Ireki menu nagusia

Sergio Blanco Rivas (Bilbo, 1948ko azaroaren 17a - Madril, 2015eko otsailaren 15a[1]) bizkaitar abeslaria izan zen.

Sergio Blanco Rivas
El Consorcio in concert (cropped) Sergio Blanco.jpg
Bizitza
Jaiotza Bilbo1948ko azaroaren  17a
Herrialdea  Bizkaia, Euskal Herria
Heriotza Madril2015eko otsailaren  15a (66 urte)
Familia
Ezkontidea(k) Estibaliz Uranga
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, eskultorea eta kantugilea
Kidetza Mocedades
Sergio y Estíbaliz
Voces y Guitarras
El Consorcio
Genero artistikoa popa
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm1410043

Bere ibilbidean Voces y Guitarras, Mocedades eta El Consorcio taldeetan aritzeaz gain, Estibaliz Uranga bikotekidearekin Sergio y Estíbaliz taldea sortu zuen. Harekin 1975eko abenduaren 9an ezkondu zen.

Rafael anaiarekin ere abestu zuen bere karreran zehar.

Eduki-taula

DiskografiaAldatu

Sergio y EstíbalizAldatu

  • Sergio y Estíbaliz (1973)
  • Piel (1974)
  • Tú volverás (1975)
  • Quién compra una canción (1976)
  • Queda más vida (1976)
  • Canciones sudamericanas (1977)
  • Beans (1979)
  • Agua (1983)
  • Cuidado con la noche (1985)
  • Sí señor (1986)
  • Déjame vivir con alegría (1988)
  • De par en par (1989)
  • Planeta Tierra (1992)

MocedadesAldatu

  • Mocedades 1 (1969)
  • Mocedades 2 (1970)
  • Mocedades 3 (1971)
  • Mocedades 4 (1973)
  • 15 años de música (1984) (zuzenean)

El ConsorcioAldatu

  • Lo que nunca muere (1994)
  • Peticiones del oyente (1994)
  • Programa doble (1996)
  • Las canciones de mi vida (2000)
  • En vivo desde el corazón de México (2003)
  • De ida y vuelta (2005)
  • Querido Juan (2008)

Hauez gainera, bost bilduma grabatu zituen.

ErreferentziakAldatu

Kanpo loturakAldatu