Ireki menu nagusia

Gernika Rugby Taldea hiri bereko (Bizkaia) errugbi talde profesionala da.

Gernika Rugby Taldea
Ezizena(k) Basurdeak
Hiria Gernika,  Bizkaia
Sorrera 1973
Kirol zelaia Urbietako zelaia
Presidentea Euskal Herria Jose Alberto Pradera Jauregi
Entrenatzailea Euskal Herria Eduardo Maidagan
Liga Ohorezko mailan
2018-19 12.a (jeitsi)
Webgunea www.gernikarugby.com
Taldearen koloreak Taldearen koloreak Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
 
Etxeko koloreak
Taldearen koloreak Taldearen koloreak Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
 
Kanpoko koloreak
Durangoren aurkako partida, 2010 urtean

2008-09 denboraldian, Ohorezko B mailako txapelduna izan zen eta horrela lortu zuen taldeak Ohorezko mailara igotzea eta ordutik maila gorenean dabil.

PalmaresaAldatu

  • Ohorezko B maila
    • Txapelduna: 1984, 1990, 2009
  • Espainiako errugbi errege kopa
    • Txapeldunordea: 1991
  • Ohorezko mailan parte hartzea
    • 1990-1993
    • 2009-tik aurrera
  • Europako Amlin Kopa
    • 2012-2013 denboradan parte hartu zuen, garaipen 2 lortuz.
    • Estrainekoz liga espainiarraren ekipo batek Europan lortutako garaipenak dira hauek:
    • Gernika Rugby Taldea 13-3 Robigo (ITA)
    • Robigo (ITA) 10-16 Gernika Rugby Taldea
    • Beste arerioak Worcester Warriors (ENG) eta Perpignan (CAT) izan ziren.

Azken denboraldiakAldatu

Espainiako Ohorezko mailako txapelketaAldatu

Denboraldia Talde kopurua Sailkapena Puntuak Jokatuak Irabaziak Berdinduak Galduak
2009-2010 10 8.a 43 puntu 18 8 0 10
2010-2011 10 4.a 57 puntu 18 12 1 5
2011-2012 10 6.a 47 puntu 18 9 0 9
2012-2013 12 3.a 75 puntu 22 15 0 7
2013-2014 12 9.a 50 puntu 22 9 0 14
2014-2015 12 6.a 49 22 9 1 12
2015-2016 12 11.a 37 22 7 0 15
2016-2017 12 8.a 49 22 9 0 13
2017-2018 12 8.a 44 22 9 0 13
2018-2019 12 12.a 36 22 5 2 15

Jokalariak 2014-2015

Espainiako Ohorezko mailako txapelketaAldatu

2014-2015Aldatu

31 jokalari euskaldun eta 9 kanpokoak

Jokatutako minutuak 23025

Kanpotarrek 7875 %34

Euskaldunek gainerakoa %66

Gutxigorabehera 9 euskaldun eta 6 kanpotar batazbeste ekipo titularrean

(nazioarteko partidak jokatu dituztenak, azpimarratuta)

Zenbakia 2015-2016 Izen-abizenak Postua Altuera Pisua Puntuak aurten Nazionalitatea Partiduak Sasoiak Minutuak aurten Minutuak partiduko
1 Entrenatzailea

GRT

MARTINEZ, Nicolás Leandro 0 0 0 7 ARG  16 0 712 44
2 Bai BILBAO, Jon 0 0 0 20 EH 19 0 1007 53
3 URRUTIA, Iñigo 0 0 0 0 EH 6 0 267 44
4 AMILLATEGI, Ibai 0 0 0 0 EH 4 0 54 13
5 ORDORIKA, Jon Mikel 0 0 0 0 EH 16 0 215 13
6 MALAXETXEBARRIA, Kepa 0 0 0 0 EH 19 0 298 15
7 ORTIZ,Iñaki 0 0 0 0 EH 18 0 939 52
8 INSUNZA, Eneko 0 0 0 5 EH 17 0 500 29
9 Bai MAGUNAZELAIA, Jon 0 0 0 20 EH 20 0 1543 77
10 El Salvador FOULDS, Matthew Robert 0 0 0 10   |Ingalaterra 0 1150 76
11 Frantzian SALA, Tasitumua Jerome 0 0 0 0   |SAM 19 0 1490 78
12 LONG, Patricio 8.a 0 0 0 ARG  9 |7 0 458 65
13 Bai OLAETA, Iker 0 0 0 24 EH 19 0 1407 74
14 Bai ES SAHEB, Abdellafatth 0 0 0 30 EH 20 0 1209 60
15 Bai BARANDIARAN, Koldo 0 0 0 10 EH 15 0 1108 73
16 Bai? SOUVILLE, Martin 0 0 0 30 ARG  19 0 1474 77
16 Cisneros OLAETA, Iñigo 0 0 0 63 EH 18 0 1413 78
18 VRAC CASTEGLIONI, Federico 0 0 0 100 ARG  18 0 1377 76
19 Entrenatzailea Durango ASTARLOA, Oskar 0 0 0 25 EH 20 0 1242 62
20 LATORRE, Asier 0 0 0 0 EH 12 0 404 33
21 URKIJO, Jon 0 0 0 5 EH 15 0 347 23
22 AGIRRE, Ibón 0 0 0 15 EH 10 0 387 38
23 LARRABEITI, Andoni 0 0 0 0 EH 7 0 148 21
24 ZABALA, Eneko 0 0 0 0 EH 17 0 267 15
25 ATXIKALLENDE, Sven 0 0 0 8 EH 3 0 15 5
26 ARANBERRI, Markel 0 43 puntu 18 0 EH 2 0 55 27
27 ABOITIZ, Xabier 0 43 puntu 18 0 EH 5 0 13 3
28 Maule LASA, Unai 0 0 0 27 EH 18 0 1310 72
29 ETXANIZ, Xabier 0 0 0 0 EH 18 0 842 46
30 GERRIKABEITIA, Gotzon 0 0 0 0 EH 5 0 8 2
31 Bathco SANCHEZ, Matías 0 0 0 0 ARG  16 0 871 54
32 Getxo? THORSTEN, Wiedemann 0 0 0 0 GER  6 10 360 60
33 MANDALUNIZ, Borja 0 0 0 0 EH 5 10 88 17
34 IRUSKIETA, Xabier 0 0 0 0 EH 6 0 75 12
35 Bai

Entrenatzailea

MERCANTI, Bruno 0 0 0 0 ARG  5 0 343 69
36 Bai LOROÑO, Iñigo 0 0 0 0 EH 10 0 0 0
37 LAUZIRIKA, Asier 0 0 0 O EH 10 0 0 0
38 ETXEBERRIA, Gorka 0 0 0 O EH 10 0 0 0
39 AZKUENAGA, Aitor 0 0 0 O EH 10 0 0 0
40 Bai DEL BOSQUE,Asier 0 0 0 0 EH 0 0 0

B taldeaAldatu

Gizonezkoen B taldea ere badu, Euskal Ligan ari dena. Euskal Ligako B multzoak 2. maila izena hartu du 2015-16an.

Denboraldia Liga Postua
2010-11 Euskal Maila (A multzoa) 1.a
2011-12 Lehenengo Nazionala ?
2012-13 Euskal Maila (A multzoa) 5.a
2013-14 ez
2014-15 Euskal Maila (B multzoa) 5.a
2015-16 Euskal Maila (2. maila) 1.a
2016-17 Euskal Maila (1. maila) 9.a
2017-18 Euskal Maila (1. maila) 8.a
2018-19 Euskal Maila (1. maila) 7.a

Emakumezkoen taldeaAldatu

Gernika Rugby Taldea
(emakumezkoen taldea)
Liga Euskal Maila
2018-19 9.a
Webgunea www.gernikarugby.com
     
 
 
 
Etxeko koloreak
     
 
 
 
Kanpoko koloreak

Gernika Rugby Taldearen emakumezkoen taldea Euskal Lehen Mailan ari da jokatzen.

Azken urteakAldatu

Denboraldia Liga Postua
2016-17 Euskal Maila 2.a
2017-18 Euskal Maila 4.a
2018-19 Euskal Maila 9.a

Ikus, gaineraAldatu