Espainiako errugbi liga

Espainiako errugbi liga edo Espainiako errugbiko ohorezko maila Espainian jokatzen den errugbi lehiaketa nagusia da. Liga sistema erabiltzen da, eta sailkapeneko lehen taldeak eskuratzen du txapeldun titulua.

Espainiako errugbiko ohorezko maila
División de Honor de Rugby
Antolatzailea Liga Nacional de Rugby
Sorrera 1953
Eremua  Espainia
Taldeak 12
Maila 1
Jeitsiera Ohorezko B maila
Garaipen gehien Valladolid RAC (10 Liga)
Txapelduna Valladolid RAC (2019-20)
Webgunea www.ferugby.es

HistoriaAldatu

1953an hasi zen jokatzen baina bi ekitaldiren ondoren bertan behera utzi zen harik eta 1970an berriz ekin zitzaion arte. Hainbat urtetan lau multzo osatu ziren eta ondoren bakoitzeko txapeldunen artean jokatzen zen txapelketa nagusia. 1979an ordea azken fasea ez zen jokatu eta urte hartan lau txapeldun izan ziren.

2011-12 denboralditik aurrera bi fase ditu txapelketak. Fase erregularrean posturik onenak lorturikoen artean kanporaketa sistema bidez jokatzen da txapelketa.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Valladolid
10 Liga
     
 
 
 
Arquitectura
9 Liga
     
 
 
 
El Salvador
8 Liga

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Bigarrena
1952-53   F.C. Barcelona   Atlético Madril
1953-54   F.C. Barcelona   Atlético Madril
1955-
1969
ez ziren jokatu
1969-70   Atlético San Sebastián   F.C. Barcelona
1970-71   Canoe N.C.   C.D. El Salvador
1971-72   Canoe N.C.   C.D. El Salvador
1972-73   Canoe N.C.   C.D. Arquitectura
1973-74   C.D. Arquitectura   C.N. Barcelona
1974-75   C.D. Arquitectura   C.R. Cisneros
1975-76   C.R. Cisneros   C.D. Arquitectura
1976-77   C.D. Arquitectura   C.A.U. Madrid
1977-78   Atlético San Sebastián   C.D. Arquitectura
1978-79   Atlético San Sebastián
  C.A.U. Madrid
  R.C. Cornellá
  Amigos del Rugby
  Hernani R.E.
  C.R. Cisneros
  U.E. Santboiana
  Sevilla FC
1979-80   C.A.U. Madrid   Hernani R.E.
1980-81   C.D. Arquitectura   Hernani R.E.
1981-82   C.D. Arquitectura   Hernani R.E.
1982-83   R.C. Valencia   Atlético San Sebastián
1983-84   U.E. Santboiana   C.A.U. Madrid
1984-85   C.R. Cisneros   Atlético San Sebastián
1985-86   C.D. Arquitectura   U.E. Santboiana
1986-87   U.E. Santboiana   C.D. Arquitectura
1987-88   C.D. Arquitectura   U.E. Santboiana
1988-89   U.E. Santboiana   C.R. Cisneros
1989-90   C.D. Arquitectura   C.D. El Salvador
1990-91   C.D. El Salvador   C.R. Liceo Francés
1991-92   C.R. Ciencias Sevilla   U.E. Santboiana
1992-93   Getxo R.T.   C.R. Liceo Francés
1993-94   C.R. Ciencias Sevilla   Getxo R.T.
1994-95   C.D. Arquitectura   Getxo R.T.
1995-96   U.E. Santboiana   C.R. Ciencias Sevilla
1996-97   U.E. Santboiana   Getxo R.T.
1997-98   C.D. El Salvador   U.E. Santboiana
1998-99   Valladolid R.A.C.   U.E. Santboiana
1999-00   Canoe N.C.   C.D. El Salvador
2000-01   Valladolid R.A.C.   Universidad de Sevilla
2001-02   La Moraleja-Alcobendas   C.D. El Salvador
2002-03   C.D. El Salvador   La Moraleja-Alcobendas
2003-04   C.D. El Salvador   CRC Madrid
2004-05   U.E. Santboiana   C.D. El Salvador
2005-06   U.E. Santboiana   C.D. El Salvador
2006-07   C.D. El Salvador   CRC Madrid
2007-08   C.D. El Salvador   C.R. Ciencias Sevilla
2008-09   CRC Madrid   C.D. El Salvador
2009-10   C.D. El Salvador   C.R. La Vila
2010-11   C.R. La Vila   Ordizia R.E.
2011-12   Valladolid R.A.C.   Ordizia R.E.
2012-13   Valladolid R.A.C.   U.E. Santboiana
2013-14   Valladolid R.A.C.   C.D. El Salvador
2014-15   Valladolid R.A.C.   U.E. Santboiana
2015-16   C.D. El Salvador   Valladolid R.A.C.
2016-17   Valladolid R.A.C.   C.D. El Salvador
2017-18   Valladolid R.A.C.   C.D. El Salvador
2018-19   Valladolid R.A.C.   C.D. El Salvador
2019-20¹   Valladolid R.A.C.   C.D. El Salvador
  • ¹ 2020ko martxoan COVID-19 pandemiaren erruz Liga bertan behera gelditu zen eta une horretan zegoen sailkapena ofizial bihurtu zen.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Valladolid R.A.C. 10 1999, 2001, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020
  C.D. Arquitectura 9 1974, 1975, 1977, 1981, 1982, 1986, 1988, 1990, 1995
  C.D. El Salvador 8 1991, 1998, 2003, 2004, 2007, 2008, 2010, 2016
  U.E. Santboiana 7 1984, 1987, 1989, 1996, 1997, 2005, 2006
  CRC Madrid (Canoe N.C.) 5 1971, 1972, 1973, 2000, 2009
  Atlético San Sebastián 3 1970, 1978, 1979*
  F.C. Barcelona 2 1953, 1954
  C.A.U. Madrid 2 1979*, 1980
  C.R. Cisneros 2 1976, 1985
  C.R. Ciencias Sevilla 2 1992, 1994
  R.C. Cornellá 1 1979*
  Amigos del Rugby 1 1979*
  R.C. Valencia 1 1983
  Getxo R.T. 1 1993
  La Moraleja-Alcobendas 1 2002
  C.R. La Vila 1 2011

Euskal Herriko taldeakAldatu

2018-19 denboraldia barne.

EmaitzakAldatu

Taldea Txapeldun Bigarren
Atlético San Sebastián 3 2
Getxo R.T. 1 3
Hernani R.E. 0 4
Ordizia R.E. 0 2

Parte hartzeakAldatu

2020-21 denboraldia barne.

Taldea Parte hartzeak
ohorezko mailan
Urteak
Getxo R.T. 35 1978-79, 1980-81, 1981-82, 1982-83, 1983-84, 1984-85, 1985-86, 1986-87, 1987-88, 1989-90, 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1994-95, 1995-96, 1996-97, 1997-98, 1998-99, 1999-00, 2000-01, 2001-02, 2003-04, 2004-05, 2005-06, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2020-21
Ordizia R.E. 18 1979-80, 1981-82, 2005-06, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20, 2020-21
Atlético San Sebastián 17 1969-70, 1970-71, 1971-72, 1972-73, 1973-74, 1974-75, 1975-76, 1976-77, 1977-78, 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1981-82, 1982-93, 1983-84, 1984-85, 1985-86
Hernani R.E. 15 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1981-82, 1983-84, 1984-85, 1986-87, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20
Gernika R.T. 14 1981-82, 1990-91, 1991-92, 1992-93, 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19
Bera Bera R.T. 12 1992-93, 1993-94, 1994-95, 1996-97, 2003-04, 2004-05, 2005-06, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2010-11
  • Euskal talde gehien batera aritu diren urteak:
    • 1981-82 (5 talde): Atlético, Hernani, Getxo, Ordizia eta Gernika.
    • 2012-18 (4 talde): Getxo, Ordizia, Hernani eta Gernika.
  • Euskal talderik izan ez diren urteak:
    • 1988-89
    • 2002-03

2020-21 denboraldiko taldeakAldatu

Taldea Jatorria Zelaia
         Alcobendas Rugby   Madrid Campo de Rugby Las Terrazas
         Aparejadores Rugby   Burgos San Amaro
         FC Barcelona   Barcelona Vall d'Hebron-Teixonera
         Bathco Rugby Club   Santander Ruth Beitia
         CR Ciencias   Sevilla La Cartuja
         CR Cisneros   Madrid Campo Central de la Ciudad Universitaria
         CR El Salvador   Valladolid Campos de Pepe Rojo
         Getxo RT   Getxo Fadura
         Independiente RC   Santander Mies de Cozada
         Ordizia RE   Ordizia Altamira
         V.R.A.C. Quesos Entrepinares   Valladolid Campos de Pepe Rojo
         UE Santboiana   Sant Boi de Llobregat Estadi Baldiri Aleu

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu