Ireki menu nagusia

Espainiako errugbi liga edo Espainiako errugbiko ohorezko maila Espainian jokatzen den errugbi lehiaketa nagusia da. Liga sistema erabiltzen da, eta sailkapeneko lehen taldeak eskuratzen du txapeldun titulua.

Espainiako errugbiko ohorezko maila
División de Honor de Rugby
Antolatzailea Liga Nacional de Rugby
Sorrera 1953
Eremua  Espainia
Taldeak 12
Maila 1
Jeitsiera Ohorezko B maila
Garaipen gehien Arquitectura (9 Liga)
Valladolid RAC (9 Liga)
Txapelduna Valladolid RAC (2018-19)
Webgunea www.ferugby.es

HistoriaAldatu

1953an hasi zen jokatzen baina bi ekitaldiren ondoren bertan behera utzi zen harik eta 1970an berriz ekin zitzaion arte. Hainbat urtetan lau multzo osatu ziren eta ondoren bakoitzeko txapeldunen artean jokatzen zen txapelketa nagusia. 1979an ordea azken fasea ez zen jokatu eta urte hartan lau txapeldun izan ziren.

2011-12 denboralditik aurrera bi fase ditu txapelketak. Fase erregularrean posturik onenak lorturikoen artean kanporaketa sistema bidez jokatzen da txapelketa.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Arquitectura
9 Liga
     
 
 
 
Valladolid
9 Liga
     
 
 
 
El Salvador
8 Liga

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Bigarrena
1953   F.C. Barcelona   Atlético Madril
1954   F.C. Barcelona   Atlético Madril
1955-69 ez jokatuak
1970   Atlético San Sebastián   F.C. Barcelona
1971   Canoe N.C.   C.D. El Salvador
1972   Canoe N.C.   C.D. El Salvador
1973   Canoe N.C.   C.D. Arquitectura
1974   C.D. Arquitectura   C.N. Barcelona
1975   C.D. Arquitectura   C.R. Cisneros
1976   C.R. Cisneros   C.D. Arquitectura
1977   C.D. Arquitectura   C.A.U. Madrid
1978   Atlético San Sebastián   C.D. Arquitectura
1979   Atlético San Sebastián
  C.A.U. Madrid
  R.C. Cornellá
  Amigos del Rugby
  Hernani R.E.
  C.R. Cisneros
  U.E. Santboiana
  Sevilla FC
1980   C.A.U. Madrid   Hernani R.E.
1981   C.D. Arquitectura   Hernani R.E.
1982   C.D. Arquitectura   Hernani R.E.
1983   R.C. Valencia   Atlético San Sebastián
1984   U.E. Santboiana   C.A.U. Madrid
1985   C.R. Cisneros   Atlético San Sebastián
1986   C.D. Arquitectura   U.E. Santboiana
1987   U.E. Santboiana   C.D. Arquitectura
1988   C.D. Arquitectura   U.E. Santboiana
1989   U.E. Santboiana   C.R. Cisneros
1990   C.D. Arquitectura   C.D. El Salvador
1991   C.D. El Salvador   C.R. Liceo Francés
1992   C.R. Ciencias Sevilla   U.E. Santboiana
1993   Getxo R.T.   C.R. Liceo Francés
1994   C.R. Ciencias Sevilla   Getxo R.T.
1995   C.D. Arquitectura   Getxo R.T.
1996   U.E. Santboiana   C.R. Ciencias Sevilla
1997   U.E. Santboiana   Getxo R.T.
1998   C.D. El Salvador   U.E. Santboiana
1999   Valladolid R.A.C.   U.E. Santboiana
2000   Canoe N.C.   C.D. El Salvador
2001   Valladolid R.A.C.   Universidad de Sevilla
2002   La Moraleja-Alcobendas   C.D. El Salvador
2003   C.D. El Salvador   La Moraleja-Alcobendas
2004   C.D. El Salvador   CRC Madrid
2005   U.E. Santboiana   C.D. El Salvador
2006   U.E. Santboiana   C.D. El Salvador
2007   C.D. El Salvador   CRC Madrid
2008   C.D. El Salvador   C.R. Ciencias Sevilla
2009   CRC Madrid   C.D. El Salvador
2010   C.D. El Salvador   C.R. La Vila
2011   C.R. La Vila   Ordizia R.E.
2012   Valladolid R.A.C.   Ordizia R.E.
2013   Valladolid R.A.C.   U.E. Santboiana
2014   Valladolid R.A.C.   C.D. El Salvador
2015   Valladolid R.A.C.   U.E. Santboiana
2016   C.D. El Salvador   Valladolid R.A.C.
2017   Valladolid R.A.C.   C.D. El Salvador
2018   Valladolid R.A.C.   C.D. El Salvador
2019   Valladolid R.A.C.   C.D. El Salvador

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  C.D. Arquitectura 9 1974, 1975, 1977, 1981, 1982, 1986, 1988, 1990, 1995
  Valladolid R.A.C. 9 1999, 2001, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019
  C.D. El Salvador 8 1991, 1998, 2003, 2004, 2007, 2008, 2010, 2016
  U.E. Santboiana 7 1984, 1987, 1989, 1996, 1997, 2005, 2006
  CRC Madrid (Canoe N.C.) 5 1971, 1972, 1973, 2000, 2009
  Atlético San Sebastián 3 1970, 1978, 1979*
  F.C. Barcelona 2 1953, 1954
  C.A.U. Madrid 2 1979*, 1980
  C.R. Cisneros 2 1976, 1985
  C.R. Ciencias Sevilla 2 1992, 1994
  R.C. Cornellá 1 1979*
  Amigos del Rugby 1 1979*
  R.C. Valencia 1 1983
  Getxo R.T. 1 1993
  La Moraleja-Alcobendas 1 2002
  C.R. La Vila 1 2011

Euskal Herriko taldeakAldatu

2018-19 denboraldia barne.

EmaitzakAldatu

Taldea Txapeldun Bigarren
Atlético San Sebastián 3 2
Getxo R.T. 1 3
Hernani R.E. 0 4
Ordizia R.E. 0 2

Parte hartzeakAldatu

2019-20 denboraldia barne.

Taldea Parte hartzeak
ohorezko mailan
Urteak
Getxo R.T. 34 1978-79, 1980-81, 1981-82, 1982-83, 1983-84, 1984-85, 1985-86, 1986-87, 1987-88, 1989-90, 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1994-95, 1995-96, 1996-97, 1997-98, 1998-99, 1999-00, 2000-01, 2001-02, 2003-04, 2004-05, 2005-06, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18
Atlético San Sebastián 17 1969-70, 1970-71, 1971-72, 1972-73, 1973-74, 1974-75, 1975-76, 1976-77, 1977-78, 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1981-82, 1982-93, 1983-84, 1984-85, 1985-86
Ordizia R.E. 17 1979-80, 1981-82, 2005-06, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20
Hernani R.E. 15 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1981-82, 1983-84, 1984-85, 1986-87, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20
Gernika R.T. 14 1981-82, 1990-91, 1991-92, 1992-93, 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19
Bera Bera R.T. 12 1992-93, 1993-94, 1994-95, 1996-97, 2003-04, 2004-05, 2005-06, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2010-11
  • Euskal talde gehien batera aritu diren urteak:
    • 1981-82 (5 talde): Atlético, Hernani, Getxo, Ordizia eta Gernika.
    • 2012-18 (4 talde): Getxo, Ordizia, Hernani eta Gernika.
  • Euskal talderik izan ez diren urteak:
    • 1988-89
    • 2002-03

2019-20 denboraldiko taldeakAldatu

Taldea Jatorria Zelaia
         Alcobendas Rugby   Madrid Campo de Rugby Las Terrazas
         Aparejadores Rugby   Burgos San Amaro
         FC Barcelona   Barcelona Vall d'Hebron-Teixonera
         Bathco Rugby Club   Santander Ruth Beitia
         CR Ciencias   Sevilla La Cartuja
         CR Cisneros   Madrid Campo Central de la Ciudad Universitaria
         CR El Salvador   Valladolid Campos de Pepe Rojo
         Hernani RE   Hernani Landare Toki
         Independiente RC   Santander Mies de Cozada
         Ordizia RE   Ordizia Altamira
         V.R.A.C. Quesos Entrepinares   Valladolid Campos de Pepe Rojo
         UE Santboiana   Sant Boi de Llobregat Estadi Baldiri Aleu

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu