Bavariako Itzulia

Bavariako Itzulia (ofizialki Bayern Rundfahrt), urtero, maiatzean, Alemaniako Bavaria estatuan korritzen den etapakako txirrindularitza lasterketa bat da. Alemaniako txirrindularitza lasterketarik garrantzitsuena da 2009an Alemaniako Itzulia desagertu zenetik eta herrialde honetan ospatzen den zenbait egunetako bakarra 2010ean Saxoniako Itzulia desagertu ondoren.

1980an sortu zen, baina 1989 arte ez zen ireki txirrindulari profesionalentzat. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourreko zati da, 2.HC mailan.

Palmares profesionalaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1989   Alemania Kai Hundertmarck   Belgika Koen Van Rooy   Alemania Hans Knauer
1990   Alemania Jörg Paffrath   Txekia Lubos Lom   Frantzia Eddy Seigneur
1991   Kanada Brian Walton   Alemania Lutz Lehmann   Alemania Thomas Fleischer
1992   Suitza Jacques Jolidon   Belgika Willy Willems   Alemania Dirk Schiffner
1993   Alemania Alexander Kastenhuber   Alemania Jens Zemke   Suitza Daniel Lanz
1994   Txekia Pavel Padrnos   DEN Jimmi Madsen   Alemania Thomas Liese
1995   Alemania Timo Scholz   Alemania Volker Ordowski   Frantzia Arnaud August
1996   Alemania Uwe Peschel   Alemania Michael Rich   Alemania Andreas Walzer
1997   Alemania Christian Henn   Alemania Bert Dietz   Frantzia Arnaud Pretot
1998   Norvegia Steffen Kjaergaard   Belgika Axel Merckx   Espainia Daniel Atienza
1999   Alemania Rolf Aldag   Norvegia Sven Gaute Hölestöl   Alemania Torsten Schmidt
2000   Alemania Jens Voigt   Alemania Michael Rich   Alemania Tobias Steinhauser
2001   Alemania Jens Voigt   Alemania Rolf Aldag   Errusia Artour Babaitsev
2002   Alemania Michael Rich   Alemania Jens Voigt   Ukraina Yuriy Krivtsov
2003   Alemania Michael Rich   Alemania Patrik Sinkewitz   Alemania Thomas Liese
2004   Alemania Jens Voigt   Alemania Andreas Klöden   Polonia Tomasz Brozyna
2005   Alemania Michael Rich   Kazakhstan Alexandre Vinokourov   Alemania Linus Gerdemann
2006   Euskadi José Alberto Martínez   Suitza Beat Zberg   Australia Luke Roberts
2007   Alemania Stefan Schumacher   Alemania Bert Grabsch   Alemania Jens Voigt
2008   Alemania Christian Knees   Suitza Andreas Dietziker   Herbehereak Niki Terpstra
2009   Alemania Linus Gerdemann   Belgika Maxime Monfort   Frantzia David Le Lay
2010   Belgika Maxime Monfort   Italia Adriano Malori   SLO Simon Spilak
2011   UK Geraint Thomas   DEN Nicki Sørensen   Suitza Michael Albasini
2012   Australia Michael Rogers   Frantzia Jerome Coppel   Errusia Vladimir Gusev
2013   Italia Adriano Malori   UK Geraint Thomas   Txekia Jan Bárta
2014   UK Geraint Thomas   Suitza Mathias Frank   BLR Vassil Kirienka
2015   UK Alex Dowsett   Portugal Tiago Machado   Txekia Jan Bárta
2016

Palmares profesionala herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Alemania 16
  Erresuma Batua 3
  Belgika 1
  Kanada 1
  Euskadi 1
  Norvegia 1
  Txekia 1
  Suitza 1
  Australia 1
  Italia 1

Kanpo estekakAldatu