Ben Whishaw

Benjamin John "Ben" Whishaw (1980ko urriaren 14a, Clifton, Bedfordshire) zinema, telebista eta antzerkiko ingeles aktore bat da.

Ben Whishaw
Ben Whishaw in 2016 (25217400214) (cropped).jpg
Bizitza
Izen osoaBenjamin John Whishaw
JaiotzaClifton (en) Itzuli1980ko urriaren 14a (41 urte)
Herrialdea Erresuma Batua
BizilekuaLondres
Familia
Ezkontidea(k)Mark Bradshaw (en) Itzuli  (2012ko abuztua -
Hezkuntza
HeziketaRoyal Academy of Dramatic Art 2003) Artean graduatu : antzezpen
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakantzerki aktorea, telebista-aktorea, zinema aktorea, ahots-aktorea eta aktorea
Jasotako sariak
Nominazioak

IMDB: nm0924210 Allocine: 100662 Rottentomatoes: celebrity/1168177-ben_whishaw Allmovie: p275426 TCM: 1544485 IBDB: 502501
Musicbrainz: ff39de09-e2ba-4bff-9478-a8a54fa458f7 Discogs: 4077423 Edit the value on Wikidata

Antzeztutako filma nabarmenen artean Perfume: The Story of a Murderer, I'm Not There, Bright Star, Brideshead Revisited, and Cloud Atlas daude. Nathan Barley, Criminal Justice eta The Hour telesailetan ere antzeztu izan du. Antzerkigintzan Hamleten papera antzezteagatik ezaguna da.

FilmografíaAldatu

Zinema
Urtea Filma Pertsonaia Oharrak
1999 The Trench James Deamis presidentea
The Escort Jay Mauvaise passe izenburuaz ere ezaguna
2001 Baby Joe laburmetraia
My Brother Tom Tom
2002 Spiritual Rampage ? laburmetraia
2004 77 Beds Ishmael laburmetraia
Enduring Love Spud
Layer Cake Sidney
2005 Stoned Keith Richards
2006 Perfume: The Story of a Murderer Jean-Baptiste Grenouille
2007 I'm Not There Arthur
2008 Brideshead Revisited Sebastian Flyte
2009 The International Rene Antall
Bright Star John Keats
Love Hate Tom laburmetraia
2010 The Tempest Ariel
2012 Skyfall Q
Cloud Atlas Cabin Boy
Robert Frobisher
Store Clerk
Georgette
Tribesman
2013 Lilting Richard
2013 Beat Ezezaguna laburmetraia
2013 The Zero Theorem 3 Doktorea
2013 Teenage Narratzailea dokumentala
2013 Days and Nights Eric
2014 Unity Narratzailea
2014 Paddington Paddington hartza (ahotsa)
2015 The Lobster Limping Man
2015 In the Heart of the Sea Herman Melville
2015 Suffragette Sonny
2015 The Danish Girl Henrik
2015 Spectre Q
2016 A Hologram for the King Dave
2017 Paddington 2 Paddington hartza (ahotsa)
2018 Mary Poppins Returns Michael Banks
Telebista
Urtea Telesaila/Telefilma Pertsonaia Oharrak
2000 Black Cab Ryan atal 1
Other People's Children Sully 4 episodios
2003 Ready When You Are Mr. McGill Bruno Telefilma
The Booze Cruise Daniel Telefilma
2005 Nathan Barley Pingu 6 atal
2008 Criminal Justice Ben Coulter 5 atal
2010 All Signs of Death Webster "Web" Fillmore Goodhue Telefilma
2011 The Hour Freddie 6 atal
2012 Richard II Rikardo II.a Ingalaterrakoa Telefilma
2014 Playhouse Presents Ezra Atala: "Foxtrot"
2015 London Spy Danny 5 atal
2017 Queers Perce Atala: "The Man on the Platform"
2018 A Very English Scandal Norman Scott Minisaila

Kanpo estekakAldatu


  Artikulu hau Ingalaterrako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.