Ireki menu nagusia

Boliviako futbol selekzio nazionala

Boliviako futbol selekzio nazionala herrialde haren futbol gizonezko talde nagusia da. Estadio Hernando Siles estadioan jokatzen ditu etxeko partidak, La Paz hiriburuan.

Boliviako futbol selekzio nazionala
Coat of arms of Bolivia.svg
Herrialdea  Bolivia
Izengoitia Los Altiplánicos (Goiordokikoak)
Elkartea Bolivian Football Federation Itzuli
Selekzionadorea Eduardo Villegas Itzuli
Kapitaina Ronald Raldes
Kapitaina denbora gehien Ronald Raldes (102)
Goleatzailea Joaquín Botero (20)
FIFA kodea BOL
FIFA sailkapena 18
Taldearen koloreak Taldearen koloreak Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
 
Etxekoa
Taldearen koloreak Taldearen koloreak Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
Taldearen koloreak
 
Kanpokoa
Historiala
Lehen partida
Txile Txile 7 - 1 Bolivia Bolivia
Santiago (Txile), 1926ko urriaren 12a
Emaitzarik onena
Bolivia Bolivia 9 - 2 Haiti Haiti
La Paz, 2000ko martxoaren 5a
Emaitzarik okerrena
Brasil Brasil 10 - 1 Bolivia Bolivia
São Paulo, 1949ko apirilaren 10a
Uruguai Uruguai 9 - 0 Bolivia Bolivia
Lima, Peru, 1927ko azaroaren 6a
Parte-hartzailea
Argentinaren aurkako partida 2011n.

Xabier Azkargorta entrenatzaileak bi aldiz zuzendu du taldea, 1993-1994 artean (Munduko Txapoelketara sailkatu zuen) eta 2012-14 artean.

PalmaresaAldatu

Munduko Futbol TxapelketaAldatu

  • Hiru parte hartze, 1930, 1950 eta 1994an, guztietan liga fasetik ez zen pasa.

FIFA Konfederazio KopaAldatu

  • Seigarrena 1999an.

Joko Olinpikoetako Futbol TxapelketaAldatu

  • Txapeldun ordea (1): 1968.
  • Hirugarrena (1): 1956.

Amerika KopaAldatu

  • Txapelduna (1): 1963
  • Finalista (1): 1997

UniformeaAldatu

     
 
 
 
2011
     
 
 
 
2015
     
 
 
 
2016

IbilbideaAldatu

Urtea Munduko Txapelketa
1930 12.a
1934-
1938
ez zen sailkatu
1950 13.a
1954-
1990
ez zen sailkatu
1994 21.a
1998-
2018
ez zen sailkatu
Urtea Amerika Kopa
1975 8.a
1979 7.a
1983 7.a
1987 7.a
1989 9.a
1991 9.a
1993 10.a
1995 8.a
1997 Finalista
1999 9.a
2001 11.a
2004 9.a
2007 10.a
2011 11.a
2015 8.a
2016 14.a
2019 12.a
Urtea FIFA Konfederazio Kopa
1999 6.a

Jokalari aipagarrienakAldatu

2015eko azaroko datuak.

Parte hartzeakAldatu

Jokalaria Parte hartzeak Urteak
1 Marco Antonio Sandy 93 1989–2005
Luis Héctor Cristaldo 93 1993–2003
3 José Milton Melgar 89 1980–1997
4 Carlos Fernando Borja 88 1979–1997
5 Ronald Raldes 87 2001–2015

GoleatzaileakAldatu

Jokalaria Golak
1 Joaquín Botero 20
2 Víctor Agustín Ugarte 16
3 Carlos Aragonés 15
Julio César Baldivieso 15
Erwin Sánchez 15

Euskal Herriko selekzioaren aurkako partidakAldatu

Eguna Estadioa Etxekoa Emaitza Kanpokoa
1993ko abenduaren 22a Anoeta (Donostia)   Euskadi 3-1   Bolivia
2012ko abenduaren 29a Anoeta (Donostia)   Euskadi 6-1   Bolivia