Pasaiako Portuko Bandera

traineru estropada

Pasaiako Portuko Bandera Pasaian antolatzen den estropada da, San Pedrok dagoen ligan jokoan jartzen duena.

Pasaiako Portuko Bandera
Sorrera 2011
Herria Pasaia, Gipuzkoa
Antolatzailea San Pedro eta San Juan
Parte-hartzaileak Gizon: TKE Liga
Emak: Euskotren
Modalitatea lerrokatua
6 luze eta 5 ziaboga
Errekorra 19:28:04 (Hondarribia, 2016)
Garaipen gehien TKE Ligakoa:
Euskal Herria Hondarribia (5)
Emakumezkoak:
Euskal Herria Zumaia (3)
Euskal Herria Hibaika (3)
Azken ekitaldia 2023
Irabazlea(k) KAE Ligakoa:
Euskal Herria San Pedro

Historia aldatu

2012 eta 2010 artean San Pedroko Bandera antolatu zuen herriko taldeak.

Babeslearen arabera banderak izen desberdin ugari izan baditu ere estropada eremua beti berdina da, berezia gainera; ohiko estropada egiteko nahikoa distantziarik ez dagoenez sei luze eta bost ziaboga izaten baititu.

Gizonezkoen estropada aldatu

Urtea Bandera Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2011 Pasaiako Kaiko Agintaritzaren I Bandera Kaiku Astillero Urdaibai
2012 Pasaiako Kaiko Agintaritzaren II Bandera Hondarribia Kaiku San Juan
2013 Pasaiako Kaiko Agintaritzaren III Bandera Orio Urdaibai Hondarribia
2014 II La Caixa Bandera Hondarribia Kaiku Orio
2015 III La Caixa Bandera Hondarribia Urdaibai Orio
2016 Gipuzkoako Foru Aldundiaren Bandera Hondarribia Urdaibai Kaiku
2017 I Adegi Bandera Hondarribia Urdaibai Zierbena
2018 II Adegi Bandera Urdaibai Hondarribia Zierbena
2019* III Adegi Bandera Zarautz San Juan Pedreña
2020* IV Adegi Bandera Pedreña Getaria Deustu
2021* V Adegi Bandera Kaiku San Pedro Deustu
2022* XII Kepa Deun Arrantzaleen Kofradia Arkote San Pedro Hondarribia B
2023* XIII Kepa Deun Arrantzaleen Kofradia San Pedro Zumaia Arkote

Garaipenak aldatu

  • Bandera guztiak batera hartuta:
Taldea Garaipenak Urteak
Hondarribia 5 2012, 2014, 2015, 2016, 2017
Kaiku 2 2011, 2012
Orio 1 2013
Urdaibai 1 2018
Zarautz 1 2019
Pedreña 1 2020
San Pedro 1 2023

Emakumezkoen estropada aldatu

  • Palmaresa:
Urtea Bandera Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2012 Euskotren I Bandera Zumaia Rias Baixas San Juan
2013 Euskotren II Bandera Zumaia San Juan Hibaika
2014 Euskotren III Bandera Hibaika San Juan Samertolameu
2015 La Caixa Bandera Zumaia Hibaika Orio
2016* Batelerak, berdintasunean aintzindari Hibaika San Juan Orio
2017 I Gipuzkoako Foru Aldundiaren Bandera San Juan Hibaika Orio
2018 II Gipuzkoako Foru Aldundiaren Bandera San Juan Orio Arraun Lagunak
2019 I Adegi Bandera Hibaika Tolosaldea Zumaia
2020 II Adegi Bandera Tolosaldea Ondarroa San Juan
2021 III Adegi Bandera Tolosaldea Deustu Hibaika
  • 2015 urtean San Juanek irabazi bazuen ere deskalifikatua izan zen.
  • 2016an Batelerak, berdintasunean aitzindari izenarekin jokatu zen eta Gipuzkoako Foru Aldundiak antolatu zuen.

Garaipenak aldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Zumaia 3 2012, 2013 2015
Hibaika 3 2014, 2016, 2019
San Juan 2 2017, 2018
Tolosaldea 2 2020, 2021

Ikus gainera aldatu

Kanpo estekak aldatu