen Gilsing
1996   ITA Stefano Dante   RUS Sergei Ivanov   BEL Marc Streel
1997   FRA Eddy Seigneur   FRA Denis Leproux   FRA Frédéric Gabriel
1998   KAZ Alexandre Vinokourov   DEN Michael Sandstod   FRA Damien Nazon
1999   LTU Arturas Kasputis   FRA Christophe Oriol   POL Zbigniew Piątek
2000   DEN Nicki Sørensen   FRA Gilles Maignan   FRA Stéphane Bergès
2001   GBR Chris Newton   SUI Daniel Schnider   AUS Nathan O'Neill
2002   ITA Giampaolo Cheula   DEN Morten Sonne   FRA Andy Flickinger
2003   FRA Guillaume Auger   FRA Émilien-Benoît Bergès   RUS Andrej Pitchelkin
2004   NLD Joost Posthuma   FIN Jukka Vastaranta   NLD Lars Boom
Circuit de Lorraine
2005   LAT Andris Nauduzs   JPN Koji Fukushima   BEL Sven Renders
2006   COL Mauricio Soler   ITA Eddy Ratti   ESP Eduardo Gonzalo
2007   GER Jörg Jaksche   NLD Martijn Maaskant   ESP Eduardo Gonzalo
2008   FRA Steve Chainel   FRA Jonathan Hivert   GER Hannes Blank
2009   ITA Matteo Carrara   FRA Maxime Mederel   POR José Mendes
2010   ITA Fabio Felline   FRA Pierre Rolland   ITA Matteo Carrara
2011   FRA Anthony Roux   BEL Thomas De Gendt   FRA Julien Simon
2012   FRA Nacer Bouhanni   FRA Steven Tronet   ITA Marco Marcato
2013-2015 Ez zen jokatu
Circuit des mines
2016   FRA Jérémy Cabot   FRA Camille Thominet   FRA Jonathan Michler
2017   FRA Mathieu Rigollot   FRA Mathieu Pellegrin   FRA Anthony Pinaud
2018   FRA Kévin Avoine   FRA Guillaume Hutin   FRA Mathieu Rigollot
2019   FRA Maxime Éloy   FRA Baptiste Deman   FRA Steve Chainel
2020-2021 Ez zen jokatu

Erreferentziak aldatu

  1. Puntukako sailkapena

Kanpo estekak aldatu