Bavariako Itzulia

Luanda errorea in Modulu:Cycling_race at line 1980:attempt to index field 'BasqueTown' (a nil value). Bavariako Itzulia (ofizialki alemanieraz Bayern Rundfahrt), urtero, maiatzean, Alemaniako Bavaria estatuan korritzen zen etapakako txirrindularitza lasterketa bat izan zen. Alemaniako txirrindularitza lasterketarik garrantzitsuena da 2009an Alemaniako Itzulia desagertu zenetik eta herrialde honetan ospatzen den etapakako lasterketa bakarra 2010ean Saxoniako Itzulia desagertu ondoren.

1980an sortu zen, baina 1989 arte ez zen ireki txirrindulari profesionalentzat. 2005ean UCI Zirkuitu Kontinentalak sortu zirenetik UCI Europe Tourreko zati da, 2.HC mailan. 2015ean jokatu zen azkeneko aldiz, babesle faltagatik.

Palmares profesionalaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1989   Kai Hundertmarck   Koen Van Rooy   Hans Knauer
1990   Jörg Paffrath   Lubos Lom   Eddy Seigneur
1991   Brian Walton   Lutz Lehmann   Thomas Fleischer
1992   Jacques Jolidon   Willy Willems   Dirk Schiffner
1993   Alexander Kastenhuber   Jens Zemke   Daniel Lanz
1994   Pavel Padrnos   Jimmi Madsen   Thomas Liese
1995   Timo Scholz   Volker Ordowski   Arnaud August
1996   Uwe Peschel   Michael Rich   Andreas Walzer
1997   Christian Henn   Bert Dietz   Arnaud Pretot
1998   Steffen Kjaergaard   Axel Merckx   Daniel Atienza
1999   Rolf Aldag   Sven Gaute Hölestöl   Torsten Schmidt
2000   Jens Voigt   Michael Rich   Tobias Steinhauser
2001   Jens Voigt   Rolf Aldag   Artour Babaitsev
2002   Michael Rich   Jens Voigt   Yuriy Krivtsov
2003   Michael Rich   Patrik Sinkewitz   Thomas Liese
2004   Jens Voigt   Andreas Klöden   Tomasz Brozyna
2005   Michael Rich   Alexandre Vinokourov   Linus Gerdemann
2006   José Alberto Martínez   Beat Zberg   Luke Roberts
2007   Stefan Schumacher   Bert Grabsch   Jens Voigt
2008   Christian Knees   Andreas Dietziker   Niki Terpstra
2009   Linus Gerdemann   Maxime Monfort   David Le Lay
2010   Maxime Monfort   Adriano Malori   Simon Spilak
2011   Geraint Thomas   Nicki Sørensen   Michael Albasini
2012   Michael Rogers   Jerome Coppel   Vladimir Gusev
2013   Adriano Malori   Geraint Thomas   Jan Bárta
2014   Geraint Thomas   Mathias Frank   Vassil Kirienka
2015   Alex Dowsett   Tiago Machado   Jan Bárta

Palmares profesionala herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Alemania 16
  Erresuma Batua 3
  Belgika 1
  Kanada 1
  Euskadi 1
  Norvegia 1
  Txekia 1
  Suitza 1
  Australia 1
  Italia 1

Kanpo estekakAldatu