Amets Txurruka

txirrindulari bizkaitarra

Amets Txurruka Ansola (Etxebarria, Bizkaia, 1982ko azaroaren 10a - ) bizkaitar txirrindulari ohia da. 2006an txirrindularitza profesionalean debutatu zuen Barloworld taldearekin. Egun Euskaltel-Euskadi taldeko kidea da eta 2007ko Tourrean txirrindularirik lehiakorrenaren saria eman zioten.

Amets Txurruka
Amets Txurruka 2016.jpg
Bizitza
Izen osoaAmets Txurruka Ansola
JaiotzaEtxebarria1982ko azaroaren 10a (39 urte)
Herrialdea Bizkaia, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzakeuskara
gaztelania
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
Orica-BikeExchange 2016-2016
Caja Rural-Seguros RGA 2013-2015
Barloworld (txirrindularitza taldea) 2006-2006
Euskaltel-Euskadi 2007-2012
 
Altuera171 zentimetro

TaldeakAldatu

Kadete

Aurrera T.E (1997)

Markinako T.E (1998)

Junior

Markinako T.E (2000,1999)

Elite eta Sub23

Lekeitialde (2001)

Olarra-Consultec (2002,2003,2004)

Debabarrena (2005)

Team Barloworld (2006)

Euskaltel-Euskadi (2007,2008,2009,2010,2011,2012)

Caja Rural (2013)

PalmaresaAldatu

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

Kanpo estekakAldatu