Alexander Kristoff

txirrindulari norvegiarra

Alexander Kristoff (Oslo, 1987ko uztailaren 5a) norvegiar txirrindulari bat da. Gaur egun Team Katusha Alpecin taldean laisterka egiten du. Gaur egun esprinter nagusienetakoa izateaz gain, klasikomano nabarmena ere bada.

Alexander Kristoff
Alexander Kristoff.JPG
(2009)
Bizitza
JaiotzaStavanger1987ko uztailaren 5a (35 urte)
Herrialdea Norvegia
Jarduerak
Jardueraktxirrindularia
Ibilbidea
TaldeakUrteak
BMC Racing 2010-2011
Katusha Team 2012-2017
Cult Energy 2006-2006
Joker Byggtorget 2007-2009
UAE Team Emirates 2018-2021
Wanty-Groupe Gobert 2022-2022
Uno-X Norwegian Development 2023-
 
Pisua78 kilogramo
Altuera181 zentimetro

IMDB: nm7244523 Twitter: Kristoff87 Instagram: kristoff87 Edit the value on Wikidata

PalmaresaAldatu

2006

  • 2.   Norvegiako erlojupeko taldekako txapelketan

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

Bira Handietako eta Mundu Txapelketako emaitzakAldatu

Lasterketa 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022
Italiako Giroa 157. 149.
Frantziako Tourra 147. 125. 130. 149. 130. 114. 139. 132. 102.
Espainiako Vuelta

Kanpo estekakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Alexander Kristoff