Euskaldun Txapelketa

txirrindularitza txapelketa

Euskaldun Txapelketa urtero Euskadiko Txirrindularitza Federazioak antolatutako txapelketa da, hamabost lasterketa amateurrez osaturik. 1998an sortua, 19 eta 26 urte arteko txirrindulariek har dezakete parte. Taldekako sailkapena ere badago.

Euskaldun Txapelketa
2022ko Euskaldun Txapelketa
Ezaugarriak
EskualdeaHego Euskal Herria
ModalitateaErrepidea
TxapelketaAmateur
MotaTxapelketa
Historia
Lehenengo edizioa1998
Edizio kopurua25 (2022)
Lehenengo irabazleaMikel Artetxe Euskal Herria
Garaipen gehienFrancisco Gutiérrez (2) Euskal Herria
Amaierako edizioaXabier Berasategi Euskal Herria

PuntuazioaAldatu

Lasterketa bakoitzeko lehenengo 15 txirrindularik puntuak lortzen dituzte eta horrela sailkapen orokorra osatzen da.

Puntuazio sistema
Emaitza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Puntu 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

LasterketakAldatu

2017an honako lasterketak izan ziren:[1]

PalmaresaAldatu

Urtea Garailea Bigarrena Hirugarrena
1998   Mikel Artetxe   Josu Isasi   Peio Arreitunandia
1999   Ruben Oarbeaskoa
2000   Gorka González
2001   Lander Euba
2002   Joseba Albizu
2003   Mikel Elgezabal   Jokin Ormaetxea
2004   Xabat Otxotorena
2005   Francisco Gutiérrez
2006   Francisco Gutiérrez
2007   Fabricio Ferrari
2008   Andrey Amador
2009   Fabricio Ferrari   Mikel Filgueira   Carlos Juez
2010   Daniel Díaz   Javier Iriarte   Martin Iraizoz
2011[2]   Jorge Martín Montenegro   Gastón Agüero   Pablo Torres
2012[3]   Borja Abasolo   Markel Anton   Arkaitz Durán
2013[4]   Higinio Fernández   Borja Abasolo   Julen Mitxelena
2014[5]   Aritz Bagües   Mikel Bizkarra   Julen Mitxelena
2015[6]   Mikel Iturria   Rafael Márquez   Aitor González Prieto
2016[7]   Egoitz Fernández   Xuban Errazkin   Marcos Jurado
2017[8]   Iker Azkarate   Mikel Alonso   Juan Antonio López-Cózar
2018[9]   Martí Márquez   Iker Ballarin   Víctor Etxeberria
2019[10]   Víctor Etxeberria   Andoni López de Abetxuko   Unai Iribar
2020[11]   Jon Barrenetxea   Unai Iribar   Xabier Isasa
2021[12]   Xabier Berasategi   Calum Johnston   Javier Ibáñez
2022[13]   Xabier Berasategi   Mikel Mujika   Enekoitz Azparren

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu